Turkse politie pakt opnieuw militairen op

Photo World BulletinDe Turkse politie heeft opnieuw een aantal militairen aangehouden in verband met een vermeende samenzwering om de regering van premier Reccep Tayyip Erdogan omver te werpen in 2003.

Hoeveel mensen zijn opgepakt is onduidelijk; cijfers in de Turkse media dinsdag variëren van veertien tot 86. De arrestaties hadden maandag plaats. Volgens kranten werden zeker veertien gepensioneerde militairen aangehouden, onder wie enkele generaals.

De arrestatie van tientallen anderen zou door een ingreep van de hoofdaanklager van Istanbul zijn voorkomen. Nieuwszender NTV berichtte daarentegen dat 86 militairen zijn opgepakt. Onder hen zou een groot aantal zijn die nog in het leger dient.

In februari kwam naar buiten dat er een onderzoek gaande was naar de vermeende coupplannen en had een eerste ronde van arrestaties in militaire kringen plaats. Dat was ongekend in Turkije, waar de strijdkrachten zeer invloedrijk zijn.

Bron: DePers.nl

Lees ook:Turkse militairen vast om staatsgreep
Lees ook:Celstraffen vriendjes Saban B.
Lees ook:Arrestatiegolf legerofficieren in Turkije
Lees ook:Turkse leger krijgt les over vrouwen
Lees ook:Proces over plannen staatsgreep Turkije begonnen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>