Wilders noemt Turkse premier ‘total freak’ (video)

Geert Wilders heeft de vertoning van zijn film Fitna in Groot-Brittannië en de aansluitende persconferentie gebruikt om flink af te geven op de islam.

Geert ging helemaal los tegen de aanwezige journalisten. Hij noemde de islam een “totalitaire ideologie” en noemde de profeet Mohammed een “barbaar, massamoordenaar en pedofiel”. Na zijn overweldigende succes in Almere is Geert voller dan ooit van zichzelf.

“En dan word ik misschien wel de volgende premier van Nederland”, sprak hij. Mocht dit gebeuren dan betekent dat volgens Geert allereerst: Het sluiten van islamitische scholen, het stoppen van de immigratie uit moslimlanden en een bouwstop voor moskeeën.

Ook premier Erdogan van Turkije werd niet vergeten door Geert. Hij noemde het staatshoofd een “total freak” en zou het liefst zien dat Nederland uit de Europese Unie stapt op het moment dat Turkije toetreedt. Afgezien van de kosten zou toetreding van Turkije een verdere verbreiding van de islam in Europa beteken.

Voor wie de zwaar overtrokken film Fitna nog niet heeft gezien: Fitna deel 1, Fitna deel 2 (mogelijk niet geschikt voor minderjarigen)

Bron: AD

Lees ook:Wilders gaat los in New York (video)
Lees ook:Wilders alsnog naar Engeland met Fitna
Lees ook:Wilders naar Turkije in januari
Lees ook:Premier Erdogan afgeschilderd als terrorist in film Closed Circuit
Lees ook:Turkse premier: ‘Iran is onze vriend’

160 Reacties // Reageer

160 thoughts on “Wilders noemt Turkse premier ‘total freak’ (video)

  1. iemand die na kan denken

    Deze man creeert een tweedeling in onze maatschappij: zij die hem blindelings volgen en zij die hem haten. En hij haat een complete bevolkingsgroep.

    Waar doet me dat ook alweer aan denken? Zo’n 60 jaar geleden was er ook zo iemand…

      /   Reply  / 
  2. Loubna

    Waarom heeft die man toch zo’n hekel aan een ieder die de Islam nastreeft? Wat hebben zij hem aangedaan? Er zullen vast wel dingen in de Koran staan die je op een verkeerde manier kunt interpreteren, maar die staan ook in de Bijbel en in de Tora. Waarom zouden de moslims niet in Nederland mogen leven? Ik wil nu geen beledigende en/of haatzaaiende reactie plaatsen -zoals Wilders dat wel altijd doet-, maar ik houd mijn hart vast voor het moment dat zijn aanhang groeit.

      /   Reply  / 
  3. Wesley

    Ja en Geert ziet het juist andersom: de moslims met hun Hitler-achtige leider(s) willen alles dat van een ander soort is vernietigen.
    Ik vind Geert’s gedachten echt zwaar overtrokken, alsof de hele islamitische wereld vol fundamentalisten zit.
    Maar angst is een vruchtbare bodem voor hem, vooral bij van die domme boeren.

      /   Reply  / 
  4. Hans

    Deze door de nederlandse media gecreeerde en over het paard getilde fascist solliciteert naar een kogel.
    Het zou zonde van de kogel zijn trouwens.

      /   Reply  / 
    1. max

      hans: vreemd om over de kogel voor wilders te praten. wie is hier nu de fascist ?!

        /   Reply  / 
      1. Hans

        deze Hans is een andere dan ik!!

          /   Reply  / 
  5. marco

    eigen volk eerst. Helaas maar weinig mensen die dat inzien. Ik vindt het wel fijn om weer s’avonds over straat te lopen zonder de hete knoflook adem in mn nek te voelen…. of een mes.

      /   Reply  / 
    1. Demoskee-Imaam

      Je vrouwelijke medelanders denken daar heel anders over als ze geneukt worden in de kustplaatsjes door Turkse bad jongetjes terwijl hun mannetjes liggen te zonnen

        /   Reply  / 
      1. Hans

        natte dromen Demoskee?
        Al de Turkse clubs en disco’s zijn voor de meeste Turken no-go area’s..)
        Jammer he!

          /   Reply  / 
      2. Wesley

        Inderdaad, alleen dat handjevol Turken dat het ‘geluk’ heeft zeven 12-urige dagen per week uitgebuit te worden in een bar of shop, komt in contact met toeristes. Ach ja, geef ze een verzetje in hun lauwe leventje, de dames ook een keer wat anders dan westers glorie. Dat heeft verder niets met politieke kwesties te maken, alleen fun.

          /   Reply  / 
        1. Adnan

          Wat nou westerse glorie man. 50% van je burgers afpakken en dat investeren in massa vernietegings wapens heeft niks met glorie te maken. En nog liever een lauwe baan, dan in de rij staan bij een voedselbank Wesley!! Dat is het verschil. Allemaal luie flapdrolllen dat uit zo een systeem komt rollen dat is het verschil.

            /   Reply  / 
          1. Wesley

            Ehm, wat die voedselbank betreft: daar maken genoeg ook allochtonen gebruik van! Plus dat de mannen daarvan thuis dan ook nog eens geen moer uit hoeven te voeren, dat doet moeder-de-huisvrouw namelijk.

              /  
          2. Adnan

            Wat is er mis met een moedertje huisvrouw dat voor haar gezin zorgt en hen voed? Dat jullie carrierevrouwtjes al zwaar overspannen kinderen probberen te baren rond haar 40 ste is toch ook niet echt ethisch? Hoogste sterfte cijfers in europa als ik me goed weet te herinneren. Als ze dat dan doen, want ik weet dat jullie meer houden van honden dan als van kinderen. Afgezien van al die katholieke priestertjes natuurlijk

              /  
  6. Menno

    Het is in triest dat deze man een podium krijgt om z’n haat te verkondigen. Hij behoort in een gesticht thuis. GW als premier van Nederland Nederland maakt zich dan onsterfelijk belachelijk. Nederland wordt de paria van Europa net als ZuidAfrika tijdens de Apartheid trouwens ook een Nederlands woord en door Nederlandse emigranten bedacht. Hahaha lach als een boer die kiespijn heeft. Lessen uit de geschiedenis zijn vergeten en misschien nooit geleerd. Het is belachelijk dat zoveel Nederlanders deze haatzaaier volgen, het zegt niet veel goeds over die Nederlanders. De media en politieke partijen zouden een cordon sanitair rond GW en PVV moeten toepassen.

      /   Reply  / 
    1. Martijn

      - of Wilders als premier Nederland onsterfelijk belachelijk zou maken…misschien wel, misschien niet. Maar hoeveel erger zou het kunnen zijn dan een “ik ben onbekwaam om mijn fouten toe te geven laat staan ze goed te maken” Balkenende?!

      - ik ben geen fan van Wilders of anderszins rechts grut. Maar Wilders stelt – waarschijnlijk onbedoeld – een uitermate belangrijk punt aan het licht. Hoezeer het onmogelijk is om kritiek op religies te hebben, en hoezeer het gewoon moet kunnen (en ontzettend hard nodig is) om wel kritiek op religies te kunnen hebben.
      Nu richt hij zich voornamelijk op de islam, maar het het geldt voor elke religie. Gegeneraliseerd (niet goed om te doen, maar vooruit) wil ik stellen dat religies/religieuzen geen kritiek kunnen veilen en nog minder zelf-kritiek hebben. Zich bij het minste of geringste al ‘beledigd’ of ‘gekwetst’ voelend. Mensen ‘je beledigd’ voelen zit vooral bij jezelf. Durf het eens aan naar jezelf te kijken wat het precies is, wat al je boosheid en aggressie proberen te verbergen, wat zijn die angsten die daaronder zitten? Die hebben echt NIETS met de zogenaamde ‘belediger’ te maken. Neem eens verantwoordelijkheid voor je eigen gevoelens! Lekker makkelijk hè, altijd anderen de schuld van iets te geven…

      - neen, ik heb het hier dus niet alleen over de islam, maar ook over het christendom, en gelijk welke andere ‘-ism’ en ‘-dom’.

        /   Reply  / 
      1. Martijn

        Addendum:
        Bij het ‘geen kritiek kunnen veilen en nog minder zelfkritiek hebben’ hoort nog, dat ze vervolgens altijd wel altijd kritiek hebben op anderen. Ongezouten en ongenuanceerd.
        De spiegel der zelfreflectie is onbekend…

          /   Reply  / 
  7. Hans

    Ik liet mijn vrouw, Özlem, een Turkse moslim bij geboorte, de video zien van Wilders in London en bij de opmerking van GW over Erdogan begon ze hartelijk te lachen. En is het met hem eens.
    Dat GW het allemaal zwaar overtrekt om wat aandacht te krijgen is natuurlijk beschamend voor een Nederlander, maar hier in het ‘seculiere’ Turkije zeggen de CHP van Ataturkn in feite hetzelfde.En gaat Erdogan tegen alles en iedereen tekeer die het waagt om hem tegen te spreken. Overigens zo rond de 75% of Turkije moeten niets en wilt niet naast een Jood of Christian (60%) wonen.
    Ik zou anders eens memritv.com gaan bekijken wat er zoal in de Arabische wereld dagelijks over Joden, Christenen, Atheisten, Amerikan, Israeli’s etc. word gezegd op de publieke omroep. De profound Haat die daag gepredikt word dagelijks is weerzinwekkend.
    Twee jaar geleden gingen mijn vrouw en ik een paar dagen naar Dubai naar een Turkse vriendin die met haar Engelse man al 20 jaar in allerlei verschillende landen in het Midden Oosten woont, van een praktizerende Moslim is zij een ex-Moslima geworden.
    GWkan wel wat beschaafder te keer gaan, maar Islamitsche onderwijs moet afgeschaft worden, period.

      /   Reply  / 
    1. Erdogan

      @ Hans

      Er is veel meer haat tegen Moslims in westerse landen en Israel dan omgekeerd. Het verschil is dat Moslims altijd gebombardeerd en onderdrukt worden door het Westen, dat is de reden dat er zoveel “haat” is. Kijk eens in de spiegel.

        /   Reply  / 
    2. Erdogan

      Wat Erdogan in davos heeft gezegt is wat heel veel leiders wel dachten maar niet durfden te zeggen. Erdogan is een held. Niet een held van de moslims, maar een held van de onderdrukten

        /   Reply  / 
      1. Hans

        Ik denk dat je je blinde liefde voor de leider je blind maakt voor wat de mensen in Turkije denken. Recent polls shows that only 30% van de Turken hem bewonderen, en natuurrlijk Hamas en Hezbollah. Wat doe je in godsnaam in Nederlans als je zo graag in een Islamitsch land wilt wonen. Erdogan is een mentale freak.

          /   Reply  / 
        1. Erdogan

          Klopt, Een mentle freak dat anders denkenden tenminste met rust laat, hen niet beledigd of tegenelkaar aanzet. Veel beter als een op roem en macht beluste ex-vvd’er en gestoorde waterstofperoxide hoofd dat tweedeling veroorzaakt en aanzet tot haat om aan zijn stemmetjes te komen. maak van die 30% maar 37% trouwens, en dat zegt meteen ook veel over jouw aanduiding als “ISLAMITISCH LAND” want dat is het al sinds 1923 niet meer als je het land een beetje kent. Nederland is islamitischer als turkije, daarom blijf ik liever nog even hier

            /   Reply  / 
          1. Hans

            Erdogan, wat een flauwekul zit je uit te kramen. Erdogan laat niemand met rust. Hij vervolgd iedereen en als je het maar even in je hoofd haalt om hen van commentaar te dient je een proces aan je broek krijgt. En over beledigen? Ja, de ethnic cleansing van Grieken en Armeniers is bijna voltooid. Dat is een insult voor human mankind. En over die 37%, dat waren mensen die op hem stemmen. En weet je wat, de meeste Turken hebben er de pesthekel aan als Turkije een Islamitisch labd genoemd word, maar de Staatsgodsdienst is toch Islam. Alhoewel dat niet zo in de constitutie staat, de Turkse republic heeft een speciaal Dictoraar voor godsdienst aka Islam. De rest word dagelijks gediscrimineerd.
            En Erdogan wilt graag de neo-Ottoman uithangen, als een ware despoot. Ottoman staat voor apartheid. Hier:
            Nee,ik ken Turkije niet daarom word ik telkens gevraagd om commentaar te geven op actuele gebeurtenissen zoals vorige week voor NTV.
            Het gaat erom wat de juridische macht zegt en die is in Nederland secular. Turkije heeft nıog een lange weg te gaan als ze niet weer richting failliesment afstevenen na hun malote weigering bbetref IMF.
            Blijf maar knus in Nederland, hier redt jij het niet met de kromme logica van je betoog, speciaal laatste zin

              /  
          2. Erdogan

            Apartheid is een Nederlandse woord en in zuid afrika met horten en stoten pas afgeschaft in 1990 Hans. De armenen, Grieken, Serviers, Koerden bekleden 1 van de hoogste posities in het Ottomaanse rijk, jammergenoeg kwam hier een einde aan toen Engeland, Italie, Frankrijk en andere kapitalistische mogendheden iswm Rusland de armenen bewapenden om van binnenuit moslim dorpen te plunderen en er dood en verderf te zaaien zodat het rijk uiteen zou vallen en zij de handen wisten te leggen op de olie velden en Jerazulam. Er was 600 jaar lang vrede in het middenoosten en toen kwamen de kapitalisten en kijk wat voor tering bende het er nu is. Erdogan en companen gaan deze tering bende voor jullie opruimen en dat is nou preices wat jullie niet willen. Toch Hans? Liever zien jullie het middenoosten verdeeld zodat shell zijn ding kan doen, israel zijn ding kan doen, wapenhandelaren en investeerders hun dingen kunnen doen. toch Hans? Maar daar komt nu een einde aan. Weet je wie de Ottomanen zo sterk gemaakt hebben? Je voorvaderen Hans, danwel die lui die 12 keer op roof en moord toch zijn gegaan naar het midden oosten…..

              /  
          3. Hans

            Erdogan:
            je antwoord is een voorbeeld van de censored schoolboekjes in Turkije; lulkoek. Aziz Nesin denkt er anders over.
            Apartheid is een Nederlands woord, segration in variable Arabic languages niet. Ooit gehoord wat semitic and anti semitic betekent (de laatste anti joods). Je haalt veel door elkaar en komt met open deur bla bla bla.
            Hier hoe de dhimmies gehoorzaamden meestal naar retards of jouw nazi Ottoman empire: http://internationmusing.blogspot.com/2010/03/jihad-in-west-slightly-different-than.html
            Je bent te voorspelbaar. En hoeveel mensen werken voor jou: wij hier verzorgen ongeveer 56.000 Turks van werk.
            Waar ik het meest van walg: je distorbing history views which makes you the laugher of the world when the Dutch provided you with money at the same time: we helped you. You are denigrating.
            Go Erdogan, he will help you.
            Why parasiting in NL when your hero in TR is doing so well? Because you dont have anything to offer than to beg like a beggar/nomad.

              /  
          4. Erdogan

            Hans,er zijn percentueel meer ondernemers onder de Turken in Nederland dan onder de autochtonen. En deze trend zal zich voortzetten. Ik ben geen bedelaar, wel een nomaad. Dat klopt. Als er vandaag hier niks meer valt te vreten ben ik morgen weg. Wel heb ik geleerd om met mijn eer te werken voor mijn geld, wat voor werk dit ook mag zijn. Trouwens jouw opa en oma hadden ook niet veel te vreten toen Hitler (democratisch gekozen en het volk o zoveel belovend) jullie landje zonder al te veel verzet binnentrok. Maar de marshall hulp van uncle sam heeft jullie flink uit de shit gehaald he hans. Armoede is iets wat ik mijn vijhand ( en die hebben wij Turken veel) niet toewens. Zorgen jullie er nou maar voor dat jullie unie-vriendje Griekenland niet omvalt, anders gaan wij ze een handje helpen zoals we dat in het verleden ook vaak hebben gedaan. En over je 58.000 werknemers van je, wij hebben millioenen nederlanders rijk gemaakt met de tulp dus niet zeuren Hansje. En Maria, ga assjeblieft geen humanistische shit lopen verkondigen met een een missionaristische doel. Wij hebben onze Mevlana al, dankjewel.

              /  
          5. Hans

            Dank je Anna, maar ik ben volgeboekt voorlopig en als ik in Nederland ben, zo 6 x per jaar ben ik te druk met business etc.
            Erdogan, dit is mijn laatste reactie aan jou. Je irriterende betweterigheid ga ik niet nog meer voeden. En in the end, het levert toch niets op, je bent gewoon te stubborn om te luisteren lezen.
            Over de trend van ondernemerschap in NL, moet je toch weer even gijstellen: de meeste Turken (hier of in Europe) willen allemaal een eigen bedrijfje hebben en meestal zijn dat eenmans bedrijfjes. Hier in Istanboel zijn dat er 200.000 en de meeste halen de 5 jaar niet. Volgens DEIK zijn er niet meer dan 200 Turkse bedrijven met meer dan 10 werknemers en de meeste zijn opgericht door Turken in Turkije.
            Dat onzin-argument over Nazi duitsland hoor je hier op elk forum, meestal geventileerd door pubers die echt niet weten waar ze het over hebben. Zou nog eens de geschiedenisboeken nachecken, niet de racistische Turkse schoolboekjes (niet een Turkse universiteit staat in de top 500 omdat censorship zo belangrijk is) waar het racism, antisemitism en de meeste kolderieke lariekoek vol van staat. En over de Marshall hulp, het is wat je er mee doet, niet wat je er mee misbruikt. Denk goed na wat Turkse economen deze dagen zeggen: wij hebben het IMF nog steeds nodig. Wij kunnen niet op onze eigen benen staan. En wat Griekenland betreft, dat komt er echt wel bovenop, daar hebben ze Turkije niet voor nodig, nooit gehad. Ik werk vanuit Istanbul en Athene, ken beide landen behoorlijk goed. En he Erdogan, heb aardig wat Turkse vrienden die getrouwd zijn met een Griekse man. Gaat perfect.
            En wat die Tukp betreft; die hebben Nederlanders gecultiveerd, Turken waren (totdedagvanvandaag) daar niet toe in staat. En betreft jullie Mevlana, hij is een Persian die (op erg sterk ‘indringen’) uitgenodigd was om op het hof van de Sjesluk Turkse ruler te komen teachen. Zij werk is geschereven in Persian, Greek en enkel een handvol Turkse versen. Dat hij door Turken en alleen in Turkije ‘geturkified’ iss zegt genoeg over jouw inzicht.
            Overigens heb ik in 8 verschillende landen gewoond en met meer dan 60 verschillende nationaliteiten gewerkt maar nooit zoveel eigenwijsheid en lariekoek gehoord als hier in Turkeij. En gek genoeg, mijn Turkse vrouw en mijn vele Turkse vrienden geven mij compleet gelijk.
            Erdogan, doe ze de groeten van mij bij DEIK, afdeling TUSİAD NL, als je ze ooit te spreken krijgt…

              /  
  8. watmaakt het uit

    “De mens leert uit de geschiedenis dat de mens niets leert uit de geschiedenis..”

      /   Reply  / 
  9. Cenk

    Wat een niveau. Een politici die mensen beledigt.

      /   Reply  / 
  10. Hans

    Ik denk dat veel Nederlanders het veel tijd gaat kosten om de calvinistiche subcultuur/schuld en schaamte, onder ogen te zien. Ondertussen gaat de islamiterising van Nederland zijn gang.
    Het feit dat de radikale MHP uit Turkije, bekent om z’n fascistoide utlatingen en de Mılli Gorüs activiteiten van deze Turkse organisaties geen strobreed in de weg word gelegd in met name Duitsland en NEderland zegt genoeg; zij zijn in Turkije verboden.

      /   Reply  / 
  11. Erdogan

    Wilders is de grootste freak die rondloopt. Een echte clown.

      /   Reply  / 
  12. Hans

    Erdogan, IK weet dat je niet kan redeneren, maar kan je met wat feiten komen in plaats van met losse flodders? Christenen zijn de meest vervolgde religieuzen, niet moslems. Ja, moslems klagen het meest maar dat komt omdat hun religie self reflection niet bevordert. En kan je me de naam van een moslem geven die in de western world in de gevangenis zit vanwegen zijn geloof? Ik denk het niet.

      /   Reply  / 
  13. joop

    Er wordt toch massaal op Wilders gestemd, wie zijn dat dan ?
    Hollanders kunnen niet naar huis, daar zijn ze al.En na al die Spanjolen, Italianen, Suries kwamen er Turken en Marokanen. Later nog Polen en Bulgaren. Wat bizar is dat Turken en Surinamers Wilders stemmen omdat ze last hebben van Marokaanse jongeren.
    Van mij mag iedereen terug gaan waar die vandaan komt. Ook Widers dus, als Nederlander schaam ik me voor deze man.

      /   Reply  / 
  14. maria

    Deze autochtone vluchteling wil jullie(Erdogan en Hans) het volgende zeggen. Ik ben ziek van het land waar ik zoveel van hou. Als kaaskop ben ik trots op wat er allemaal mogelijk is in Nederland. Heb de wereld meerdere malen rondgereisd en ben ondanks de vele verworvenheden van Nederland me intens bewust wat voor een geestelijke/emotionele armoe in mijn vaderland leeft. Verwijten en persoons gerichte aanvallen, zonder dat dit werkelijk inhoudelijk iets bijdraagt aan de klimaatsverbetering van dit kleine, maar oh zo rijke land. Moeten we nu gaan uitvechten met elkaar of vervallen in verwijten,dat in de jaren zestig duizenden mensen uit Turkije en Marokko, maar ook Italie en Spanje zijn gehaald, om de rotzooi van Nederland aan te pakken, omdat Nederlanders daar zelf niet meer toe in staat waren. Zo iets begint, zo zal het verlopen is een WET van moeder natuur. Kijk naar elkaar, wat een ieder aan mogelijkheden of verworvenheden heeft. Ik kom uit een familie met een Christelijke traditie, en dat had me behoorlijk verzuurd, door de hypocryte inslag. Elke vorm van een waarheid aanhangen, zal vroeg of laat gedoemd zijn zichzelf op te hangen. Psychologen, theologen, fylosofen, om van politicie nog maar niet te spreken, krijsen om het hardst dat ze de waarheid in pacht hebben Ga samen eten en ontdek elkaar. Waar is de bereidheid naar elkaar te luisteren, te kijken of te onderzoeken.Ik ben mens geworden door kennis te maken met andere culturen en het NIET-producerende deel van de Nederlandse bevolking(Ouderen geestelijk gehandicapten etc…..)Ja, Erdogan je hebt gelijk in heel de wereld kent men het woord APARTHEID en ik zie dit als een verantwoordelijkheid van Nederland om de rotzooi van mensen/beschaving bij kop en kont aan te pakken.Maar begin bij jezelf en kijk in de spiegel Ik nodig jullie beiden uit, bij mij aan tafel te komen eten. Het feit is, dat ik woon tussen verstoten mensen in een prachtig, maar o zo Orthodox land, waar de wolven deze winter het dorp in kwamen, omdat de temperatuur tot -30 daalde. Voel wat leven is en heb de moed elkaar liefdevol en nieuwsgierig te benaderen.Laat dit een startschot zijn en laat de niets biedende Wilders in zijn eigen domheid gaar smoren. Haatzaaien is een koud kunstje, voor pure Liefde heb je ballen nodig. Wens jullie beiden een warme en liefdevolle toekomst toe. Anna

      /   Reply  / 
  15. maria

    Erdogan, als je het me persoonlijk wil beledigen, dan hoop ik echt dat je meer van Mevlana gaat begrijpen. En overigens een etentje bij mij heeft niets met het missionaris zijn te maken, dan zou ik je wel opzoeken. Je frustraties zijn wel erg groot, is het niet? Verwacht geen symphatie met zo’n houding, wat je zaait zal je vroeg of laat oogsten. Dit is koren op de molen van GW, maar jij bent waarschijnlijk uit op een confrontatie. Dus laat de boel zo snel mogelijk exploderen, dan hoeven we deze afbraak niet meer tegen te komen. Wens je ballen toe, zoals Mevlana ze had. Het ga je goed.

      /   Reply  / 
  16. maria

    Hans, wat verrassend dat je dicht bij woont. Ik woon in Bulgarije, waar vele dorpen bewoont worden door enkel Turken overigens. Alle goeds verder.

      /   Reply  / 
  17. Erdogan

    Alles wat ik zeg is lariekoek en haatzaaiend terwijl ik je totaal niet hoor over die gestoorde gek hierboven op de video. Vind je hem niet een schande voor je hele volk Hans?
    Hans wat betreft mevalana, kun je nagaan hoe multiculti de Turken toen al (700 jaar geleden) waren he? Iets waar nederland en vooral die sukkel op video hierboven nog veel over moet leren. Als een marokkaan de olympisch goud voor nederland wint, word deze ook genederlandifiseerd Hans, waar of niet? 10 werknemer, meer of minder het gaat om onafhankelijkheid, Philips is ook ooit eens begonnen in zijn achtertuintje Hans. Ik zeg je de trend zal voortzetten. En dat is nou juist waarom deze sukkel hierboven op video nu zo populair is, omdat we niet meer de gastarbeiders zijn die op alles ja meneer zei. En je hebt het wel verdacht vaak over anti-semitisme, verklaard ook waarom je zo afgeeft op erdogan. Terwijl hij juist heeft verklaard Anti-semitisme een misdaad tegen de menselijkheid te vinden, net zoals Islamofobie. Hoe denk je trouwens over de afslachting van 1500 mensen in gaza vorig jaar, waarvan er 350 kinderen van waren? Maargoed, jullie zijn godenzonen en hebben zowat de wereld geleerd hoe je met elkaar moet omgaan toch Hans? De rest zijn untermenschen. Veel plezier met Maria en eet smakelijk

      /   Reply  / 
  18. maria

    Erdogan, stop in hemelsnaam met het competatieve gedrag en de rol van het slachtofferschap. Zie dat er mensen zijn die inzicht hebben door ervaring. De waanzin en het onrecht in de wereld is groot en het gaat me te ver om hier een opsomming van te maken. Maar willen we werkelijk iets veranderen aan deze toestand dan zullen we bij ons zelf moeten beginnen. Jij noemt terloops de positie van de Palestijnen en ik zal je de details besparen wat ik daar in de praktijk van meegemaakt heb. Zou je in je emotie ook nog even stil willen staan bij het lot van de Tibetanen. Het zijn geen Moslims, geen Joden en geen Christenen, maar een bijzonder volk, dat een levenswijze heeft, gericht op compassie. De wereld staat erbij en kijkt erna, hoe dit volk nog altijd systematisch uitgemoord en gemarteld wordt. Een grote schande, evenals het lot van de Palestijnen, of de Zimbabwanen,die inmiddels met 5 miljoen vluchtelingen doodgezwegen worden. Foei Erdogan, de wereld schreeuwt om verandering, maar zoals jij je opstelt, zo geef je die man van hierboven vrijspel de waanzin op de wereld los te laten. Hier in Bulgarije is het lot van de zigeuners ook ontsnapt aan de aandacht van de wereld, overigens een buurland van Turkije. Verbreed je horizon toch, dan kunnen we er samen iets aan doen, hoe kleinschalig dan ook.Met mijn Christelijke opvoeding heb ik geleerd, haal eerst die balk uit je eigen ogen dan die splinter van die ander.

      /   Reply  / 
  19. Hans

    Maria, wat jij neer pende is wat ik dacht.
    En Erdogan, Turkije is niet multi-ethnic of multi-cultural, alles moet geturkified worden. Daarom wekt Turkije zo op de lachspieren bij vele landen en met name Erdogan.
    Wilders enjouw MHP mentaliteit zijn beide verachtelijk, alhouwel de Turkse MHP openlijk racistisch is, en de CHP in mindere mate en de AKP openlijk aanzet to religieuze intolerantie.
    soit!’

      /   Reply  / 
  20. Jamal

    Hierbij roep ik alle marokkanen op om de Nederlandse huppelende flikkertjes een pak slaag te geven en ze de IDENTIEKE RECHTSE MAROKKAANSE hand op hun kk kop te laten voelen 3 x ACHTELIJKE POEDEL KOPPEN IK verklaar oorlog 1 marokko 1 volk 1 bloed 1 geloof 1 plus nOg marokkaanse inteelt boven alles en iedereen GRRRRRR

      /   Reply  / 
  21. vandenTurk

    Ik vind dat Nederland een deel moet afstaan aan de Turken :D
    2/3 provincies voldoet voor nu wel;)

      /   Reply  / 
    1. Hans

      Ha, en ik vind dat Turkije 1/3 aan Nederland kan afstaan daar NL de grootste investeerder is in TR..)

        /   Reply  / 
  22. Erdogan

    Maria, ik leef altijd wel mee met de tibetanen, doe jij dat dan ook met de Uyguren? En wat betreft de splinter, dat moet je tegen de bulgaren zeggen die de Turken hebben verplicht hun namen destijds te veranderen in christelijke namen, en zo niet het land uit werden geknikkerd richting Turkije. Hans, de Turken hebben tijdens de eerste golf oorlog 2.5 millioen koerden opgevangen die waren gevlucht voor Saddam door aandoen van de emperialisten die jij zo graag steunt. 2.5 milioen koerden Hans. Nederland is al rechts gaan leunen met 3000 kleine marrokaantjes die overlast veroorzaken, dus ga lekker lopen kankeren op je eigen volk die voor 70 gulden joden verraden aan de duitsers om aan vreten te komen. Achtelijke zionistisch gezinde stuk vuil dat je bent. En hierbij laat ik het. Ga lekker door met je israel kont lik praktijken op internet

      /   Reply  / 
    1. maria

      Elke vorm van verheerlijking, door ras, geloof, persoon of staat roept bij mij een intens gevoel van minachting op. Wat feiten op een rij, om vooral de uitnodiging van jou, Erdogan, grof en onbeschoft te reageren naast me neer te leggen. Van 1396 tot 1787 is Bulgarije bezet geweest door Ottomanen, oftewel bijna 500 jaar. De hedendaagse situatie is dat sinds 2008, op 3-maart een nationale feestdag is ingevoerd. Op deze dag wordt gevierd dat enerzijds de Bulgaren bevrijd werden van de Ottomanen en anderzijds de verzelfstandiging van die zelfde Ottomanen een feit werd. Deze poging tot verbroedering wordt door zeer velen omarmd, zowel door de Turken, als door de Bulgarsen(het orthodoxe deel van de bevolking). Helaas heeft dit voor de 1 miljoen zigeuners nog meer afzondering of liever gezegd isolatie, tot gevolg. De Turkse gemeenschap draagt hun Turkse naam en ook een Bulgaarse naam, zoals zij dit zelf noemen. Tot op heden blijft geloof een prive-zaak, waar in het openbaar weinig of niet over gesproken wordt, en niet omdat er niet over gesproken zou mogen worden.
      Wat betreft je vraag over de Uyguren, het volgende. Het beleid van de Chinese regering ten aanzien van zijn volk, treft de van oorsprong nomadenische Uyguren het hardst en dat verwerp ik dan ook ten zeerste. Maar vreemd genoeg is de stad Xianjiang Uygur van oorsprong een veroverde stad van de Uyguren geweest. Genghis Kan heeft erg veel profijt gehad in zijn plundertochten van diezelfde Uyguren. Dat is uiteraard geen vergoedelijking van de terreur, die op hun, heden ten dage, wordt losgelaten. Zoals ik reeds eerder schreef, verheerlijking is levensgevaarlijk in welke vorm dan ook. Volgens mij maak jij(Erdogan) je behoorlijk schuldig hieraan. Hoop voor je, dat er een dag aanbreekt dat je dit beseft, zodat je niet in je eigen gesponnen web verstrikt zult raken.

        /   Reply  / 
  23. Hans

    Kan zien dat Erdogan niet verder komt dan wat populistisch gebral wat doorgaans door kleine pubertjes op internet verkondigen maar niet face-to-face durft te zeggen omdat hij weet:
    -Bulgaren zijn lang onderdrukt door de Ottomanen die voor 300 jaar duisterheid hebben gezorgd in de Balkans waar tot op de dag van vandaag de mensen daar onder lijden.
    -Koerden zijn massaal op de vlucht geslagen voor Sadam Hoessein en toen de USA en allys een no-fly zone daar instelde hebben de meeste (99%) voor autonoom Iraq gekozen vanaf 1991 – in tegenstelling tot het geleuter van de officiele Turkse ‘visie’. Helpen betekent voor Turken: assimileren, turkifieren en je bek houden anders slaan wie tot moes…genoeg voorbeelden in Turkse geschiedenis.
    -Erdogan als moslim moet je wel Joden haten: je bent compleet inferieur aan ze. Daarom ook Turkse pogroms tegen Joden in 1924 en 1936 in Trace, confiscaties en wealth tax ,n 1942, pogroms in 1955, confiscaties in 1973 etc. (arabs zijn al vanaf de 8e eeuw bezig om ze uit te moorden maar he, daar is Israel!!)
    Veel Turken kunnen gewoon zelfs niets opbouwen, ze jatten het. Vraag het de Iraniers, de Arabs – met name de palestijnen, de Cyprioten, de Grieken, de Syriers, de Bulgaren, de Serviers…etc. etc.

      /   Reply  / 
    1. De schoolmeester

      Je hebt het hier over brallende Turkse puberjochies die niet eens Turks of Nederlands kunnen spreken of schrijven, maar ik kan in jouw superioriteitsgevoel nou ook echt niets ontdekken, waar de zogenaamde Nederlandse nuance, tolerante en respectvolle houding onder verstaan wordt. Ben jij zo trots op Balkenende of Bos? En kijk eens naar onze geschiedenis. Wat hebben wij niet in Indonesie uitgevreten. Is hier voor een zeer groot gedeelte ook onbekend, maar dat grensde ook vaak aan genocide. Elk volk kent zijn zeer zwarte bladzijden.

        /   Reply  / 
    2. Erdogan

      Anti-Turkije blog. Aan alle Turken, verlaat deze kut site, want de oprichter HANS is een gefrustreerde Turken hater, misschien kleinzoon van een Armeen, Griek, Jugoslaaf, Bulgaar, whatever het is een hond dat ergens een wondje heeft. hans, catlayin la catlayin, geliyoruz yine, karsinizda ne endonezyadaki garip mohamedanlar var ne de zavalli zenciler, ne de kizildereliler var, karsinizda, goksu killi, pala biyikli, gozu kanli MEHMET’in ogullari var oglum…laat dat maar vertalen aan je griekse vriendjes. En wij zijn nog steed niet vergeten hoe de Hollanders 150.000 moslim broeders van ons hebben VERMOORD in indonesie…MARIA!!!!!!

        /   Reply  / 
      1. Jenny Theirlynck Auteur

        Hans is niet de oprichter, maar een bezoeker. En met een kritische blik is een medium niet meteen ‘dus anti’, integendeel. Gelukkig zien de meeste bezoekers, inclusief Turken, dat ook in. Jammer dat een klein deel altijd meteen weer van propaganda en racisme moet beschuldigen bij berichtgeving die niet alleen maar over baklava en badplaatsen gaat, maar ook kritisch is. Hans lijkt me trouwens geen Turkenhater als hij nota bene zelf met een Turkse is getrouwd. En wat een taalgebruik weer…

          /   Reply  / 
      2. maria

        Riep daar iemand?… JEZUS!!!!!

          /   Reply  / 
  24. vandenTurk

    Helemaal mee eens erdogan.. zulke anti turken moeten gewoon op kk en wegrotten..
    Ach weet je wat het is.. JALOEZIE.

    Waarom? Wij zijn een trots en machtig land.. daarom dus..
    Sommige Nederlanders kunnen dit gewoon niet uitstaan.
    Hier geniet ik dus van :)

    Je kan sommige nederlanders proberen te overtuigen dat de aarde rond is , maar toch houden ze koppig vol dat de aarde plat is ;)
    koppig en blind!

    Esek hosaftan ne anlar..:D

    Dus zulke ezels moet je gewoon langs laten varen of als dat niet lukt sla je de schedel in.. want andere taal begrijpen ze niet.

      /   Reply  / 
    1. De schoolmeester

      Een Turkse PVVer, net zo’n idioot, ga toch eens nadenken, joh! Lees eens het boek van Taner Akcam, kun je wat van leren.
      -
      Lees trouwens eens boeken over mensen die pochen over hun eigen nationaliteit en vergelijk dat eens met de bloedbaden die ze uit naam daarvan hebben aangericht. Geldt trouwens ook voor Ataturk, hoewel die ook goede dingen heeft gedaan, maar hij is en hij was een dictator aan wiens handen ook bloed kleeft.
      -
      En Erdogan wat jij zegt over de Bulgaren is ook waar, maar is het niet beter om gelijk naar je eigen club te kijken. Kortom niet alles geloven, wat ze je leren op school en laten zien op de TV. Dat geldt zowel voor Nederland als Turkije. Probeer altijd zelf te denken, hoe moeilijk ook. En het zal je ook nog niet in dank af worden genomen.

        /   Reply  / 
  25. Hans

    Kijk, en nou word het vooroordeel van vele mensen bevestigd dat Turken gewoon dom, agressief, eigenwijs zijn een meesters zijn in het manipuleren van geschiedenis en de waarheid.
    En heren: Nederland met 5 x minder inwoners is nog steeds de 16e e onomy van de wereld, juist voor Turkije, welke 17e staat. En het gaat weer de richting op dat Turkije zichzelf in de voeten aan het schieten is…ga zo door heren: jullie zijn de prototypes van de domme moordende Turk. Ik liet net deze reacties aan twee bevriende Nederlandse Turken zien: hun reactie; ongeschoolde jochies, zelfs het Nederlands van ze is om je rot over te schamen, niet te spreken over hun Turks.

      /   Reply  / 
  26. De schoolmeester

    Wat de Grijze Wolven betreft, blijf lekker in Turkije. Wij hebben hier al genoeg idioten, waaronder de volgelingen van Sint Geert.
    Mijn vader van 88 zegt altijd: “Je wordt nooit overreden door een Mercedes, maar wel door een strontkar”

      /   Reply  / 
  27. Hans

    Heb trouwens de activiteiten van de Grijze Wolven en Mıllı Gürus aangekaart. Als ik de twee heren waarvan er een in Deventer woont, hier hoor, is het tijd ze uit te leveren aan Turkije. Denk echt niet dat je met dat gebral op internet weg komt. Jullie brengen jullie vaderland, waar je niet woont, grote schade toe.
    Als jullie zo trots zijn op het gebrul van Erdogan, Baykal of Bahcelevı…waarom niet hier de groep van 30% jongen trotse Moslem Turken die allemaal werkloos zijn, joinen? En…je krijgt zo iets van 123 TL en 45 kr elke maand als uitkering. Dat is exact wat ik vanavond uitgeef aand 3e dubbele whiskeys!.))!

      /   Reply  / 
    1. De schoolmeester

      Hans, laat je haar verven met waterstofperoxide.

        /   Reply  / 
  28. heinrich

    Wat een domme SCHAAMTELOOSHEID lees ik toch in de hierboven staande reacties. Bij deze mijn Tip voor jullie en je schoolmeester: ZONDAG 25- April WORDT ER STIEKUM FEEST GEVIERD IN DE BOSSEN VAN BURGWENDEN(DUITSLAND) LIGGEND BIJ DE STAD WEIMAR. DUIZENDEN KOMEN TE SAMEN, SLUIT JE AAN, WANT ER STAAT WAT LEUKS TE GEBEUREN BIJ DIE HERDENKING VAN DE GEBOORTEDAG VAN DIE MAN MET DAT KLEINE SNORRETJE.

      /   Reply  / 
  29. Mehmet

    Goedenavond Hans,

    Ik ben altijd nieuwsgierig naar de waarheid. Ik als een Turkse heb een bepaalde beeld van de Geschiedenis, gevormd met de info die tot mij is gekomen. Daaruit heb ik een beeld van de Geschiedenis gekregen.

    Ik weet ook dat landen, bijna iedereen manipulatief bezig is en de geschiedenis wordt niet altijd evenwichtig of in volle waarheden verteld.

    De beste manier om achter de waarheid te komen is, dacht ik je gezonde verstand proberen te gebruiken en de diverse versies met elkaar verglijken…

    zodoende kan je mogelijk een wat betere beeld van de waarheid vormen.

    Ik vind jouw reactie intressant omdat het zo totaal anders is dan het beeld dat ik heb van de Turkse geschiedenis.

    bv jij verteld dat de Turken Bulgaren voor 300 Jaar onderdrukt hebben….Ik wil hier wat dieper op in gaan als je dat toestaat.

    Wat ik weet is dat de Turken bijna / rond de 500 Jaar lang in Bulgarije waren. Eerst was Bulgarije bezet door de Turken daarna pas Istanbul.

    Jij stelt bv dat Bulgarije bezet was en onderdrukt. Als een volk zich onderdrukt voelt dan zal het wel het verlangen hebben om zich te bevrijden denk ik logischerwijs.

    De Osmaanse legers waren een keer helemaal vernietigd door een Andere Turk, namelijk Timur Lenk. Tirmur Lenk wilde net als Chengiz Han weer een grote Rijk stichten. Hij vocht tegen de Osmaanse Turken en vernietigde hun leger. Timur Lenk vocht ook tegen Tataarse Turken en vernietigde hun Leger ook. De Tataarse Rijk deed het niet onder voor de Osmaanse Rijk. Hij lag rond het gebied van Ukraine, alleen groter.
    De Tataarse Rijk viel uiteen om vervolgens opgeslokt te worden door de Russen.

    De Osmaanse deel staten waren ook in staat zich onafhankelijk te verklaren omdat de centrale overheid geen leger meer had. De deelstaten in de Balkan waren gewoon Christelijk met de macht en de middelen om zich zomaar onafhankelijk te stellen… daarma zou ook een einde komen aan de Osmaanse Rijk in de Balkan.

    Ironie is…dat Christenen zelf hebben gezegd van… Regel een nieuwe Sultan, wij willen onder de heerschappij van de Osmanen voortbestaan. Ps. De Bulgaren die Christelijk zijn, zijn ook van Turkse komaf. Alleen zij waren in Europa nog voordat de Islam bestond en hebben net als de rest het Christelijke geloof overgenomen.

    Hans, misschien is dat wat ik gehoord, gelezen heb een leugen, of verdraaide waarheden. Ik sta open voor andere ideeen etc. de kern is gezonde verstand…onze menselijkheid, onze waarden en normen die we voeren naar ons hart en verstand

    Ps, ik kan wel stellen en dat wel met zekerheid omdat er bewijs voor bestaat dat er onder de Turken, net als onder Europese volkeren, slimme mensen bestaan hebben van het niveau van Leonardo Da Vinci en andere zeer bezonder slimme mensen.

    Wanneer ik over Turken algemeen heb, doel ik daarmee de Turks sprekekende clans van China tot in Europa.

    Met vriendelijke groeten,

    Mehmet

      /   Reply  / 
    1. de schoolmeester

      Goed, je hebt een boek gelezen over de glorieuze geschiedenis van de Turken. Heb je er ook een gelezen over die van de Bulgaren?
      Maw. wat wil je zeggen met dit verhaal? wat overigens in grote lijnen best wel zal kloppen.

        /   Reply  / 
      1. Hans

        Er is niks glorieus aan de Turkse geschiedenis. Het bracht misery en ellende in Central Asie en de Balkans. Dat jullie uit grote gedeeltes eruit gedonderderd zijn doet nog steeds pijn, of niet?
        Noem me een uitvinding van de Ottomans, een filosoof, een schrijver, een dichter, een architect, een kunstenaar etc. die de Ottomans vertegenwoordigde. Je kan er niet een noemen sinds de Ottoman area word beschouwd als achterlijk, retard.

          /   Reply  / 
        1. mehmet

          Ik begin het praten met jouw leuk te vinden omdat jij onderbouwend praat.

          Volgens mij is geschiedenis enkel en alleen belangrijk om lessen uit te trekken. Het is jouw geheugen als volk zijnde. Als mens zijnde. Wanneer we de mensheid als een geheel willen zien moeten we naar onze gehele collectieve geschiedenis kijken.

          Ik vind dat alle mensen over de gehele aarde gelijke rechten, plichten en kansen heeft op de dag dat ze geboren zijn.

          Het is natuurlijk naif te denken dat dat zomaar opeens kan. Maar een manier om daarnaar toe te werken is jezelf en je medemensen beter te leren begrijpen. Als je als volk denkt, je eigen volk, geschiedenis en vervolgens je buurlanden en andere wereld volkeren.

          Onze gevoelens, onze ingeving als mens zijn is in den beginne zo van: Een goed mens is beter als een slechte mens. Om een goede mens te zijn moet je zo goed als kan je best doen om:

          01) Kennis op te doen voor wijsheid
          02) Liefde ontwikkelen om gevoelig, aardig en begripvol te zijn
          03) Je egoïsme beheersen, opdat je gedisciplineerd kan werken naar je doelstellingen toe.

          de ironie is, onze gezond verstand verteld dit aan ons, de basis van elke geloof is ook gebaseerd op deze 3 punten.

          Wanneer we iemand oordelen, of onze geschiedenis bekijken kunnen we denk ik vanuit het perspectief van een goed mens zijn redeneren en vanuit dit perspectief handelen, zonder naif te zijn waarbij het verstand en wetenschap op nummer 1 staat om goed te kunnen beoordelen.

          Zodoende ontwikkel je de denk mechanisme om goed of fout te kunnen oordelen en vanuit dit perspectief lessen trekken uit je geschiedenis.

          Als we naar de Turken kijken in Turkije kunnen we misschien vragen wie de Turken zijn.

          Zoverre ik het weet zijn de huidige Turken voor 40% ras zuiver Turken de rest zijn Koerden, Germanen, Russen, Grieken ofwel Romeinen en diverse volkeren uit de Balkan en 5% Arabieren.

          Dus Turkije is multicultureel en multi raciaal samengesteld.

          Jij stelt dat er niets glorieus is aan de Turkse Geschiedenis:

          Daar ben ik het niet mee eens. Ik vind bv Ibni Sina wel heel glorieus, hij is de grondlegger van de Medische wetenschappen.

          Hij heeft nooit in Turkije geleefd, maar hij is wel Turk.

          Of de Hongaarse Christelijke Architect Sinan vind ik ook heel glorieus. Hij heeft besloten Moslim te worden. Hij is een Hongaar en Hongaarse mensen zijn ook van Turkse komaf.

          Mevlana is geen Pers. Hij komt uit Noord-Afganistan, Horasan genaamd. Dat gebied is nog steeds Turks. Daar spreken ze in Afhanistan vandaag de dag nog Turks… Mannen van Genraal Dostum die Turks is heeft daar gedurende de gehele Taliban Overheersing daar geheerst.

          De huidige microchip procesors vind een deel van zijn basis terug in de Logmaritme wiskunde van een Turk die ook in Midden Azie heeft geleefd.

          Helaas is mijn kennis zeer beperkt, daarom dat ik niet van iedere belangrijke personage zijn naam en gegevens zo kan opnoemen…

          maar ik wil zeggen, dat er wel degelijk belangrijke mensen hebben bestaan die van grote toegevoegde waarde waren en van grote invloed waren op de vorming van de huidige wetenschappen. De westerse maarschappij die zijn kracht heeft gekregen vanuit het verstand die geleund staat op de wetenschap en de technieken die daaruit voortvloeien zijn basis heeft meegekregen uit Turkse Wetenschappen en daarop verder gebouwd. Dat is heel goed.

          De huidige westen heeft verder gebouwd op de Turkse wetenschappen en daarmee van grote invloed geweest op de wereld. In de westen wordt gezegd dat de kennis van de Arabieren afkomstig is. Dat klopt voor een deel zeker wel. Maar de Turken hebben de Arabische kennis, de Perzisch kennis, de Chinese kennis en de Turkse kennis samengevoegd.

          Het westen heeft daarvan geprofiteerd, dat is een goede zaak. Maar helaas hebben ze in hun bronvermelding veelvuldig bewuste en foute meldingen gemaakt zoals de Arabieren of zelfs in geval van Ibni Sina hebben ze zijn naam in een Griekse naam veranderd en vervolgens gezegd van dit is een Oud Romeins Medici. Vervolgens heeft het westen Ibni Sina niet gekend, wel zijn werken.

          Ik wil het westen niet beschuldigen, zij zullen we hun redenen hebben gehad , maar ik vind het wel verkeerd te stellen dat Turken geen toegevoegde waarde hebben gehad in het verleden.

          en de Osmaanse Turken… die hebben ook goede dingen gedaan. Ook foute maar toch wel meer goede dan foute. De Osmanen vanaf het jaar 1700 waren hun ramp.

          Mehmet

            /   Reply  / 
          1. Hans

            Sorry Mehmet, maar je doet aan geschiedsvervalsing: Avicenna (Ibna Sina) is een Pers, er waren zelfs geen Turken in de omgeving toen hij o.a. de Griekse filosofen introduceerde in de Arabische wereld. In feite was hij een van de laatste Islamitische denkers. Zelfs jullie welbekende Generaal Evren zei een jaar geleden ”dat wij Turken moeten ophouden met alles te Turkificeren”…hij doelde o.a. op een Turkse professor in Ankara die beweerde dat de Belgen in feite Turken zijn…
            Je bedoelt met Sinan de Grieks-Christelijke architect van de Fatih Mosque? Wiens handen bijna ware afgehakt en toen dat niet gebeurde uit dankbaarheid zich to Islam bekeerde…
            Wij hadden 2 jaar geleden een ontmoeting met de Voorzitter van de Turkse Architecten Vereniging…wij gaven hem een hard time over architectuur, zoals je weet, blinken Nederlanders daar al honderden jaren in uit.
            Mevlana was een man, op de vlucht voor de troepen uit Mongolie, uit hedendaags Afghanistan, maar cultureel Persian, bijna onder dwang aan het nieuwe Sjesluk Turkse hof heeft moeten onderwijzen. Er waren geen Turken in hedendaags Afghanistan en zoiets als ‘Turkse wetenschappen’ bestaat niet. Alvorens ik Rechten en Filosofie ging studeren heb ik Latijns en oud-Grieks gestudeerd. En in mijn ogen is filology de enige wetenschap. İk kan tot de oorspronkelijke bron gaan. In feite hebben de Arabieren tot ca de 12e eeuw de Griekse filosofen geintroduceerd in Europa. Europa’s geschiedenis en denken is geheel gebaseerd op de Greco-Roman tradition. En juist dat ontbreekt in Turkije: zelf-reflectie, het kritisch kijken naar je eigen zelf, omgeving en geschiedenis.
            Het feit dat Turkije de Renaissance, de Verlichting, de Industriele Revolutie, de emancipatie-movement etc. gemist heeft, bewijst dat de ‘Turkse wetenschap’ tot op de dag van vandaag erg achter loopt. ‘Turkse wetenschap’ heeft niets betekent voor het Westen. Dit is geen aanval maar een feit waar lering uitgetrokken moet worden. Waarom denk je dat zoveel Turken het liefst naar een buitenlandse universiteit gaan? Mijn vrouw heeft aan University of Miami en Stanford gestudeerd, haar neef aan Princeton. Beiden hebben nog steeds moeite met het helemaal zelf uitdokteren van problemen omdat je dint niet aangeleerd word in Turkije. You learn here to shut up.
            kindest

              /  
          2. mehmet

            Dank je wel voor je reactie.
            ………………………………………………
            Volgens De Turkse volkeren in Midden Azie was Ibni Sina een Turk…
            ………………………………………..
            Volgens de Turkse bronnen was hij een Turk…
            ……………………………………….
            Jij praat over een Pers…en Perziche cultuur…dat zou kunnen dat hij sterk onder de invloed was en zelfs voor een belangrijk deel Perziche cultuur overgenomen heeft…de Perzen zijn voor 60% van Turkse afkomst. Chengiz Han had veel Persen letterlijk vermoord. Turkse volkeren zijn komen wonen in Iran. De echtte Perzen maken slechts 30% van het Iraanse volk uit. In de 10% zitten met name Koerden en beetje Arabieren.
            ………………………………………………………
            Ik zal navragen bij een zeer slimme Turk en naar de raciale afkomst vagen Sinan………wacht es, ik heb deze bron van hem. Zowel Mevlana als Ibni Sinan…Hij denkt zeer wetenschappelijk..mijn bron is heel goed. Ik heb deze info van iemand die de wetenschap zeer zeer zeer goed kent. Zowel de Geschiedenis, gedragswetenschappen micro en macro niveau als de exacte wetenschappen…etc.
            …………………………………………………
            Mijn bron is heel goed…tevens…ik heb Turkse documentaires hierover gezien… zijn die soms ook gebaseerd op leugens?? trouwens ik geloof meer op de woorden van mijn vriend/kennis dan de woorden van een andere wetenschapper die in een documentaire spreekt…maar ze spreken elkaar niet tegen.
            …………………………………………………..
            Deze mensen hebben tevens allemaal geleefd in gebieden waar bijna uitsluitend Turken voorkomen…behalve Architekt Sinan maar hij was ook van Turkse komaf…Ik heb bewijzen gezien met mijn eigen ogen dat de Hongaren van Turkse komaf zijn…Ik heb Hongaarse mensen gesproken, van sommige Hongaren dacht ik dat ze Kazach waren…
            …………………………………………..
            Is dat ook een leugen? Kazachen zijn ook Turken…
            …………………………………………
            Turken hebben 36 Rijken opgericht, geen enkele Rijk kan groeien, bloeien en Rijk worden zonder kunst en wetenschap…
            ……………………………………………………
            Het is onmogelijk met alleen brute oorlog Landen staande te houden. Osmaanse Rijk was de 36e en de laatste.
            ………………………………………………..
            Wil jij soms stellen dat al deze Rijken geen gebruik hebben van het verstand om te groeien en bloeien…. bestudeer de Geschiedenis goed, Geen enkele machtige rijk kan zonder wetenschap overleven… diegenen die daar geen waarde aan geven zijn gedoemd ten onder te gaan, die de Osmaanse Turken…zij hebben geen waarde gegegeven aan de wetenschap en zijn ten onder gegaan.
            ……………………………………………………………
            Wat bedoel je met Turkse wetenschappen…Bestaat dan ook zoiets als Europese wetenschappen, of Hollande, Duitse wetenschappen??
            …………………………………
            Wetenschap is Universeel, is zelfs niet te binden met de mensheid… wetenschap staat op zichzelf, tijdloos, wetenschap is de poging van de mens om zijn omgeving middels zijn verstand te begrijpen en die techniek die zij gebruikt is Logica die gelijke trend volgt met wiskundige logica en in wezen puur is net als de cijfers van wiskunde………………….

            ………………………………………..

            Jij stelt dat een volk, een groep mensen de dingen nodig heeft zoals de Renaissance, de Verlichting, de Industriele Revolutie, de emancipatie-movement etc………………..
            ………………………………………………
            Met andere woorden stel jij dat zonder dit alles iemand zich niet kan ontwikkelen. als persoon en als volk zijnde.
            ……………………………………………………
            Ik ben van sterke mening dat deze uitdrukking een politiek uitdrukking is waaraan een filosofische tint aan gegeven wordt. Dus jij stelt dat de Chinezen achterlijk zijn en zullen blijven omdat zij dit alles ook niet gekend hebben……………………..
            …………………………………………………..
            Of Koreanen…………………………………………..
            ……………………………………………………
            Om zulke conclusies te kunnen trekken heb je een zeer degelijke kennis van de geest van de mens hebben. Ik weet zeker dat op deze stelling geen enkele wetenschappelijke bewijs tegenover staat.
            …………………………………………………….
            Ikke…mijn ouders komen zo van een achterlijke Dorp vandaan ergens in Turkije. Ik heb tussen stof en zand gezeten, in dalen en rivieren, in zand, aarde en modder als kind zijnde…De Lijn die mijn Famillie getrokken heeft vanuit het Middeleeuws leven tot het heden is zeer kort. Volgens jouw theorie moet ik achterlijk zijn, omdat ik al die dingen niet hebt meegemaakt, of mijn ouders…
            ……………………………………………………..
            Het lijkt wel alsof je totaal vergeet dat iedere nieuwe kind, nieuwe kansen bied en totaal een lege schijf is waarin alles in kan worden gestopt op een zeer makkelijk manier. …………….
            ……………………………………………………
            Ik stel dat als ik de middelen heb ik van de meest achterlijke middeleeuwse figuren hun kinderen binnen 15 jaar meesters maken kan in beschaafdheid…. Dit is wetenschappelijk bewijsbaar, hij stelling is wetenschappelijk weerlegbaar, maar jij kan op geen enkele wetenschappelijke manier deze stelling laten bevestigen…
            ……………………………………………………
            nog iets, dat alles was niet slecht trouwens…alleen dat betekent niet dat Turken exact op dezelfde manier moeten worden opgeleid…en nog iets Turken lopen kwa gedragswetenschappen op sociaal en democratisch niveau schat ik 40 A 30 jaar achter op Europa maar binnen 15 an 20 Jaar zal die afstand volledig zijn ingehaald mits de Turkse economie en democratie stabiel blijven kan………………………………………………..
            ………………………………………………………..
            Ik ben het met je eens dat je in Turkije leert je mond te houden… maar dat was 30 a 40 jaar geleden in Nederland ook zo… misschien niet exact te vergelijken, maar het westen heeft ook zulke tijden gekend.
            ………………………………….
            Ik begrijp dat je niet anti Turks handelt, en ik dank je dat je je eigen mening vertelt omdat ik inzicht kan ontwikkelen op de vorming van je denkpatronen.
            …………………………………………….
            Maar ik ben wel van mening dat onze gesprekken voor ons beiden lering kan geven mits we iets meer proberen te graven. Ik zal jouw woorden in gedachte houden of zowel naar een bevestiging te zien als wel een bevestiging voor mijn eigen mening.
            …………………………………………..
            De eerlijkheid die we naar onszelf hier kunnen realiseren door alleen de waarheid als de enige waarheid te beschouwen en te respecteren zullen we in staat zijn onszelf verder te ontwikkelen.
            ……………………………………………..
            Mehmet

              /  
          3. Hans

            Dag Mehmet,
            Ibni Sinan en Mevlana spraken beiden Persisch, schreven in het Persisch. Het klassiek Persisch rijk heeft duizenden jaren bestaan en tot op de dag van vandaag zijn de Iraniers er trots op dat ze nog steeds hun eigen identiteit hebben ondanks de invallen van de Arabieren, Grieken, Turken en Mongolen.
            Toen de Turken binnenvielen hebben zij zich Persiche (culturele) gewoontes overgenomen. Dat de Turken als een soort van ‘patron’ de Persian-Turco tradities en cultuur in ere houd zegt niets over de Persische cultuur an sich. Elke Iranier zal dit tegen je zeggen. Als ook de meeste Iraniers van vandaag zullen zeggen dat Turken usurpationisten zijn. Toen ik in Januarie in Nederland was met mijn (TR) vrouw gingen wij zoals gewoonlijk op bezoek bij twee vrienden, een echtpaar: zij in Turkije geboren en hij in Iran. Beiden zijn vanaf hun 10 jaar opgegroeid in Nederland en Belgie (hij). Zij geeft les aan een Nederlandse Universiteit en hij is een geslaagde zakenman deels door een fantastische opleiding en nog steeds verdiepend in de Persiche cultuur. Hij heeft het e.e.a. goed duidelijk gemaakt..))
            Betreffende Hongaren: zij hebben zoals de Estische en Finse volken de Finoegerische taal, en waren afkomstig uit wat nu ZW Ruslan is. De eerste contacten met Mongolen was niet om trots op te zijn: Buda (toen de hoofstad) werd in een dag voor 60% uitgemoord door Djengiz Khan en later was het eerste contact met de Bulgaarse Turken een ander Ruitervok welke the Maygars dwongen om westwaarts te trekken. Heb je ooit van de Vloek van Turan gehoord? The Curse of Turan…elke Hongaar geloofd daar in. Die vloek heeft te maken met ‘de Turken komen over ons’. Het is zelfs zo gek dat een Hongaar eens mijn vrouw en mij duidelijk maakte dat voor veel Hongaren er 4 erge dingen zijn in het leven: 1) geen voedsel, 2) geen onderdak 3) geen kleding 4) een Turk. Dat was evenm slikken toen een Hongaarse reisleider dit allemaal in geuren en kleuren zat te vertellen aan 40 mensen uit 35 landen en mijn vrouw de enige Turk was. We hebben overigens goede Hongaarse vrienden..)
            Chinezen cultuur, wetenschap en history is een compleet ander verhaal en absoluut niet achterlijk, in contrary! Maar het wordt te uitgebreid om ook daarop in te gaan.
            Wat wetenschap betreft: tot de 15 eeuw was de officiele wetenschappelijke taal in Europa en omgeving, eerst antiek-Grieks en later Latijns. In Arabie en central asia was dat Arabish en Persisch. Natuurlijk is er zo iets als Nederlandse, Duitse of Turkse wetenschap maar niet zoals in de context van Latijns, oud Grieksa, Arabisch, Persisch waar de taal universeel was. Je kan in feite zeggen dat de onofficiele wetenschappelijk taal nu Engels en in mindere mate Spaans is, zoals de onofficiele taal voor diplomaten Frans is. Daarom vind ik het onbegrijpelijk dat 55% van Turkse studenten, afgestudeerd aan de universiteit in Turkije geen 2e taal spreken.
            Ik vind Turken een prettig volk anders zou ik niet zo lang hier wonen (heb hiervoor in 7 andere landen gewoond) maar ze zouden meer open minded moeten zijn. Maar wat wil je als een TR prime minister elke dag onzin uitkraamt..)) En de economie voor granted neemt: het gaat echt niet goed momenteel, een waanzinnige hoge werkloosheid met name onder de jeugd (tot 30 jaar) is die rond de 25%!!!
            groet

              /  
          4. mehmet

            Heel mooi, we zeggen eigenlijk hetzelfde met andere woorden en vanuit andere perspectieven.

            Wat je vertelt over de Perzen, Mevlana en Ibini-Sina kan wel kloppen. Maar het neemt niet weg dat zij genetisch Turken zijn. Perzen 60% en Mevalan en Ibini Sina 100%. Ze kunnen wel Perzisch praten…maar hun wortels zijn bekend.

            Wat de Hongaren betreft….Wij noemen hen Macar…en jij Maygars, zij hebben problemen gehad met andere Turkse clans, kan heel goed, Turken hebben veel vaker met elkaar gevochten dan met anderen.
            De ironie is dat de Hongaren een Turkse volk blijven, ze kunnen hun genen niet veranderen.

            Mmm en wetenschap, ik kan begrijpen dat er in het verleden en heden voor een bepaalde voertaal gekozen wordt. Dat is logisch. Maar dit neemt niet weg dat Turken ook best goed in de wetenschap kunnen zijn. Zelf ben ik ook best geinteresseerd in, ondanks dat ik er helaas niets mee doe nu. Op de miljoen mensen zijn slechts 100 mensen daadwerkelijk gedesinteresseerd in de wetenschap. Ik behoor tot 1 ervan. En nog veel kleiner deel doet er ook daadwerkelijk wat mee, dat is jammer want alle anderen buiten deze mensen kunnen wetenschap vernieuwen, alleen hoogstens bestaande kennis overnemen en doorgeven, geen nieuwe kennis aan de bestaande toevoegen.

            Turken zijn niet de beste in de wetenschap, dat weet ik…ik denk dat de Duitsers, Germanen tot de besten behoren…

            Ik geef toe dat Turken ook hun domme kanten hebben, maar hun sociale karakter en mededogen, behulpzaamheid is een grote voordeel.

            Het mededogen karakter van de Turken is genetisch zo verweven dat een bewuste en systematische genocide op basis van het verstand tot het heden niet voorgekomen is.

            AtaTurk had wel een poging gedaan Genocide te plegen naar de Koerden toe, alleen werd door zijn rechterhand tegen gehouden omdat zijn rechterhand ook Koerdisch was… Maar AtaTurk was een andere soort Turk, de Turk van het logische verstand…waar Europa langer mee bekend is. Turken handelen emotioneel…daarom kunnen ze geen genocide plegen. Als iemand weerloos is wil een Turk die persoon helpen in plaats van juist doden…

            als je chengiz han naar voren haalt, dat is niet verglijkbaar, dat was een strategie die niets te maken had met Genocide…hij liet steden keuze maken tussen overgave of met zn allen te sterven.
            Het bleek een zeer effectieve strategie.

            Mehmet

              /  
          5. Hans

            Dag Mehmet, ik ga het nog een keer uitleggen: Persen zijn genetisch niet van Turcic afkomst. 1) taal: Persisch is een Iranian taal van de Indo-Iranian tak van de Indo-European talen. Het is het meest gesproken in Iran, Afghanistan, Tajikistan, Uzbekistan in het klein in Iraq, Bahrain, and Oman. Het nieuw persisch, Farsi, is de officiele religieus and literair taalvan Sassanian Iran (het oude). Het Persisch was en is een taal welke gedient heeft als ‘doorgeefluik’ voor de literaire en wetenschappelijke ontwikkelingen van de Oostelijke helft van de Moslim wereld.

            Persisch had een aanzienlijke invloed op talen naburige landen, speciaal die van de Turkic talen in Centraal Asie, Caucasus, en Anatolia – en niet vice versa!!!! Persisch had zelfs een invloed op het Hindi, Punjabi, Sindhi, and Saraiki, 4 talen van India.

            Turkish is een totaal andere taalgroep, de Altaic taalgroep welke word gesproken in Anatolia, West China, Siberia en represents een totaal andere cultuur.
            qua cultuur: http://en.wikipedia.org/wiki/Turkic_peoples
            Mevlana is niet van Turkse afkomst, so was Idna Siban niet; er is geen enkel feit bekend dat hij had dan ook maar 1% een relatie met de eerste Turkic volkeren die ongeveer 100 jaar NA zijn dood Persia binnenvielen.
            Mevlana heeft in zijn moedertaal geschreven, Persisch welke culture voor duizenden jaren floriseerden VOORDAT een Sjesluk Turks daar voet aan land zette!! Mevlana heeft later in het Grieks en enkel 4 versen in het Turks geschreven.
            Jij zegt in feite tegen mij dat Persen van Turkse komaf zijn…sorry, maar dat is hetzelfde als je zegt dat de Grieken eigenlijk Turken waren..=))))))) Net zo min de Hongaren of Maygars, van Turkse komaf zijn.
            Zelfs de Azeriz zijn niet van Turkic komaf: Genetisch onderzoek aan de Cambrigde University onder leiding van Dr. Maziar Ashrafian Bonab die zelf van Azeri afkomst is, toont aan dat de Azeri genetisch haast gelijk zijn aan de Perzen en niet aan Turken uit Anatolië. En het bleek dat vooral de Azeri uit Iran meer gelijkenis hadden aan de Indo-Iraanse volkeren en dat de Azeri in Azerbeidzjan gelijkenis hadden met Kaukasische volkeren en Indo-Iraanse volkeren eerder dan een gelijkenis met Turkse volkeren die er toen nog helemaal niet waren.
            Ik heb hier wat linken in het Duits en Frans maar kan niets in het Nederlands vinden.
            Qua wetenschap – patent aanvragen, nobelprijs winnars, uitvindingen etc. – staan de Joden eenzaam aan de top.
            Amerikanen domineerden, maar Chinezen zijn sterk in opkomst. En vergeet de Russen niet. Op menig gebied toonaangevend. Turken zijn de meest hardwerkende mensen die ik ken, maar hebben leiding nodig.

              /  
          6. Mehmet

            Hans dank je wel voor je duidelijke uitleg, ik respecteer dat echt.

            Joden kunnen we aan de top staan, hun succes is te danken aan de onderdrukking die ze gehad hebben. Onder moeilijkheden worden mensen slim en creatief.

            Dat neemt niet weg dat Duitsers de beste zijn…ook al hebben de Joden meer patenten etc…

            Vergeet niet dat de mens nog steeds een holbewoner is en een lange weg te gaan heeft op het gebied van wetenschap… mijn stelling dat Duitsers tot de top behoren kan ik niet goed uitleggen. Dat is een min punt, weet ik. Maar de disipline die Duitsers hebben is iets om te respecteren en iets om te kopieren…Nederlanders hebben ook iets van Duitsers meegekregen…vandaar dat ze ook successen boeken en geboekt hebben.

            De wetenschappelijk kennis over de afkomst van de Turken vind ik niet betrouwbaar en ik ben bang dat de wetenschap door Politiek gemanipuleerd wordt.

            Turken worden door het westen onderdrukt. Systhematisch. Deze druk heeft zijn vruchten geworpen. Er zijn tot de vernietiging van de Osmaanse Rijk 30 Miljoen Turken vermoord direct en indirect door het westen. Ik zeg niet nu dat het westen onze vijhand is…dit is een feit dat nooit genoteerd is.

            Chinezen en Russen hebben samen 150 Miljoen Turken vermoord.
            Grootste genocide heeft niet in de 2e wereldoorlog plaatsgevonden maar in de loop naar de 1e wereldoorlog. Alleen de rest van de wereld heeft niets gehoord.

            Het westen heeft in zijn geheime politieke agende om de Turken te overtuigen dat ze niet elkaars broeders zijn…

            en gelijk heeft het westen….wanneer ze proberen de broederschap van de Turken probeert te verhinderen omdat anders Turken eenheid kunnen gaan vormen…net als de Eu…

            Je hebt de Euro Amerika bondgenootschaop, Latijnse mensen…Chinezen, India….Rusland…

            De verhouding in de wereldmachten zou een sterke verschuiving plaatsvinden als de Turken samen zouden werken…samen een blok zouden vormen…die blok zou vervelend zijn voor alle andere blokken.

            Ik zou heel naif zijn om te westerse wetenschappelijke bronnen te gaan geloven. Ik vertrouw liever op mijn eigen wetenschappelijke bronnen.

            wij zouden als mensheid juist naar het heden en toekomst moeten kijken om een wereld te scheppen voor ons allen. Maar wij kunnen de toekomst niet vorm geven zonder ons verleden eerst te begrijpen en ons verleden kan je niet begrijpen als je de Turken eruit filtert.

            Zelfs heel China is voor de helft half bloed Turk. India ook veel half bloedjes. Rusland is 30% echt Turks. Turkije slechts 40%. Iran 60%…..Egypte 10%….Er zijn een Miljard mensen van Turkse komaf…nog een Miljard halfbloedjes…. Turken vormen de grootste menselijke ras op de aarde… Turken ontkennen is jezelf ontkennen.
            Lapland is ook Turk, de Hongaren, Eskimo’s,,,,

            maar dit zijn mijn bronnen….het maakt niet uit wie wel of geen Turk is…het gaat erom dat we de waarheid uitvissen en de wetenschap, ons hart en verstand op nr 1 zetten.

            Mehmet

              /  
  30. Mehmet

    Hans met mailing lijkt het me ook intressant om over en weer te mailen, ik ben nieuwsgierig hoe jouw manier van denken tot stand gekomen is. Ik sta zeker open voor jouw ideen, ik denk dat iedereen een geldige reden heeft te denken zoals hij, zij dat doet.

    Mvg,

    Mehmet

      /   Reply  / 
  31. Hans

    Dag Mehmet, Heb wel wat kanttekeningen met name ‘regel voor ons een Sultan’…er waren diverse Christenen en met zekerheid kan ij je zeggen dat de Orthodox Christenen dat nooit hebben gezegd.
    Niet elk land probeert de geschiedenis te manipuleren, alleen landen met hybrid regimes of totalitaire trekken doen dat. Civiel society, waar het in Turkije geheel aan ontbreekt, staat daar garant voor.
    Je kan mijn email vinden op onze web site.
    Kindest

      /   Reply  / 
  32. mehmet

    het is wel naief te denken dat er landen zijn die niet manipuleren, maar sommige meer en andere minder, dat kan best.

    Meehmet,

    en dank je wel.

      /   Reply  / 
  33. de schoolmeester

    Waarom blijven jullie steken in een rondje pochen over je nationaliteit en geschiedenis. Zegt het begrip etno-centrisme jullie niets. Ik zou graag eens zien dat jullie dat op jezelf toepaste. En om je opleiding erbij te halen vind ik helemaal een zwaktebod. Of vind je dan dat je geen plaat voor je kop kan hebben. En Hans wat jij beweert, kun je na een half uurtje googlen ook bij elkaar schrijven.

      /   Reply  / 
  34. Hans

    Nee, mijnheer de anonieme schoolmeester, ik loop niet te pochen met mijn nationaliteit en ik hoef niet te googlen om wat eenvoudige feiten te weerleggen. Het is mijn beroep voor 25 jaar.En ik schrijf, wanneer ik er zin in heb, voor Turkse kranten.

      /   Reply  / 
  35. de schoolmeester

    Als je het dan zo goed weet, waarom ga je dan niet in op mijn beschuldiging van etnocentrisme. Moet jij als journalist als je zin en werk hebt toch gemakkelijk een antwoord op weten. Zou aan deze discussie een heel andere wending geven. Of niet anonieme Hans.
    -
    Groeten van de anonieme schoolmeester, F. Bikker, wat je toch niets zegt, die ook wel eens wat stukjes heeft geschreven.

      /   Reply  / 
  36. Mehmet

    Erdogan doet hetzelfde als wat AtaTurk zou doen… verschil is dat AtaTurk geen Dinci (streng gelovig) is en Erdogan wel…

    Chp doet hetzelfde als wat de oude Osmaanse Rijk in zijn laatste dagen deed…dus landverraders en hillelikker die samen met anti-Turken tegen Turkse belangen in handelen.

    Ik ben tegen Erdogan maar wel voor zijn Politiek. Ik ben voor CHP maar tegen zijn Politiek…

    dus mijn Stem is voor Erdogan…

    En in de kranten staan vette leugens…Erdogan zei juist van ga Integreren…leer de taal heel goed, alleen laat jezelf niet assimileren….dat is toch goed.

    Mehmet

      /   Reply  / 
  37. de schoolmeester

    Integratie is goed, assimilatie niet. Dat geldt voor Nederlanders, Turken, Koerden, Armeniers,Chinezen, hottentotten enz., anders verloochen jezelf.

      /   Reply  / 
  38. mehmet

    hoi,

    Hans ik hoop dat je niet boos bent voor mijn zienswijze en mijn afwijzende houding tegenover bronnen waarvan ik vind dat er mogelijke interventie van politiek in zit verweven.

    Ik vind dat wij allen broeders zijn en in liefde en vrede naast elkaar moeten kunnen leven. Ik weet zeker dat dat ook mogelijk is op een wijze dat iedereen de hoogste vorm van welvaart kent die hedendaags alleen voor de rijkste zijn toebedeeld.

    Als jij zelf ook enigszins open staat voor een andere zienswijze stel ik voor dat je gaat kijken naar : Zeitgeist Addendum gaat kijken. Wanneer je dit gezien hebt zul je niet alles in een keer begrijpen…maar daarna kan je verder onderzoeken…. Als je een journalist bent is mijn advies wanneer je mogelijk onder invloed van de nieuwe zienswijze bent om niet te hard roepen hoe jouw nieuwe zienswijze is…want dan kan jouw werk in gevaar komen en kan je mogelijk geen werk meer krijgen…

    Met vriendelijke groeten,

    Mehmet

      /   Reply  / 
  39. WBHKS

    Recep Tayyip Erdoğan is het regeringshoofd van Turkije, het staatshoofd is Abdullah Gül.

      /   Reply  / 
  40. Hans

    Mehmet, iedereen zijn mening. Alleen kom niet aan met ‘jouw feiten’ dat het Westen 30 millioen en de Russen en Chinezen 130 millioen mensen vermoord hebben. Het waren de ancestors of hedendaags Turkij, de Sesjluk turks en de Mongolen die vernantwoordelijk zijn voor de ergste misdaden met name Djengiz Kahn zou goed zijn voor 50 miljoen doden, meer dan die van Stalin, Mao en hitler…
    Hedendaags Turkije en aanverwante volkeren bestaan uit ongeveer 150 milkoen mensen. Dat Demirel eens zij dat het Turkse rijk er een zal zijn van de Atlantische tot de Indische oceans is goed voor binnelandse consumptie..)) Denk je nu echt dat Europeanen door Turken geregeerd zouden willen worden?..)) En…de myth dat het Turkse leger zo goed is natuurlijk Luna…
    hier some facts: http://www.strategypage.com/fyeo/howtomakewar/databases/armies/e.asp kijk goed naar de waarderingscijfers aan het einde…en denk niet dat de Wereld zo bezig is met Turkije…)
    voor de rest: all bon ton
    kindest
    hans

      /   Reply  / 
  41. de schoolmeester

    @ Mehmet Ik zeg zoiets niet gauw, maar volgens mij spoor je niet helemaal. Met jouw ultra-nationalisme kun je maar beter hier heel gauw je biezen pakken. Je reinste kokervisie en dat neem ik je kwalijk aangezien in jouw visie totaal geen plaats is voor andere mensen en volkeren. Je bente een Turkse GW in het kwadraat. Hoepel op naar je eigen land en laat je mensen hier met rust die een gewoon normaal leven willen leiden. Mensen zoals jij zorgen net zo hard voor onrust als GW.

      /   Reply  / 
  42. de schoolmeester

    @ Hans Ik heb over jou? enkel een stukje gevonden over sexartikelen. Klopt dat?

      /   Reply  / 
    1. Hans

      @schoolmeester: begrijp niet wat je bedoelt. Als je op mijn naam klikt krijg je een weblog. klik dan nogeens op de heading en je hebt het hele weblog.
      Overigens ben ik geen journalist.

        /   Reply  / 
  43. mehmet

    Demirel is een mason van de 33e graad…hij zal nooit voor Turkse belangen nog voor de belangen van de mensheid opkomen.

    En domme uitspraken zijn van domme mensen, wij zijn allen broeders en moeten elkaar respecteren zonder te overheersen en te onderdrukken, gelijkwaardig in alle vrijheid maar met zekere keiharde verplichtingen. Vrijheid betekent niet ontverantwoordelijkheid, nee juist meer vrijheid betekent meer verantwoordelijkheid.

    Mehmet

      /   Reply  / 
  44. mehmet

    Maar ik denk dat jij en ik voorhetzelfde staan. Broederschap en liefde voor allen.

    Met vriendelijke groeten,

    Mehmet

      /   Reply  / 
    1. Demoskee-Imaam

      @ HANS, Ik zeg zoiets niet gauw, maar volgens mij spoor je niet helemaal. Met jouw ultra-nationalisme kun je in Turkije maar beter heel gauw je biezen pakken. Je reinste kokervisie en dat neem ik je kwalijk aangezien in jouw visie totaal geen plaats is voor andere mensen en volkeren. Je bente een Nederlandse Grijzewolf in het kwadraat. Hoepel op naar je eigen land en laat mensen hier met rust die een gewoon normaal leven willen leiden. Mensen zoals jij zorgen net zo hard voor onrust als de grijze wolven.

        /   Reply  / 
  45. Hans

    @Moskee, iemand die niet met onder zijn eigen naam durft te schrijven, heeft iets te verbergen. Kan je mij EEN zin laten zien waarin ik Neerlands ‘values’ verheerlijk? Nee, dat kan je niet.
    Eeen andere slecht opgeleide in Nederland.
    Maar wat anders; meeste Turken komen ervoor uit dat zij slecht tot geen kritiek kunnen. Eeenieder die een kritische noot kraakt over Turkije is niet goed snik…ik begrijp die ‘Turkse logica’ na 10 jaar…
    Lees mijn book ‘de Paranoid Society’, Oxford Press, rond September 2010. Gaat over Turkije, met behulp van veel well know Turken geschreven. Si presto.
    ps. voor het geval je het nog niet week; Ultra nationalism doet het zeer goed in Turkije!

      /   Reply  / 
  46. mehmet

    Hans ik ben het met je eens als je zegt dat het Fascistische nationalisme in Turkije een zeer lange tijd sterk is geweest.

    Maar ik wil eraan toevoegen dat het Fascistische nationalisme in Turkije zeker weten alleen Westerse belangen heeft gediend. Die Fascisme heeft het communisme belemmerd om aan de macht in Turkije te komen.

    Die Fascisme heeft de Turken en Turkije geschaad… het heeft ook zijn voordelen gehad…alleen er zijn weinigen die de voordelen ervan zien… ik zal dat hier ook niet vertellen, laat anderen maar uitvissen wat de voordelen waren.

    Ik ben meer een communist dan een Fascist, maar bovenal ik ben voor broederschap en gelijkheid.

    met vriendelijke groeten,

    Mehmet

      /   Reply  / 
  47. Hans

    Dag Mehmet,
    Absoluut, het fascism in Turkije heeft bedoeld en onbedoeld het Westen gediend. Je doelt waarschijnlijk of Gladio activiteiten tot de eind van de jaren tachtig. Maar, na de omwenteling in Rusland werden alle ‘undercover activiteiten’ van dit genootschap opgedoekt met uitzondering van Italie en Turkije. Beıde landen hebben ook hun roots in dictatorships: van Mussolini en van de RP in Turkije. Je weet ook dat Ataturks medestanders zoals de eerste secretaris Recep, Hitler eigenlijk een kanjer vond? En dat de eeste Constitutie eigenlijk een copie was van de Italiaanse onder Mussolinie? In die zin was Turkije actief betrokken bij de WW2. Maar veel is voor de gewone Turkse mensen verborgen gehouden tot op de dag van vandaag. In die zin moet ik de AKP complimenteren dat zij de beerput opgegooid hebben. Alleen moeten zij niet zo autoritair gaan worden als de kemalisten.
    Ik sta voor: Gelijkheid op Sociaal gebied, Vrijheid op Politiek gebied en Broederschap op Economisch gebied…de idealen van de Franse Revolutie die het Westen, maar Amerika voorop verkwanseld hebben. En ik ben een sociaal-liberaal-democraat, dan weet je gelijk wat mijn patij is: D66.))!

      /   Reply  / 
  48. Osman

    Sorry Hans, maar ik denk dat jij ge-brainwasht bent door alle foutieve westerse anti-Turken propaganda op internet. Perzisch was het geschrift van de dichtkunst en wetenschap in die regio in die tijd. Een heleboel Turken schreven in die tijd in het Perzisch, zo zijn er genoeg voorbeelden van texten die sultans hebben geschreven in het perzisch, betekend dit dat de sultans ook Perzen waren?

    Mevlana zelf zegt:

    Yabancı tutmayın beni, bu köydenim ben.
    Sizin köyünüzde evimi arıyorum ben.
    Düşman yüzlüysem de düşman değilim,
    Hintçe söylüyorsam da aslım Türk”tür

    oftwel mijn eigen vertaling, hoeft niet 1 op 1 te zijn maar het komt ongeveer neer op:

    Zie mij niet aan voor vreemdeling, ik ben van deze dorp.
    Ik zoek in jullie drop mijn woonplaats.
    Al zie ik eruit als een vijand, ik ben het niet
    Al zeg ik het in het Perzisch, ik ben van oorsprong Turk!

      /   Reply  / 
  49. mehmet

    Hans betreft Turk zijn: Een Pakistaan zegt dat hij Turkse worstels heeft…een Iranier die Turks praat en Turk zegt te zijn…Een Azeri die Turk zegt te zijn…een Turkmeen die zegt dat zij Turk zijn…Mongolie die Turken tot zich verwant voelen en Turkije vraagt om Turkse mannen voor de meisjes die zonder mannen zitten…Oeygoeren die vluchten naar Turkije 100 jaar terug en nu…wetend dat dat toen de enige vrije Turkse land in de wereld was…Kazachen die Turkije oproepen tot eenheid onder de Turken….Hongaar die mij een Hongaars zin voorleest die ik versta omdat dat ene zin wel erg veel op mijn Turks lijkt terwijl ik nooit hongaars gehoord heb….Een echt Bulgaarse meisje die geschiedenis studeert die zegt dat het wel klopt dat de Christelijke Bulgaren van Turkse afkomst zijn…een Meisje uit Rusland vd Kremlin die ik leer kennen op Schiphol, die 100 chinees lijkt die zegt dat zij een Tataarse Turk is….Turken in Letland die Christelijk zijn die vertellen over hun Turkse afkomst…

    Hans…moet ik deze mensen geloven die ik zelf gesproken of de bronnen die jij vertelt…

    moet ik de gedichten en de woorden van Mevlana zelf geloven die zegt dat hij een Turk is of jouw stelling dat hij geen Turk is. Hans ik stel dat jou stelling onhoudbaar en erg ongeloofwaardig is, geen enkele Turk die een beetje verstand heeft zal je niet geloven.

    Turken zijn tevens in de wereld het meest gemixt met andere volkeren, tevens ook de grootste in de wereld…ze zijn zo goed gemixd dat ze vergeten zijn dat ze Turken zijn…

    zelfs mijn ouders waren vergeten dat zij Turkmeense Turken waren…onder de Koerden begonnen ze te denken dat zij ook Koerdisch waren…vroeger bestond geen nationalisme of ras kennis…dankzij het westen zijn de Turken als laatst zijnde wakker geworden…

    Turken zijn nog steeds een slapende Reus.

    Mehmet

      /   Reply  / 
  50. mehmet

    ********************************
    ………………………………………………………….
    de Turk is een slapende Reus… Hij zal wakker worden………….
    ……………………………………………………………..ondanks de pogingen van de rest van de wereld om hem in slaap te houden………………………………………………………………………………………………………………….

    met vriendelijke groeten…………………..Mehmet………………………….. …………Mehmet…………………..

      /   Reply  / 
  51. Osman

    Mehmet, ik feliciteer je dat je zoveel voorbeelden geeft dat gebasseerd is op feiten. Anti_turkisme is iets wat heel lang geleden is begonnen, in een tijd waarbij iedereen die de sultan gezint was een Turk werd genoemd. Nu het westen er niet onderuit kan dat er zeer mystieke personages zoals Mevlana VREDE hebben gepreken staan ze verrast en krijgen ze een blackout met wat hen is ingepeperd, namelijk islam=onvrede…het komt hen dan ook zeer ten goede om van mevlana een Pers te maken, omdat Perzen van het arische ras afstammen….. Hoe denk jij hierover Mehmet?
    Ook vraag ik je aandacht voor het volgende artiekel in wiki (waar ik overigens niet echt meer in zijn onpartijdigheid geloof)
    check: http://en.wikipedia.org/wiki/Anti-Turkism

      /   Reply  / 
    1. Mehmet

      Osman, hoi.
      .
      Ik heb het wat gelezen eg gepoogd te begrijpen wat er ongeveer verteld wordt.
      .
      Anti Turkse handelingen bestaan al heel lang en het is eigenlijk ook heel normaal.
      .
      De Mens zal alles en iedereen die tegen zijn belangen in handelt veroordelen tot de andere kamp en de andere kamp zal makkelijk tot vijhand kunnen worden verklaard of minderwaardig of zus of dat.
      Maakt allemaak niet uit, de ego van de mens maakt van de andere altijd slechter dan jij zelf dat bent…jezelf zie je door een roze bril en de andere door een kwade bril…
      .
      Dit is menseigen dit is helaas ons natuur.
      Wij mensen zijn zeer agressieve en relatief blinde wezens die niet in de spiegel naar onszelf kunnen kijken. Door deze houding zal een iedere mens de geschiedenis vanuit zijn eigen perspectief of waarheid vertellen.
      .
      Naarmate een volk verder ontwikkelt is in zelfkritiek zal de eerlijkheid waarmee zij zichzelf zien in de spiegel evenredig stijgen. Het kunnen leveren van zelfkritiek zal leiden tot verdere maatschappelijk, sociale, democratische en economische ontwikkeling.
      .
      – Turken hebben 2 of 3 keer China bezet….natuurlijk zullen Chinezen Turken als slechte barbaarse volk zien.
      – Turken hebben in India overheerst tot 1850, tot de Engelsen kwamen. Engelsen hebben daar de nationalisme ingevoerd en Hindoes en Moslims in kampen verdeeld om vervolgens de macht aan de Hindoes te geven en zodoende zowel de Moslims als de Hindoes zwak te houden…deze tweedeling leidt ertoe dat Hindoes Moslims als slecht zien en misschien zelfs Turken als slecht….
      – Russen hebben heel lang en heel vaak met de Turken gevochten, en heel vaak door Turken verslagen en bezet….maar de Russen hadden op een gegeven moment bijna alle Turkse gebieden bezet…natuurlijk zijn de Turken voor de Russen, het mindere volk.
      – De Paus ging alleen bijna smeken aan Atilla de Hun. Grote sommen geld hebben zij gegeven voor lijfbehoud. Atilla heeft letterlijk heel Europa geplunderd…natuurlijk zijn de Turken slecht in de ogen van Europa en de Kerk.
      – Osmaanse Rijk heeft de Bijzantijnse Rijk vernietigd. Is zelfs toegekomen aan de Poolse zee…Europa en de Christendom waren verschrikkelijk bang, grote landen als Frankrijk en Engeland betaalden belasting aan de Osmaanse Turken…natuurlijk zijn de Turken slecht.
      – Arabieren waren bezet door Turken, ze hadden het goed onder de Turken maar als je een eigen land vormt moet je een reden hebben… de reden is verklaren dat de Turken onderdrukkers waren en hun vooruitgang bellemerden…dus je hebt een hun kamp nodig…
      .
      .
      We hebben meer dan de helft van de wereld gehad… iedereen heeft zijn Redenen om de Turk slecht te vinden…
      .
      Nadat Europa, Rusland en China de overhand kregen hebben zij Turken onschadelijk gemaakt… China en Rusland hebben 150 miljoen Turken vermoord… 150 miljoen klinkt veel maar in een Burgeroorlog in china alleen gingen meer dan 80 Miljoen mensen dood…
      Ik bedoel te zeggen, niemand wil geloven dat 150 miljoen waar is.. omdat de wereld wakker ligt van de 6 miljoen dode Joden… en niemand mag meer doden hebben dan de Joden….
      .
      Wat ik wil zeggen is…iedereen verteld zijn eigen waarheid en daarom is het vaak heel moeilijk als leek zijnde om de echtte geschiedenis helemaal goed uit vissen….
      .
      Vele geheime dingen hebben grote invloed maar worden niet eens verteld. Ze blijven geheim zoals de Sion en de Kerk en hun macht…
      .
      Maar de Kerk en Sion naderen hun einde omdat het geloof steeds zwakker wordt…
      .
      Omdat Turken met zovelen zijn, zo in het midden van allen en vandaaruit hhebben Turken door de gehele geschiedenis van de mens letterlijk gevochten met alles en iedereen en zodoende zijn stempel gezet op elke moment van de gesschidenis van de mensheid.
      .
      Zelfs op zijn zwakste moment wisten de Turken bij Canakkale een machtige leger tegen de Houden…
      .
      Bij Canakkale hebben de Turken bewezen dat het Machtige westen wel Verslagen kunnen worden. Dit moment was het moment dat de Turken weer zelfvertrouwen kregen.
      .
      Wederom hebben de Turken bij Sakarya de Grieken verslagen.
      .
      Turkse burgersbevolking heeft het leven van de Franse soldaten zuur gemaakt middels Guerilla Oorlog…
      .
      Wederom heeft Turkije bewezen dat westerse legers wel degelijk verslagen kunnen worden aan de gehele 3e wereld. Dit was de inspiratiebron voor China, India, Indonesie en zelfs Australilie en nieuw zeeland om zich onafhankelijk te maken van het westen….
      .
      Turken hebben op hun zwakste moment hun tanden diep in het vlees van het westen gezet en hen een zeer pijnlijke moment bezorgd…
      .
      Turken hebben wel veel verloren maar hebben de wereld wakker gemaakt….
      .
      En ik zou zeggen, vertrouw westerse bronnen niet helemaal, her onderzoek iedere woord die ze zeggen en beweren. Zoek uit hoe ze tot die conclusie komen en waarom…wees niet naief.
      Het wesen probeert de Turken in slaap te sussen…en te voorkomen dat ze nader tot elkaar gaan groeien….
      .
      Mehmet

        /   Reply  / 
      1. Mehmet

        Met andere woorden, vertouw alleen op je eigen bronnen en andere bronnen moet je zeer goed onderzoeken omdat de mogelijk maniulatief van karakter kunnen zijn.
        .
        mvg,
        .
        Mehmet
        .

          /   Reply  / 
      2. Hans

        Mehmet,
        Het Turkse ras bestaat niet.
        Overigens word ik het praten over rassen goed zat.
        Er zijn 4 landen die een speciale leer ontwikkeld hebben over rassen; Zuid Afrika (apartheid) Nazi Germany (Ariers), USA (scheiding van blanken en zwarten en Turken (zijn zij ariers zoals Ataturks RP beoogde?)
        De Turkse volkeren, ongeveer 150 miljoen behoren tot het Mongoloide ras.
        Thats all.
        Rest is lariekoek wat je verteld…sorry.)!

          /   Reply  / 
        1. Turksche Keizerspoort

          Hans, ik zie toch meer racisme/rassenhaat onder blanken dan onder welk ander volk dan ook… check maar
          http://www.nu.nl/buitenland/2219971/blank-en-zwart-slaags-bij-gerecht-zuid-afrika.html
          De nazaden van blanke plunderaars zijn nog steeds aktief en zien de zwarten als een product van eva & satan…. triest he… kun je je niet inzetten om je achtergevleven famillieleden in ZuifAfrika ff te vertellen dat ze met rassenhaat helemaal nergens komen en dat ze zowat de enigen zijn

            /   Reply  / 
          1. Hans

            Er is een hele linkse site van Amerikaanse Zwarte Moslims. Daar word haarfijn uitgelegd hoe de Moslems met name uit Arabie en later de Ottomans ongeveer 120 miljoen mensen om zeep hebben geholpen en waar deze moslemns voor 1400 jaar slaven drijven, met name in Afrika maar nu ook het Asian subcontigent.
            Ik zal het voor je opzoeken en dan mag je 45 minuten naar een welgedocumenteerde documentaire luisteren.
            Zou toch maar eens nagaan wat Zuid Afrika met NL gemeen heeft…

              /  
  52. Hans

    Vandaag in Hürriyet Daily News (ik kom later op jullie sprookjes verhalen terug – maar eerst lees Dit:
    I was born in Turkey but lived for 40 years in Holland and travelled all over the world. I can tell you that there is a big difference between a country like Germany and Turkey. Even Holland adopted most of his constitutional laws from Germany. So if Turkey is not a member of the EU it should look more for all the things that goes wrong in Turkey caused by Turkish politicians and stimulated by the Turkish people itself, and try to change it instead of pointing to Germany. I cann tell you that there is a long way to go for Turkey, believe me. If there is one great democracy in Europe that works fine for it’s people it is Germany. Its economy is also a good exemplary role for Europe. Without Germany there is no EU. I hate the AKP for mixing religion with politics but they have done more for Turkey in this proces then any other party in the past 90 years and I fear for the others political parties that did not change in the past 9 years, so they will only harm this. I hate the political parties for not growing up. Just look for once in the past 40 years for what these parties did for Turkey. They destroyed it with corruption till it was bankrupt in 2001 . It is for you Turkish people to start a new party that fits in the EU. And i think many will support it in Turkey and many will support it in the EU. This instead of crying like a baby that they do not like Muslims. God bless Turkey.

      /   Reply  / 
  53. Hans

    Hırsızdan mal kaçırır gibi?

      /   Reply  / 
  54. Mehmet

    Mevlana is niet zomaar een mens, hij is een soort profeet. De leer die hij vertelt is gericht op de gehele mensheid.
    …………………………………………………………
    Als je naar de diverse Godsdiensten kijkt zul je daarin deeltjes van de puzzel zien die geen totaal beeld geven. Wanneer je diverse Godsdiensten naast elkaar zet begrijp je meer, maar ze lijken soms ook tegenstrijdig en soms ook hetzelfde zoals de 10 geboden.
    ………………………………………………………..
    De Leer van Mevlana is geen Godsdienst maar een techniek, een inzicht dat gegeven is aan de mensheid. Heeft niets met Islam te maken, Christendom of wat anders…maar toch alles te maken met God en de Godsdiensten die de weg naar God toe mogelijk maken.
    ………………………………………………………..
    De Leer van Mevlana leert jouw jezelf te begrijpen en langs deze weg leer je God beter begrijpen wat jou een stuk dichter brengt naar het doel die God van ons wil dat we die proberen te bereiken.
    …………………………………………………………..
    deze Leer is een inzicht die van Christenen betere Christenen maakt, van Moslims betere moslims,,,van hindoes betere hindoes etc etc etc…………………………………………………
    ……………………………………………………..
    Het is een leer, dat als mensen dat zouden begrijpen, dat mensen samen brengt en eenheid brengt.
    ………………………………………………………….
    De tijd komt steeds dichterbij opdat de mensheid 1 wordt. Dat komt steeds dichterbij…alle technologie, politiek etc etc leidt ons naar die weg, onbewust, of we willen of niet…
    …………………………………………………………
    De Leer van Mevlana helaas niet goed overgekomen. ……………………………………………………………

    Mehmet

      /   Reply  / 
  55. Mehmet

    Het westen is bijna altijd onder het sterke bewind van de Kerk geweest. De Kerk was altijd sterk en is nog steeds hartstikke sterk.
    …………………………………………………….
    De Kerk in zijn huidige vorm is gevormd in de Romeinse Tijd om de eenheid binnen de Romeinse Rijk te sterken en de kracht van het geloof zo te sturen dat deze centraal gestuurd kon worden. In dit geval was dit Rome. Vele vormen van Bijbels waren vernietigd. Stukken tekst uit de Bijbel was eruit gehaald zoals onder andere dat er een profeed zou komen in de toekomst die Mohammed zou heten.
    …………………………………………………….
    De Bijbel was deels aangepast opdat de belangen van Rome beter gegarendeerd zouden blijven.
    …………………………………………………………
    Later verdeelde de Romeinse Rijk in Tweeen en er werd een tweede kerk in Constantinibol, ofwel Istanbul gevormd.
    …………………………………………………..
    Later toen de west romeinse rijk ten onder ging bleven delen van de Romeinse structuur overeind zoals de kerk in Rome. De Christendom verspreide verder en daarmee ook de Macht van de Kerk. Die macht werd groter dan de macht van Landen.
    ………………………………………………………
    Met de Opkomst van de Moslims en later ook de Islamitische Turken voelde Europa zich meer en meer bedreigd. Dit was een wapen in de hand van Europa en de Kerk om nog meer angst te zaaien opdat de mensen de staat en vooral de Kerk gingen steunen tegen de Heidense Turken.
    ……………………………………………………..
    De Kerk heeft de 1e Kruisvaart georangiseerd. Dit was een groot succes.
    ………………………………………………………..
    Later de 2e maar toen waren de Turken beter voorbereid. Ze hebben tegen het de sterke Christelijke leger niet rechtsstreeks gevochten maar voerden contant aanvallen uit vanaf het moment dat zij Turks grondgebied bereikt hadden. De Turkse hoodstad Bursa werd door de Turken aan Byzantium gegegeven nog voordat de Kruisvaarders het konden veroveren. Dit om de inwonders van wrede dood te redden en barbaarse plunderingen te voorkomen.
    ………………………………………………………..
    De Turken putten het grote Christelijke leger zo uit nog voordat Turkse gebieden konden verlaten werden ze vernietigd….
    ………………………………………………………
    Osmaanse Rijk werd groot………………toen kwam de 3e Christelijke leger van de Kerk. De bedoeling van deze leger was de Turken verslaan. De Osmaanse Leger had dit leger verslagen…
    ……………………………………………………
    Turken werden steeds zwakker…………………………….
    ……………………………………………………..
    De kerk bleef sterk….alleen minder sterk dan in het verleden maar nog steeds ontzettend sterk. Het doel van dit kerk was Oorlog voeren tegen de Turken, want Turken warden de vijhand nummer 1….
    ……………………………………………………….
    De oorlog tegen de Turken kon alleen gevoerd worden wanneer de belangen tussen de Kerk en andere machthebbers paralel liep….
    ………………………………………………………
    In de 1 wereldoorlog overtuigde de Kerk Europa om Osmaanse Rijk te vernietigen en de Olierijke gebieden te veroveren……………..
    ………………………………………………………….
    Europa was overtuigd geraakt…In het geheim werd er een plan uitgevoerd…..tegen de Turken. door 3 wereldmachten en hun bondgenoten samen. Engelsen, Fransen en Russen met bondgenoten: Armeniers, Grieken, Arabieren en Italianen.
    …………………………………………………….
    De oorlog tegen de Turken viel vies tegen toen de echtte Turkse grondgebieden waren bereikt door de Engelsen, Fransen en anderen.
    ……………………………………………………….
    Bij Canakkale hebben de geallieerde een grote nederlaag geleden.
    Bij Gaziantep kregen de Fransen een bloedneus toen ze gevloerd werden door Turkse burgers die een Guerilla oorlog waren begonnen.
    De Russen trokken zich opeens terug uit het oosten van Turkije omdat de Tsaar werd afgezet en het communisma kwam. God heeft de Turken geholpen.
    ……………………………………………………….
    Toen kwam AtaTurk………………………………………..
    ……………………………………………………….
    Hij had binnen 4 jaar uit het niets alsof het uit de lucht kwam vallen een nieuwe leger gevormd. Dit leger vocht tegen de Grieken en heeft de Grieken verslagen ondanks dat de Grieken 10x beter waren bewapend……………………………
    ………………………………………………………….
    Engelsen hadden geen zin meer in een 2e Canakkale………………
    ………………………………………………………….
    Engelsen gaven Istanbul terug en zijn omgeving terug zonder slag of stoot…………………………………………………..
    ………………………………………………………….
    Fransen hadden geen zin in een Guerilla Oorlog dat 2/3 van hun leger vernietigd had. verder kwam Ataturk om de Hoek kijken…….
    ………………………………………………………..
    Fransen wilden ook geen verdere problemen met de Turken……….
    ………………………………………………………..
    Toen had je Turkije…..Turkse grondgebied was 5x kleiner geworden. Turken hadden alles verloren behalve hun eigen moederland…………………………………………..
    …………………
    Voor de behoud van het Moederland van Osmanli niet nodig maar de Wilskracht van het Turkse volk bleek voldoende.
    ………………………………………………………
    Maar de oorlog van de Kerk blijft voortduren tegen de Turken, nu houdt de Kerk Turkije buiten de Eu…………………………..
    …………………………………………………………
    Samen met de rest van de wereld probeert zij de Turken te overtuigen dat de Turken allemaal geen Turken zijn en niet verwant aan elkaar.
    ……………………………………………………….
    de Turken worden nog steeds zwart gemaakt…opdat het Turk zijn niet met Turks moet worden bezien…………………………
    ………………………………………………………..
    Ik zeg, wees Trots op je Turkse Roots. Respecteer de andere wereldburgers.
    ……………………………………………………….
    Het westen kan veel van de Turken leren, zoals mededogen, medeleven, respect en multicultureel samenleven etc etc etc…. veel wat in Europa is, is overgenomen van de Turken en verder ontwikkelt…………………………………………
    …………………………………………………..
    wij Turken moeten ons schamen, omdat we gingen slapen terwijl de rest van de wereld groeide…………………………………
    ………………………………………………………..
    Nu moeten we onze fouten inzien en aan de slag gaan.
    ………
    Mehmet

      /   Reply  / 
    1. Hans

      Dag Mehmet,
      De serie met teksten die je hierboven schreef zijn een goed voorbeeld hoe Turkse mensen tot op de dag worden geindoctrineerd.

      1) De Katholieke kerk verloor zijn macht in de 15e eeuw, deels door de Reformatie (Maarten Luther) deels door de Renaissance (ontwikkeling van wetenschap die notabene door dezelfde Katholieke kerk betaald werd en later door de Verlichting.
      De kerk is er nooit in geslaagd om een echte kruistocht tegen de binnenvallende Moren, Berbers, Arabieren en Ottomans te organiseren. De Europese vorstenhuizen waren te verdeeld.
      Het eerste schisma (zelfs voordat Mohammed ‘Allah’ als zijn god verklaarde – naar zijn vader!) was die van de Ortodoxe en Katholieke kerk in de 5e eeuw al een feit.
      Wat de bijbel betreft; Mohammed verzamelde teksten van de Torath en het Nieuw testament om zijn Quran (van het Arabish Quaddes = verzamelen) te schrijven.
      De Rooms Katholieke kerk heeft nooit ‘de profeet’ mohammed erkent, en zal dat ook nooit doen.
      Er is geen officiele doctrine over Mohammedanisme in de Katholieke kerk (welke overigens maar 40% van de Christenen vertegenwoordigd)Je hele verhaal is puur op enkele waanideen gebaseerd.
      Groet

        /   Reply  / 
  56. kamer

    Er zijn genoeg redenen om kritisch en zeker ook wel afwijzend te zijn t.o.v. de teksten in de Koran en t.o.v. de manier waarop vele moslims dit interpreteren. Als je niet gelooft, heb je er ook niks mee. Zo kan een gelovig iemand ook niet beweren dat zijn opvattingen ook voor anderen of voor de samenleving kunnen gelden. Want dat is in principe met alle religies, en ook de Islam, ongewenst…

    Maar er zijn ook vele redenen om de Koran en moslims te accepteren zoals ze zijn en geloven en dit gewoon re respecteren. Dit gaat in de meeste gevallen ook goed.

    Lieden als Wilders en Salafisten zijn in die zin meer elkaars vrienden dan de vrienden van het Nederlandse en of Islamitische deel van het volk…

    in het extreme van de islam, vinden salafisten en Wilders elkaar!

      /   Reply  / 
    1. Mehmet

      Ik ben het volledig met je eens. Echter wanneer we naar de Bijbel, de Koran of andere boeken kijken zijn het altijd de mensen die conclusies trekken uit de woorden. Die woorden staan daar en de zienswijze van de mensen is bepalend, hun zienswijze, geeft inhoud aan de woorden. Een iedere die leest een stuk tekst weer anders.
      .
      Ik denk daarom dat we Godsdiensten moeilijk de schuld kunnen geven. Het zijn de mensen die het doen.
      .
      Als we conclusies zouden moeten trekken vanuit het boek zou de Koran Feminitisch kunnen worden omschreven en de Bijbel vrouwonderdrukkend en ondemocratisch omdat volgens de Bijbel vrouwen bijna geen rechten worden toegekend terwijl de Koran het recht van de vrouw veilig stelt zoals bv 1/3 erfpacht recht.
      .
      Wederom, het zijn mensen en politiek die vaak ook willens en wetens betekenis aan een stuk tekst geven zoals dat hen uitkomt. Dit kunnen ze bewust of onbewust doen, de ego van de mens is onze grootste gevaar en vijhand. Wij als mensen moeten in plaats van de schuld aan een of andere boek te geven de fout zoeken in onze eigen zwaktes en durven te kijken in de spiegel naar ons zelf, maar dat is vaak ook juist het aller moeilijkste.
      .
      Mehmet

        /   Reply  / 
      1. Hans

        Dag Mehmet,
        Jouw mening dat de Koran de vrouwen ‘veilig stelt’ slaat echt nergens op; zij is zwaar discriminerend. En de Bijbel (Nieuwe Testament) is secular. Dat is wat vele Muslems niet begrijpen: Jesus voor God en de Rechten voor Cesar!
        Daarnaast heeft het Christendom en Jodendom zichzelf geevolueerd, en het Mohamedanisme niet.
        Groet

          /   Reply  / 
        1. mehmet

          Je gaat zo snel door de bocht dat ik je niet kan volgen…
          .
          Je zegt dat Jodendom en Christendom zich hebben geevoleerd..
          .
          Dat kan niet…het is wat er in het boek staat, dat staat vast en is onveranderlijk…
          .
          wat wel kan veranderen is hoe de mensen het begrijpen en uitleggen…dat is weer heel wat anders…
          .
          De Koran is echt wel emanciperend in een maatschappij waarin vrouwen gelijk werden gesteld aan vee…in zoverre dat behalve dat vrouwen tot zekere hoogtes gelijk werden gesteld hadden de vrouwen ook opeens erfrecht voor een derde, ongehoord onder de Arabieren…
          .
          Maar ik denk dat we heel sterk het boek en de manier van begrijpen door de mensen heel dik uit elkaar moeten halen…het zijn de mensen die conclusies trekken…
          .
          als je mijn conclusies zou horen zou jij mij misschien voor gek verklaren..(omdat je niet zou begrijpen waarom ik zo denk)…iedere mens geeft een eigen conclusie waarbij de factoren kennis en emoties een rol in spelen. Echte de waarheid is een en naar die ene waarheid kom je dichterbij wanneer je realistische leert denken en dat kan wanneer je jezelf beter begint te begrijpen, je emoties kan inzien, begrijpen en beheersen en tevens een grote mate van wetenschappelijk kennis hebt opgedaan en daarnaast genetische aanleg en intresse voor hebt… je zult wel begrijpen dit zulke mensen ook zeldzaam zijn, maar juiste zulke mensen benaderen de waarheid behoorlijk dichtbij…
          .
          Dus je kan niet de schuld neerleggen bij de Islam,Koran, Christendom of de Bijbel…nee het zijn de mensen die het zo lezen en zo begrijpen…en zo uitleggen zoals het hen uitkomt.
          .
          Mehmet

            /   Reply  / 
          1. mehmet

            Dus je kan wel stellen dat Europa en de Christelijke bevolking zich verder hebben ontwikkeld dankzij een nieuwe manier van denken en doen waarbij de maatschappij een sterke economische en sociale metamorfose is ondergaan.
            .
            Deze nieuwe manier van denken en doen is zo effectief dat de rest van de mensheid de keuze heeft in het stikken of meegaan met deze verandering. Wat ook gebeurt…
            .
            Toen Chengiz Han een nieuwe manier van vechten ontwikkeld had had de rest van de wereld tussen stikken of het nieuwe manier van vechten zich eigen maken…
            .
            Deze proces is gaande zolang de mens al bestaat, en zal doorgaan zolang de mens bestaat.
            .
            Alleen gezien de huidige belangen in de wereld doen sommige landen en geheime organisten erg hun best om de derde wereld landen om diezelfde metamorfose te doen voorkomen opdat zijzelf sterk blijven. Je kan het proces wel vertragen maar helaas niet voorkomen. India en China zijn al losgerukt uit de ijzeren greep, Japan wist te voorkomen om in de greep te komen en handelde ruim op tijd in op de veranderingen, de Turken sliepen terwijl alles pal onder hun neus gebeurde…waardoor de gedoemd waren ten onder te gaan…
            .
            Mehmet

              /  
          2. Hans

            Dengiz Khan was een van de meeste despoten. Alleen vereerd in Mongolie en Turkije..))
            Just short info for you.

              /  
          3. Hans

            Mehmet,
            Filologie is de wetenschap van de oude teksten.
            Dat Mohemmedanisme de woorden die in de Koran staan letterlijk nemen, betekent niet dat Christenen en Joden hetzelfde moeten doen.
            Trouwens, het Derde Vaticaan Concilie heeft veel veranderd in de (kleine) Katholieke doctrine. Dus dit is geen geloof maar feiten.

              /  
  57. kamer

    mehmet,

    veel van wat je schrijft is slechts een opvatting, niet gebaseerd op feiten. maar als dit jou manier is van geloven en jezelf en jouw visie van het volk waar je onderdeel van uitmaakt, kan je hier alleen maar respect voor hebben, mits dit dus leidt tot prettig samenleven.

    maar juist ook in jouw betoog zit overal, werkelijk overal juist de tweedeling, wij-zij, beter, slechter, etc etc…

    het is hier en daar doorspect van ontzettend achterhaalde sentimenteel nationalistische waarden.

    was het maar zo dat Turkse jongeren i.p.v. hun trots constant aan een strijd en inzet en prijs uit het verleden ontlenen, dat juist zouden doen met een geloof en trots op de toekomst en het nu!

    juist als er nu geen reden is om trots te zijn, grijpt men altijd terug naar percepties van het trotse verleden!

      /   Reply  / 
    1. frank bikker

      Laat maar zitten, deze man heeft gewoon een nationalistische plaat voor zijn kop. Het is gewoon obsessief. Kom je niet door heen.

        /   Reply  / 
    2. Mehmet

      Je hebt gelijk wanneer je zegt dat het verkeerd is om nu trots te lopen omdat jouw voorouders zus dat gedaan hebben en dit….
      .
      Waarom het verkeerd is, omdat dat pure uiting van domme egoisme is en desrespect naar je medemens en andere volkeren. Ik vind dat alle volkeren elkaars broeders zijn en geen mens of volk staat boven een andere. Iedere is elkaars gelijke, gelijkwaardig terwijl er best ook verschillen kunnen zijn en mogen zijn. In dit geest zou het bezien moeten worden.
      .
      De kennis van het Geschiedenis is belangrijk om de dag van vandaag te begrijpen en om lessen uit de geschiedenis te trekken opdat je voor de dag van morgen kan bouwen op stevige fundamenten.
      .
      Het deel van de Geschiedenis die ik vertel is bijna geheime geschiedenis wat door het westen en de kerk of ontkent wordt of bijna niet of zelfs helemaal niet wordt verteld omdat dat hun belangen niet dienen, Op school heb ik geen 1 bladzijde over de Osmaanse Rijk in mijn Geschiedenis Boek gezien terwijl de Turken tot aan de stranden van Polen waren gekomen.
      .
      Er wordt in de boeken leugens verteld dat Europa verder heeft gebouwd op de wetenschap verkregen van alleen de Arabieren…alsof de Turken nooit bestaan hebben…het waren de Turken die heersten over de Arabieren en veel Kennis van Verkregen vanuit OA Istanbul en geschriften van Grote Turkse Geleerden.
      .
      Dit is verkeerd omdat het een Politiek die de gelijkwaardigheid van een andere volk probeert te ondermijnen, Mijn stelling is gelijkwaardheid en broederschap voor de gehele mensheid.
      .
      Mehmet

        /   Reply  / 
  58. Hans

    Dag Mehmet,
    Voor de laatste keer;
    -ik zal je je nonnsense bewijzen
    - neem het niet persoonlijk
    - Turkije is een 3 worlşd country…
    de enorme armoede welke ik dagelijks in Istanbpoel aantref is hemelschijnenend
    More later

      /   Reply  / 
    1. Mehmet

      Hans, ik zal je woorden zeker niet kwalijk nemen. Jij verteld iets waarin jij oprecht in gelooft en dat kan ik alleen respecteren.
      .
      En je kan heel goed gelijk hebben, ik denk dat jij meer als mij weet wat er in Turkije allemaal afspeelt. Ik weet ook heel veel niet.
      .
      Met vriendelijke groeten,
      Mehmet

        /   Reply  / 
  59. fatimazohra

    Ik werk midden in het maatschappelijk vlak, heb zeer korte lijnen naar de overheid en aalerlei migranten instellingen.
    Ik word helemaal triest bij zoveel haat en wederzijdse verwijten over religie en andere bevolkingsgroepen,uitspraken van een president zijn niet de gedachtengang van een gehele bevolking.
    We zijn bezig om maar de boze vinger steeds maar op een ander te richten,
    We veroordelen, eigenen ons het recht toe om te belidigen, te veroordelen en te verwijten.
    Aan de buitenkant zijn wij allen verschillend,maar wie kan een reactie sturen dat hij van de binnenkant er anders uitziet dan een Turk,blanke, marokkan, rus etc, neen onze organen zijn indentiek, dus waarvoor al die haat zaaien.
    wens voor een ander wat je voor jezelf wenst.Wat niet goed voor jezelf is, geef het ook niet aan een ander.
    We praten over geschiedenis, oorlogen, Otmaanserijk, onderdrukking en ga zo maar door, ik ben een zwarte vrouw,
    Nelson mandela werd 27 jaar opgesloten omdat hij opkwam voor zijn volk, Martin Luhter King werd vermoord omdat hij op kwam voor zijn volk, zwarten werden er uit Afrika gehaald en over de gehele wereld verspreid, weggerukt bij hun gezinnen, Tot heden moeten zwarten vechten voor hun posities in deze wereld,de mactigste man van de wereld is zwart, de beste bokser ter wewreld is zwart, de beste atleten ter wereld zijn zwart, muzikanten zijn zwart, rijkste vrouw is zwart en toch horen wij er niet bij, wat moeten wij dan doen?
    Vergeef, vergeef en vergeef, In nood waren de turken er voor mij en mijn gezin en niet al die andere waar ik zoveel voor gedaan had, maar de turken waren niet vergeten wat ik voor hun gedaan had.
    Geef mensen het voordeel van de twijfel.
    wilders heeft ook zo zijn eigen verhaal, wat weten wij van hem? Ik ben geen Wilders persoon, maar zijn handelingen en uitspraken zeggen iets over hem als persoon en ook zo over al degene die hier elkaar voor rotte vis uitmaken en geschiedenids erbij halen om iets aan te geven.
    Waar komt al die haat vandaan.
    Wie van jullie gaat in een diamanten grond als hij komt te overlijden? we gaan allen onder de gond, met zand boven op ons, dus hoe beter is dan de een ten opzichte van de ander?
    verspreid geen haat en doe er niet aan mee, maar verspreid liefde, saamhorigheid.
    Kijk om je heen en vraag jezelf af, waar komt al deze haat vandaan.
    Vraag jezelf af waarom Mahanma Ghandi vermoord werd, als je over geschiedenis wilt praten, dat wreed is geweest, praat over de slavernij, dat was pas wreedheid en de gehele wereld heeft eraan meegedfaan, turken, arabieren, grieken, joden, blanken.en het heeft honderden jaren geduurd.
    ik hoop dat jullie hierover zullen nadenken voordat er weer haat reacties versdtuurd worden.Ga en met vdere en in liefde

      /   Reply  / 
  60. Hans

    fatima, ik zit hier alleen wat kritiek te spuien op ultra-nationalistische opvattingen van enkele mensen hier. en mehmet krijgt van mij een antwoord zoals ik hem beloofd heb; feitelijk en rationeel. vorige week zat ik nog live Turken tegen wat Grieks nationalistisch geschut te verdedigen, zo zit de wereld in elkaar.)

      /   Reply  / 
  61. mehmet

    Fatihma Zohra,

    De zwarten volken hebben als meest geleden onder de aardse volken. De zwakken waren als volk zijnde het zwakste en daarom overgeleverd aan de genade van het westen.

    Vandaag de dag lijden de zwarten. In Amerika worden zwarten nog steeds keihard gediscrimineerd. Obama moet dubbel op zijn doen en laten letten want voor je het weet zullen ze pogen hem ook te laten vallen om zijn kleurtje.

    Maar wij zijn allen broeder, laten we dat niet vergeten.
    We worden allen bloot geboren en we zullen allen sterven en weer tot aarde wederkeren.

    We zullen allen gelijk en eerlijk beoordeeld worden door God en zijn Engelen bij de wederopstanding.

    De mens weet dat de zwarten is overkomen alleen zij durft nog niet in de spiegel te kijken en verantwoording te nemen.

    Netzoals Japaners Korea en China bestalen om de geleden schade, net zoals Duitsland betaald om de geleden schade zo zou ook Amerika en Europa moeten betalen aan de volken wie zij middels genocide en of onderdrukking klein hebben gehouden….

    de Genocide tussen Hutu;s en Tutu;s was gepland en gedaan in opdracht van Frankrijk, moet beoordeeld worden…

    In Amerika is er genocide gepleegd tegen de Indianen, moet betaald worden.

    Franksrijk heeft Algerijnen vermoord…1 op alle 3 mensen, is genocide poging.

    Nederland heeft veel in slavernij gehandeld….

    landen moeten durven in de Spiegel te kijken.

    Mehmet

      /   Reply  / 
  62. fatimazohra

    Dit doet mij goed,
    Bedankt heren.
    Mehmet bedankt, bewust wording, landen ter verantwoording roepen daar gaat het om.
    kijken hoe we samen een brug kunnen vormen, wij zijn de opvoeders van onze regeringsleiders.Nederland ondergaat zware tijden en dus moeten er offers gebracht worden en zoals het al eeuwen gebeurd, de minderheden krijgen de schuld,op dit moment zijn het de moslims die verantwoordelijk worden voor alles wat niet goed gaat in Nederland en de rest van Europa,Hiltler hield de joden verantwoordelijk voor alles wat niet goed ging in Duitsland.
    Maar er is 1 verschil en er is hoop.
    De minderheden van nu, hebben geleerd uit de geschiedenis.
    Ze zullen zich niet in een verdomd hoek laten drukken door wie dan ook.
    Als wij ons daarvan bewust zijn, kunnen wij proberen nader tot elkaar te komen.Hoop doet leven en de kracht van liefde is onvoorstelbaar.

      /   Reply  / 
  63. Mehmet

    Hans een klein vraagje, val ik ook onder Ultra nationalist???
    .
    Ik ben wel nationalistisch, maar dan wel sociaal nationalistisch, dan wel zodanig dat ik vind dat iedereen zijn verantwoording moet nemen, wel zodanig dan ik iedereen verantwoordijk vind voor zijn handelingen en de gevolgen daarvan….
    .
    Ik geloof dat alle mensen en volken gelijkwaardig zijn.
    .
    Dat alle leven gekoesterd en gerespecteerd moet worden.
    .
    Dat de eer en trots van een iedere wezen goed of slecht gerespecteerd diend te worden.
    .
    Dat het een plicht van ons alle mensen is om als bewuste wereldburgers te denken voelen en handelen.
    .
    Het is ons plicht de verantwoordelijken te laten verantwoorden.
    .
    Domme nationalisme is geen nationalisme maar verraad onder nom van nationalisme, bewust of onbewust.
    .
    Mehmet

      /   Reply  / 
  64. Hans

    Mehmet, nee, ik beschouw je als reeel en een idealist. Maar wel verkeerd geinformeerd. Kom later erop terug.
    Ben razend druk.

      /   Reply  / 
  65. frank bikker

    Zeg, dame en heren, het ging hier toch over GW en over Turken en Marokkanen in Nederland! Turken in Nederland zijn toch ook geen Turken meer zoals in Turkije. Gedraag je en uit je dan als zodanig en geef dan je mening over die eikel van een Geert Wilders. De man die enkel tweespalt wil zaaien in Nederland om er zelf politiek garen bij te spinnen.

      /   Reply  / 
  66. Ishak

    Hans ben jij een Turk, zo ja voor welke parij ben jij dan in Turkije?

      /   Reply  / 
  67. sjonnie

    wat ouwehoeret iedereen nou? erdogan is tog een mafkees ofniet
    ahahahah
    en omdat hij ongeveer 50 procent van de kiezers achter zich heeft bestaat turkije uit 50% mafkezen als je het mij vraagt..

      /   Reply  / 
  68. Hans

    Ishak;
    Ik ben Dutch/Europeaan.
    LDP van Cem Toker is mijn party.

      /   Reply  / 
    1. Cenk

      Hans, wat een misstap! Het steunen van de LDP laat zien dat je weinig tactisch en pragmatisch inzicht hebt. Los van de idealen en de ideologie, een politicus moet weten om zichzelf te verkopen. Een politicus moet weten de media en het volk te bereiken met zijn boodschap. Dit is een eigenschap die een politicus nodig heeft als hij minister-president wilt worden.

      Mijn inziens is de LDP alleen al om die redenen niet geschikt om een land te leiden. Eens?

        /   Reply  / 
      1. Hans

        Cenk,
        Ik ken Toker persoonlijk en heb genoeg mensen van zowel de AKP alsmede de CHP gekend om te zeggen dat het hoog tijd word dat die afschuwelijke mannetjesputterij die de Turkse politiek zo kenmerkt, een halt toe word geroepen.
        De LDP is in het leven geroepen door Uzals topadviseur, ze moeten alleen er zelf in gaan geloven. Ik ken ook niemand maar dan ook niemand die happy is met de 3 partijen die het nu voor het zeggen hebben. Ik heb vetrouwen in mensen persoonlijk zoals Gul, Babacan, Toker, Tanla (CHP) etc. Kiesdrempel moet omlaag naar 3 a 5% zoiets.
        Ik heb 3 jaar geleden een half jaar elke 2 weken een column verzorgd in Hürriyet Daily News. Van Tusiad tot Musiad, iedereen gaf positief commentaar. Nog nooit een boze Turkse op mijn nek gehad, wel honderden Armeniers en Grieken en wat verbitterde Cyrprioten van Turkse zijde. Kan ze wel toesturen die columns. Dacht dat ik wel inzicht heb in TR politiek.)))

          /   Reply  / 
        1. Cenk

          @Hans. Ik bekritiseerde je niet om je idealen en ideologie. Sterker nog, ik ben zelf voorstander van het sociaal-liberalisme. Ik maakte een kritiek op je “pragmatische inzicht”. Met andere woorden, inzicht wat betreft de haalbaarheid van iets. Een politieke partij moet ook het volk kunnen ‘bespelen’, motiveren, aanzetten tot actie etc. Dat is een cruciale eigenschap die ik nog moet zien bij de LDP. Daarom leun ik naar de AKP die dat wel kan én ook ideologisch dichterbij het sociaal-liberalisme ligt (dan MHP en CHP).

          Graag wil ik een link naar je columns.

            /   Reply  / 
    1. Cenk

      Wat is dit voor een niveau? Gaan we nu ook mensen uitschelden? Beledigingen zijn de argumenten van hen, die ongelijk hebben. Inhoudelijk heb je weinig te bieden neem ik aan?

      Bovendien heeft Erdogan 100% gelijk. Er bestaat geen islamitische terrorisme. De Islam rationaliseert op geen enkele manier terrorisme. Mensen die terroriseren vanwege de ‘Islam’, hebben de echte Islam niet begrepen. Taliban en andere ‘islamitische’ groeperingen misbruiken de religie alleen om de macht en de controle te krijgen.

        /   Reply  / 
      1. Roelof

        De islam zaait niet alleen haat en tweedracht, maar zet ook aan tot gewelddadige strijd, moord en doodslag tegen de mensen die zich niet aan de dictatuur van allah onderwerpen…

        De (schijn)heilige koran:

        3.110:
        Gij (Moslims) bent het beste volk dat voor de mensheid (ter lering) is verwekt; je gebiedt wat goed is, verbiedt wat kwaad is en gelooft in God. En, indien de mensen van het Boek hadden geloofd, zou het zeker beter voor hen zijn geweest. Sommigen hunner zijn gelovigen, maar de meesten hunner zijn overtreders.

        8:22:
        Voorzeker, erger dan de beesten zijn in de ogen van Allah de doven en de stommen die niet willen begrijpen.

        8:55:
        Voorzeker, in de ogen van Allah zijn zij, die (de waarheid) verwerpen erger dan beesten want zij willen niet geloven.

        98:6:
        Voorwaar, de ongelovigen onder de mensen van het Boek en de afgodendienaren zullen in het Vuur der hel geworpen worden, daarin zullen zij verblijven. Zij zijn de slechtste der schepselen.

        3.28:
        Laat de gelovigen geen ongelovigen als vrienden verkiezen boven de gelovigen.

        3.118:
        O gij die gelooft, neemt buiten uw volk geen ander tot intieme vrienden; zij zullen niet in gebreke blijven u te benadelen. Zij houden van leedvermaak. Nijd laten zij blijken en wat hun innerlijk verbergt is nog erger. Wij hebben u onze geboden duidelijk gemaakt, indien je ze wilt begrijpen.

        2.221:
        En huw geen afgodendienaressen voordat zij geloven; waarlijk een gelovige slavin is beter, dan een afgodendienares, ofschoon zij je mag behagen. En huw haar (gelovige vrouwen) niet aan afgodendienaren uit, voordat zij geloven; waarlijk een gelovige slaaf is beter, dan een afgodendienaar, ofschoon hij je mag behagen. Zij noden tot het Vuur, maar God noodt je tot de Hemel en tot vergiffenis door Zijn gebod. En Hij maakt Zijn tekenen aan de mensen duidelijk, opdat zij lering zullen trekken.

        2.120:
        En de Joden en de Christenen zullen je nooit welgezind zijn, tenzij je hun godsdienst belijdt. Zeg: “Voorzeker, God’s leiding is de Merkelijke leiding”. En, indien je hun wensen volgt, nadat de kennis tot je is gekomen, zul je aan God Vriend noch Helper hebben.

        5.51:
        O, gij die gelooft, neemt de Joden en de Christenen niet tot vrienden. Zij zijn elkanders vrienden. En wie uwer hen tot vrienden neemt, is inderdaad één hunner. Voorwaar, Allah leidt het overtredende volk niet.

        9.23:
        O gij, die gelooft, neemt uw vaders en uw broeders niet tot vrienden als zij ongeloof boven geloof verkiezen. En wie onder u met hen bevriend is behoort tot de overtreders.

        4.101:
        Voorwaar, de ongelovigen zijn een openlijke vijand voor u.

        4.74:
        Laten derhalve zij, die hun tegenwoordig leven voor het leven in het Hiernamaals willen offeren, voor de zaak van God strijden. En wie voor de zaak van God strijdt, hetzij hij gedood wordt of overwint, weldra zullen Wij hem een grote beloning geven.

        4.84:
        Strijd daarom voor de zaak van God – slechts gij wordt verantwoordelijk gesteld – en spoor de gelovigen aan. Het kan zijn, dat God de macht der ongelovigen zal beteugelen en God is sterker in macht en streng in het opleggen van straf.

        4.95:
        Diegenen der gelovigen die niets doen, met uitzondering der onbekwamen, zijn niet gelijk aan degenen die met hun rijkdommen en hun persoon terwille van God strijden. God heeft degenen, die met hun rijkdommen en hun persoon strijden doen uitmunten boven de rustenden en aan ieder heeft God het goede beloofd. God zal de strijders boven de stilzittenden doen uitblinken door een grote beloning.

        9.20:
        Zij, die geloven en van hun woonplaatsen verhuizen en met hun bezit en met hun persoon voor de zaak van God strijden, hebben in de ogen van God de hoogste rang. Dezen zullen zegevieren.

        9.29:
        Bestrijdt diegenen onder de mensen van het Boek, die in God noch in de laatste Dag geloven, noch voor onwettig houden wat God en Zijn boodschapper voor onwettig hebben verklaard, noch de ware godsdienst belijden totdat zij de belasting met eigen hand betalen, terwijl zij onderdanig zijn.

        9.123:
        O, jij die gelooft, bestrijdt de ongelovigen die in uw nabijheid zijn en laat hen hardheid in u vinden en weet, dat God met de godvruchtigen is.

        25.52:
        Dus volg de ongelovigen niet, en voer met (de Koran) een grote strijd tegen hen.

        61.4:
        Voorzeker, God heeft diegenen lief die terwille van Hem strijden in geordende gelederen, alsof zij een hechte muur vormen.

        2.178:
        O jij die gelooft, vergelding inzake doodslag is je voorgeschreven.

        2.191:
        En doodt hen, waar je hen ook ontmoet en drijft hen uit, vanwaar zij u hebben uitgedreven; want vervolging is erger dan doden. En bevecht hen niet nabij de heilige Moskee, voordat zij je daarin bevechten. Maar indien zij je bevechten, bevecht hen dan – zo is de vergelding voor de ongelovigen.

        4.89:
        Zij wensen dat gij verwerpt, evenals zij hebben verworpen, zodat gij aan hen gelijk zult worden. Neemt derhalve geen vrienden uit hun midden totdat zij voor de zaak van God werken. En indien zij tot vijandschap vervallen, grijpt hen dan en doodt hen waar gij hen ook vindt; en neemt vriend noch helper uit hun midden.

        4.91:
        Gij zult anderen vinden die veilig bij u willen zijn en bij hun eigen volk; telkens wanneer zij tot vijandigheid worden opgeroepen, doen zij blindelings mee. Als zij zich derhalve niet op een afstand van u houden, noch u vrede aanbieden, noch hun handen terughouden, grijpt hen dan aan en doodt hen waar gij hen ook vindt. Tegen dezen hebben Wij u duidelijk gezag gegeven.

        5.33:
        De vergelding dergenen die oorlog tegen God en Zijn boodschappers voeren en er naar streven wanorde in het land te scheppen, is slechts dat zij gedood of gekruisigd worden, of dat hun handen en hun voeten de ene rechts en de andere links, worden afgesneden, of dat zij het land worden uitgezet. Dat zal voor hen een schande in deze wereld zijn en in het Hiernamaals zullen zij een grote straf ontvangen.

        8.12:
        Toen uw Heer aan de engelen openbaarde: “Ik ben met u; versterkt de gelovigen. Ik boezem ontzag in de harten der ongelovigen. Slaat daarom hun hoofd af en slaat alle toppen van hun vingers af.”

        9.5:
        Wanneer de heilige maanden voorbij zijn, doodt dan de afgodendienaren waar je hen ook vindt en grijpt hen en belegert hen en loert op hen uit elke hinderlaag.

        44.47: Grijpt hem en sleurt hem in het midden van het laaiend Vuur;
        44.48: Giet daarna als marteling kokend water op zijn hoofd.

          /   Reply  / 
        1. Hans

          Roelof,
          Er zijn twee boeken: een van Medina de ander van Mecca. De laatste is niet haatdragend. Overigens de Turken houden er een andere soort Islam op na, geinspireerd op Rumi Mevlana.
          Erdogan is inderdaad een ongeketende projectiel. Gul hield Erdogan in balans toen hij nog min van Buitenlandse zaken was.
          60% van de mensen in Turkije stemmen niet op de AKP en deze mensen zijn fel antie-Erdogan en ze geraaskal. Welke overigens voor binnelandse consumpie is.

            /   Reply  / 
          1. Roelof

            Twee boeken?
            Er is maar één koran hoor, en dat boek wat moslims als de absolute waarheid en het woord, de wet en regelgeving van hun denkbeeldige god beschouwen staat bomvol met haatzaaienede teksten richting niet en anders gelovige, en aanzetten tot gewelddadige strijd, moord en doodslag.
            http://www.ex-moslims.nl/
            Het is echt geen toeval dat de meeste terroristen moslim zijn Hans…

              /  
        2. Cenk

          Beste Roelof, u maakt een sport van om koranteksten uit hun context te halen. De koranverzen die u aanhaalt refereren naar oorlogstijden, waarbij de vijanden/”ongelovigen” uit zijn op totale verwoesting van de religie Islam. Ze refereren niet naar het dagelijkse leven van een moslim.
          U haalt de teksten zo uit hun oorspronkelijke betekenis, dat andere koranverzen tegenstrijdig lijken. Want de koranvers 2:256 zegt “Er is geen dwang in de Islam”. Islam zet niet aan tot moord van Christenen en Joden. Immers, waarom zou je ze vermoorden als je ze ook kan overtuigen om een moslim te worden, waardoor de Islam groter wordt? Is dat niet logischer? Je zegt dat de meeste terroristen moslim zijn, waardoor je aanneemt dat de Islam gewelddadig. Dit slaat toch nergens op? Kijk dan naar alle moslims die niet gewelddadig zijn. Dat is een overgrote meerderheid van 99,9% van alle moslims.

          U bezigt dezelfde tactiek als meneer Wilders. Ook Wilders haalde de koranverzen uit zijn context in de film Fitna. Ik heb dit gekraakt. U kan mijn tegenantwoord hier lezen:
          http://nieuws-uitgelicht.infonu.nl/mens-en-samenleving/17482-fitna-film-van-wilders-de-vermelde-koranverzen-uitgelicht.html

            /   Reply  / 
          1. Roelof

            Waar baseer jij op dat die verzen alleen geldig zijn in oorlogstijd? Waar staat dat in de koran?
            Volgens moslims is de koran toch tijdloos?
            Er staat trouwens ook in de koran dat moslims niet en anders gelovige als openlijke vijand moeten beschouwen, dus voor moslims is het altijd oorlogstijd!
            De islam is net zolang in oorlog met de rest van de wereld tot het iedereen in zijn macht heeft:
            http://www.answering-islam.org/Dutch/arlandson/ultiemedoelislam.htm

              /  
          2. Roelof

            Als je het zo leuk vind om de verdorvenheden van een middeleeuwse ideologie goed te praten heb je nog wel wat te doen.
            Hier zijn 448 korte beschrijvingen en verwijzingen naar teksten over intolerantie ten aanzien van niet-moslims in de koran:
            http://www.ex-moslims.nl/
            Veel succes!

              /  
          3. Hans

            Dag Cenk,
            Betreffende je uitspraken: ik vind het moeilijk om Religie om internet forums te bespreken.
            Een ding moet me van het hart; je zegt dat vrouwenbesnijdenis, honor killings, stoning etc niet uit de Koran voortkomen. Dan heb ik een vraag voor je: Sudan (en andere Afrikaanse landen) is verdeeld in de Moslism en Christian gedeeltes. Waarom hebben de Moslims deze praktijken overgenomen en de Christenen niet?

              /  
          4. Cenk

            Hans, ik zal je vraag met een andere vraag beantwoorden. Wellicht dat je zo de denkfout in je redenatie kan vinden. Kan jij ook in Turkije aan iemands kleding zien wanneer iemand een moslim is? Immers in Turkije heb je moslims in allerlei vormen en smaken.De één draagt een hijab, de ander draagt een Chador, een ander Nikaab, een ander een Boerka, en een ander helemaal niks. Hans verlos ons, Welke is de juiste kleding?

              /  
        3. Cenk

          Ik ben nu druk bezig met iets anders. Daarom ga ik pas morgen (rond 6 uur) een antwoord geven op je opmerkingen. To be continued…

            /   Reply  / 
          1. Cenk

            Roelof, mijn excuses dat ik wat later reageer dan het gepland was.

            @@Waar baseer jij op dat die verzen alleen geldig zijn in oorlogstijd? Waar staat dat in de koran?
            -Dat haal je uit de context. Zoals de soera 8:57 die zegt: “wanneer jullie hen treffen in oorlog”

            @@Volgens moslims is de koran toch tijdloos?
            -Ja dat klopt, maar sommige delen vertellen zeg maar een verhalen over de geschiedenis. Zoals de verzen over Adam en Eva.

            @@Er staat trouwens ook in de koran dat moslims niet en anders gelovige als openlijke vijand moeten beschouwen, dus voor moslims is het altijd oorlogstijd!
            -Misschien vindt jij het handiger om met je vijanden een oorlog te voeren, maar ik prefereer om te discussiëren en te overtuigen, ipv te doden, dat staat in de Koran. Koran verbiedt om een moslim een ander te vermoorden. (Dit klinkt je vast heel vreemd in de oren gezien de beelden in de media, maar ik kan het niet mooier maken dan het is.)

            @@De islam is net zolang in oorlog met de rest van de wereld tot het iedereen in zijn macht heeft.
            -Het klopt dat de Islam streeft dat iedereen een moslim wordt, maar de Islam streeft dit wel via vrede en innerlijke overtuiging. Niet door geweld en dwang. Immers, iemand die gelooft omdat hij bang is voor geweld die anders op hem zit te wachten, is niet echt een aanhanger van de godsdienst.

            @@Als je het zo leuk vind om de verdorvenheden van een middeleeuwse ideologie goed te praten heb je nog wel wat te doen.
            -Het maakt mij niet uit of een ideologie van de middeleeuwen afstamt, of van 200 jaar geleden, of van 1 dag geleden. Mijn enige criterium is of het goed of slecht is.

            @@Hier zijn 448 korte beschrijvingen en verwijzingen naar teksten over intolerantie ten aanzien van niet-moslims in de koran
            -Nogmaals, ook hier worden sommige verzen uit hun context gerukt. De meeste verzen van die website komen op het volgende neer: Ongelovigen hebben het verkeerde pad gekozen, en daarom zullen ze gestraft worden in de hel. Wat immers logisch is als blijkt dat Islam en de Koran juist zijn. Hierbij bespeur ik geen intolerantie ten jegens niet-moslims. Ik zie vooral teksten die de gevolgen vertellen die ongelovigen zullen meemaken in het hiernamaals.

              /  
          2. Cenk

            @Hans. Je bezigt hierbij een drogreden. De reden waarom in landen zoals Soedan circumcisies van vrouwen plaatsvinden, is puur van een culture oorzaak. Het heeft niets met de Islam te maken. De oorzaak ligt bij het cultuur, en niet de religie. Immers, zo zijn er ook landen zoals Marokko, Turkije, Pakistan en Indonesië waarbij vrouwen niet een circumcisie ondergaan.

              /  
          3. Hans

            @Cenk:
            Dan heb ik een andere vraag voor je: ben net terug uit Syrie. Aleppo (Haleb). Deze stad is opgedeeld im 80% Moslems en 20% Christenen (Greeks Orthodox, Armenian Catholic etc.) Waarom kan je aan iemands kleding (van de vrouwen) zien wanneer iemand Moslem of Christen is? Het heeft alles te maken met de cultuur van de religie!

              /  
  69. Cenk

    @Alle nationalisten

    Nationalisme is een onzinnig vertoon. Neem Nederland als voorbeeld. Wat willen jullie nou? Terug naar de situatie in de republiek? Iedere provicie met z’n eigen geld, rechtspraak en buitenlands beleid? Dat is de ultieme consequentie van het doorgeschoten nationalisme! De wereld opdelen in steeds kleinere eenheden. In mijn provincie zijn zelfs stemmen om Twente los te maken van Salland en het Land van Vollenhove.
    De overwinning van de achterlijkheid. Bravo!

      /   Reply  / 
    1. Hans

      Nee Cenk, je geeft GEEN antwoord. En je stelt geen rhetorisch vraag maar een ontwijkende om een smoke curtain te creeeren.
      Daarom: beantwoord gewoon mijn vragen en dan zal ik netjes jouw vraag beantwoorden. Doe je het niet, dan betekent dat je totaal niet geintereseerd ben in een vruchtbare discussie en gewoon ook het antwoord wel ken maar niet durft te geven. Dan is onze discussie afgelopen, maar zal ik mijn vragen aan jou en jouw vraag aan mij beantwoorden.
      Enfin, hier gaan we weer:
      1)Waarom hebben Moslism cultural tradities overgenomen van landen die zij veroverden en waar zij mensen dwongen te bekeren, terwijl Christenen die barbaarse tradities niet hebben overgenomen. Tradities soals stoning, vrouwenbesnijdenis, slavery (is inherent aan de Mohamedaanse traditie) polygamy, peadophilie etc.
      2)Waarom kan je in landen als Syrie, Lebanon, Egypt etc zien wanneer iemand zonder twijfel een Moslem is en kan je aan niemand zijn kleding zien als hij een Christen is (met uitzondering van geestelijken). Zo simpel om die vraag te beantwoorden.

        /   Reply  / 
  70. Yavuz

    Mohammed heeft jullie god (satan) kapot gemaakt Roelof. Hij heeft Hubal (egyptisch: horus, babylonisch: nimrod, baal, Tammuz), al-manat, al-lat, Uzza en in totaal 360 afgoden kapot gemaakt. Voordat Mohamed de mensen in Arabie bevrijdde van deze mensonterende achtelijke religie, brachten deze aanhangers hun dochters ter offer door ze levend te begraven dmv het dobbelen met 7 pijlen. Of je bent met Satan of je bent met Mohammed Roelof!! lekker he drogredenen?

      /   Reply  / 
    1. Hans

      Yavuz, ik denk niet dat jij niets van religie of beschavingen begrijpt. Ten eerste de Kaaba, welke jullie zo heerlijk verheerlijken, werd al voordat Mohammed ‘Allah’ creeerde (genaamd naar zijn vader) verheerlijkt door Arabishe tribes. Ik neem daarom ook nooit het woord Islam in mijn mond maar Mohammedanisme, daar het voor mij geen religie is, maar het volgen van Mohammed.
      En Quran, naar het Arabish woord Quassan, wat betekent ‘verzameling’, is niets minder of meer dan een verzameling van werken uit de Thorat en het Oude Testamanet aangevuld met delusional war taal van Mohammed zelf nadat hij elke tribe die maar ook 1% niet met hem eens was, uit de wegruimde.
      Jij hebt het hier over oud-Arabishe tradities van Ra tot Baal tot Ahriman, maar heeft voor de rest Christianity en Jodendom geincorpereerd (welke niets met deze afgoderij te maken hebben)en waar natuurlijk Christenen en Joden niet van gediend zijn.
      Daarnaast heeft Mohammed ervoor gezorgd dat de Arabieren de grootste slavenhandel intesgneerde, en oostwaards ging en daar tussen de 100 en 120 miljoen mensen over de kling jaagde alvorens Africa binnen te trekken en daar ook nogeens tientallen miljoenen slaven kreeg. Dat waren pas goede tijden Yavuz, of niet?
      Ik had gisteren lunch met een goede vriend, Mustafa Akyol (als jij TRT of CNN Türk kijkt moet jij hem zeker kennen – hij host een programma op TRT 1 en zijn vader is de baas van CNN Türk (Taha Akyol) en hij kan niet ophouden te zeggen dat de Koran cultureel en sociaal systematisch misbruikt wordt. En als ik je commentaar hier lees met woorden als ‘afmaken jouw god’…dan behoor jij tot die 95% van de Mohammedanen die niet weten waar ze het over hebben.

        /   Reply  / 
      1. yavuz

        Hans, wat een domme idioot ben jij ook he. Tuurlijk zijn wij volgers van Mohammed, we worden zijn navolgelingen genoemt. De Kabaa is gebouwd door de profeet Abraham in opdracht van god almighty Hans. En als de moslims nou echt zo liepen te moorden en te plunderen als dat jullie valse geschiedenisboeken vol mee staan, zouden er nu ten eerste geen andere religies zijn in die regio\’s en ten tweede zou jij nu al moslim zijn geweest. Trouwens was je vrouw bij haar geboorte een alevitische moslim? Want die bestaan namelijk ook, zoals de Ottomanen meerdere religisch doogden, zoals yezidi\’s, zooisten en zelfs satanisten…Heraclius van byzantium heeft 500.000 man verzameld ten tijde van de verovering van Syrie door de arabieren (hun land hun grond). Waarvan de commandant een armenier was, 300.000 man bestonden uit Russen, Armenen, Slaven, Grieken etc, en 200.000 bestonden uit ridders van Europesche ordes en boeren enz. Van deze 500.000 man zijn er 300.000 finaal afeslacht doot een handje vol moslims :) Jah maar dat krijg je dus als je de messenger probeerd te killen. Mohammed heeft nog nooit opdracht gegeven tot moord op een onschuldige Hans… nog noooit er is geen 1 bewijs daarvoor. Wel heeft hij gezegt oog om oog tand om tand…Slavernij in de islam heeft regels, ten eerste moeten moslims ze kleden zoals ze zichzelf kleden en voeden zoals ze zichzelf voeden, dat komt eigenlijk bijna neer op loondienst…toch iets anders als het lot wat de slaven overkwam toen ze een interatlantisch trip maakten en verkracht vermoord en daarna jaren lang onderdrukt werden he Hans? Maar ik merk wel dat je er een hobbie van hebt gemaakt om de alles wat met de islam te maken hebt te bashen… ben je van joodse huize of christelijk Hans? of geloof je dat je voorvaderen in de bomen slingerden?

          /   Reply  / 
        1. Roelof

          “Over the last 1400 years, 270 million non-believers were murdered by Muslim jihadists.
          Islam destroyed the Christian Middle East and Christian North Africa. It is estimated
          that upwards of 60 million Christians were slaughtered during this conquest.
          Also, half the Hindu civilization was annihilated and 80 million Hindus murdered.
          Islamic jihad also destroyed over 10 million Buddhists.”

          In other words; ISLAM IS A KILLING MACHINE!

          http://www.hyves.nl/externalRedirect/?url=http%3A%2F%2Fmasada2000.org%2Fislam.html

          En ook vandaag de dag gaan de moslims door met hun gewelddadige strijd tegen iedereen die zich niet aan de dictatuur van hun geloof onderwerpt:
          http://www.thereligionofpeace.com/
          Om het doel van hun denkbeeldige god (duivelse satan) te realiseren:
          http://www.answering-islam.org/Dutch/arlandson/ultiemedoelislam.htm

          - Rusland heeft problemen met moslims.
          - Amerika heeft problemen met moslims.
          - China heeft problemen met moslims.
          - Het westen heeft problemen met moslims.
          - Thailand heeft problemen met moslims.
          - Israël heeft problemen met moslims.
          - Irak heeft problemen met moslims.
          - Pakistan heeft problemen met moslims.
          - Afganistan heeft problemen met moslims.
          - Darfur heeft problemen met moslims.
          - Soedan heeft problemen met moslims.
          - India heeft problemen met moslims.
          - Indonesië heeft problemen met moslims.
          - Nigeria heeft problemen met moslims.
          - Algerije heeft problemen met moslims.
          - Bali heeft problemen met moslims.
          - Somalie heeft problemen met moslims.
          - Tsjaad heeft problemen met moslims.
          - Enz, enz..

          Voor wie de ideoloie achter de islam kent is dat echt niet zo vreemd…

            /   Reply  / 
    2. Roelof

      “Mohammed heeft jullie god (satan) kapot gemaakt Roelof.”
      Mohammed heeft veel meer kapot gemaakt.
      Tot op de dag van vandaag wordt er gemoord en geweld gebruikt in naam en opdracht van de door hem bedachte god…

        /   Reply  / 
      1. de schoolmeester

        Uit welke inrichting ben jij ontsnapt? Ga je pilletjes nemen.

          /   Reply  / 
        1. Roelof

          Wat een inhoudelijke reactie schoolmeester…, zegt veel over jouw mentaliteit…

            /   Reply  / 
          1. de schoolmeester

            Mijn mentaliteit is dat je naar alles moet kijken en niet je argumenten bij elkaar moet sprokkelen vanuit een bewust opgefokt superieuriteitsgevoel. Als men dat niet doet handelt men irrationeel. Jij belicht alles vanuit 1 kant. Om een voorbeeld te noemen: Wij zijn de beschaving die de Endlosung heeft voortgebracht. Hoe verklaar je dat?

              /  
          2. Roelof

            Oke, zukken we even naar alles kijken dan?
            Een kleine blik in de wereld:

            - Rusland heeft problemen met moslims.
            - Amerika heeft problemen met moslims.
            - China heeft problemen met moslims.
            - Het westen heeft problemen met moslims.
            - Thailand heeft problemen met moslims.
            - Israël heeft problemen met moslims.
            - Irak heeft problemen met moslims.
            - Pakistan heeft problemen met moslims.
            - Afganistan heeft problemen met moslims.
            - Darfur heeft problemen met moslims.
            - Soedan heeft problemen met moslims.
            - India heeft problemen met moslims.
            - Indonesië heeft problemen met moslims.
            - Nigeria heeft problemen met moslims.
            - Algerije heeft problemen met moslims.
            - Bali heeft problemen met moslims.
            - Somalie heeft problemen met moslims.
            - Tsjaad heeft problemen met moslims.
            Mijn tweede blik werp ik op de koran;
            - http://www.thereligionofpeace.com/Pages/Quran-Hate.htm
            - http://www.thereligionofpeace.com/Quran/quran.htm
            en ik weet meteen wat de bron en voedingsbodem is voor dit gedrag.
            We kunnen ook het Kalifaat erbij halen waar b.v. in staat:
            “De oprichting van een Kalifaat is een plicht voor al de Moslims. Vervulling van deze plicht, opgelegd door Allah (swt) op de Moslims, is een plicht zoals willekeurig welke andere plicht in Islam. Dit is een plicht die zo spoedig nodig volbracht dient te worden, er is in dit geval geen ruimte voor keuze of (zelf)voldaanheid. Nalatigheid bij het vervullen van deze plicht is één van de grootste zonden, welke door Allah (swt) bestraft zal worden zo Hij (swt) wil.”
            Het is echt geen toeval dat de meeste terroristen moslim zijn…

              /  
  71. schoolmeester

    Heb jij wel eens de geschiedenis van het christendom bestudeerd. Het was van oorsprong namelijk een joodse sekte. Christus had wel degelijk 2 kanten. Een gewelddadige en een liefdevolle. Op het laatste is pas naderhand de nadruk opgelegd.

      /   Reply  / 
    1. Hans

      Yep, ik ben klassiek geschoold en heb Filosofie aan de VU gestudeerd. Christendom was nooit een Joodse sekte maar meer een ‘vrijheids gedachte’. Christenen zijn de eerste 300 jaar (+) vreselijk vervolgd. Maar door de pacifistische houding van de eerste Christenen, en aantrekkingskracht vanuit spiritualiteit, is het Christendom versprijd. Mij is niets bekend van enige agressie vanuit JC. Maar ik kan je wel wat links verzorgen waar zogenaamde ‘sjeiks’ het Christendom ‘ontrafelen’ op een zo’n kinderachtige een illogical way, dat zelfs een kid van 14 er niet intrapt. Trouwens, volgende week ga ik met mijn vrouw (Moslim van geboorte maar niet gelovig) naar İdleb en Aleppo in Syrie voor een lang weekend. Daar vind je de oude Christelijke ruins…maar door het gehele midden Oosten heeft er een Cultural genocide plaats gevonden die zijn weerga niet kent. Wat hebben de Mohammedanen gedaan? Gewoon alles proberen te vernietigen van Armeac/Syriac/Greec orthodox religies to het compleet vernietigen van de Persische, oud-Joodse en Egyptische beschavingen.
      Ik ben in veel landen van het Midden Oosten geweest en het is gewoon: corrupt, lazy, smerig en pervers (Kuwait en UAE – Dubai).

        /   Reply  / 
      1. de schoolmeester

        Idem, maar dan omgekeerd;de Kruistochten, Zuid-Frankrijk, Sicilie, Spanje en een poging rond 1525 door Karel de 5 in Noord Afrika. Allemaal lood om oud ijzer, Hans. De enige reden waarom wij het wat beter geboerd hebben is , vanwege de industriele revolutie.

          /   Reply  / 
        1. Hans

          Kruistochten waren een reactie op de vele invallen in Andalusie, Sicilie, Balkan etc.
          En wat denk je van de Reformatie, de Renaissanse, de Verlichting etc…))

            /   Reply  / 
          1. de schoolmeester

            Reactie, reactie!!! Man, iedereen wil macht hebben, volkeren, staten , wereldelijke vertegenwoordigers van godsdiensten. Is overal ter wereld en in elke beschaving hetzelfde. Iedereen vindt zichzelf het beste. Ga dus niet naar 1 bepaalde kant wijzen, want het omgekeerde is net zo waar.

              /  
          2. de schoolmeester

            Reformatie, wat kregen we erna. Godsdienstoorlogen!!!

              /  
  72. baskale

    amai het is al 5 uur in de morgen genoeg gezever gelezen nu ga ik toch slapen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>