Premier Erdogan afgeschilderd als terrorist in film Closed Circuit

De veelbesproken premier van Turkije die bewust afgeschilderd wordt als terrorist in een film? Is dit express gedaan of gewoon stom toeval?

De Turkse journaliste Ayse Aral van de krant de Hurriyet vindt het in ieder geval zeer schokkend. In de Engels-Amerikaanse film Closed Circuit die deze zomer uitkwam komt de naam Erdogan er niet goed van af. De thriller gaat over een terroristische aanslag in Londen en laat het kat – en muis spel zien tussen terrorist Farroukh Erdogan en de overheid. De terrorist in deze film draagt ‘toevallig’ dezelfde achternaam als de Turkse premier.

Was de regisseur bezopen?!

De Turkse journaliste Ayse Aral bracht de film ter sprake in haar column in de krant. Zij was stomverbaasd toen ze de film zag en vindt het onacceptabel dat de regisseur voor deze naam heeft gekozen.  “De regisseur was waarschijnlijk bezopen toen hij dit bedacht, wat een grote en domme fout. Het is onrespectvol tegenover premier Erdogan en Turkije.”  Ook de combinatie Farroukh en Erdogan is volgens gaar vreemd en onlogisch omdat Farroukh een Arabische naam is en geen Turkse.

De regisseur van Closed Circuit is de Ierse John Crowley. Hij heeft nog niet gereageerd op deze beschuldiging. Ook premier Erdogan heeft zijn mening nog niet gegeven… maar dat dit een staartje krijgt, dat is zeker.

Zie hieronder de trailer van de film

 

Lees ook:Al Pacino speelt in Koerdische film
Lees ook:Excuses van The Daily Telegraph aan Premier Erdogan
Lees ook:Gouden Beer voor Turkse film ‘Bal’
Lees ook:Duitsers willen geen Turkstalige scholen
Lees ook:‘Roze’ Istanbul

1 Reacties // Reageer

One thought on “Premier Erdogan afgeschilderd als terrorist in film Closed Circuit

  1. anw

    John Crowley heeft het goed gezien.
    Als tie het tenminste over RTE heeft .

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>