Premier Erdogan feliciteert nieuwe BDP-leider

Selahattin DemirtasVolgens enkele Turkse internetsites en het Koerdische persburau AK News heeft minister-president Erdogan van Turkije in een korte brief de nieuwe leider BDP-leider gefeliciteerd.

Erdogan heeft de nieuwe leider, Selahattin Demirtas, van de pro-Koerdische Vrede en Democratiepartij (BDP) gefeliciteerd met zijn verkiezing. Demirtas bekritiseerde Erdogans partij gisteren op het partijcongres nog fel om de Koerden. Het nieuws is nog niet bevestigd door de grote Turkse kranten of het pro-Koerdische persbureau ANF, dat doorgaans goed ingelicht is over de BDP.

Volgens AK News zou de korte felicitatie van Erdogan geluid hebben: “Ik feliciteer u met uw verkiezing tot Algemeen Voorzitter op het Eerste Buitengewone Congres van de BDP. Terwijl ik hoop dat uw congres Turkijes democratie goed gezind zal zijn bied ik u ook mijn respect aan.”

Vandaag werd juist een strafrechtelijk onderzoek gestart naar het congres van de BDP van gisteren. Een aantal leuzen die geroepen werden, toespraken en enkele demonstraties zoals met handboeien zouden mogelijk hebben geleid tot overtreding van de Politieke Partijenwet en het Wetboek van Strafrecht, zoals bepalingen over het aansporen tot afstand tot het leger en het prijzen van misdaden en misdadigers, volgens het OM. In Turkije worden pro-Öcalan (gevangen PKK-leider) uitspraken bijvoorbeeld als zodanig gezien.

Bron: Rudaw.nl

Lees ook:Turkse oppositie heeft nieuwe leider
Lees ook:Koerdische premier positief over toenadering Turkije
Lees ook:PKK-leider Öcalan krijgt twee nieuwe ramen
Lees ook:PKK-leider Öcalan ontevreden over nieuwe cel
Lees ook:Premier Erdogan komt Koerden en vrouwen tegemoet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>