PVV wil opheldering over schandalig gedrag Turkije

raymondderoonEen gebouw van waaruit Turkije keihard werkt om zo snel mogelijk lid te worden van de EU, zou door de Turkse staat afgepakt zijn van de christelijke minderheid in Turkije.

PVV-kamerlid Raymond de Roon wil zo snel mogelijk opheldering over het standpunt van de Nederlandse regering in deze kwestie: “Als deze berichten kloppen, is dat een grof schandaal. Nederland moet dat dan ten strengste veroordelen en excuses eisen van de EU”. Vragen van het lid De Roon (PVV) aan de minister van Buitenlandse Zaken en de staatssecretaris van Buitenlandse Zaken over het hoofdkwartier van Turkije’s inzet om lid te worden van de Europese Unie:

1.)
Kent u het bericht “Turkey prepares to join EU in a building confiscated from the Orthodox”

2.)
Klopt het, dat Turkije’s inspanningen om lid te worden van de EU, gecoördineerd worden vanuit een gebouw dat de Turkse staat heeft afgepakt van de christelijke gemeenschap ?

3.)
Klopt het, dat de plechtige ingebruikneming van dit gebouw voor dat doel, heeft plaatsgevonden in aangewezigheid van premier Erdogan, de Turkse minister voor Europese Zaken en een vertegenwoordiging van de Europese Unie? Zo ja, wie was namens de EU daarbij aanwezig?

4.)
Waren er ook vertegenwoordigers van de Nederlandse regering bij aanwezig? Zo ja, wie? Was men op de hoogte van het feit dat dit gebouw was afgenomen van de christelijke gemeenschap?

5.)
Ziet u aanleiding om de Turkse ambassadeur op het matje te roepen en van Turkije te eisen dat dit gebouw wordt teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar, te weten de christelijke gemeenschap? Zo neen, waarom niet?

6.)
Ingeval vertegenwoordigers van de EU of van Nederland aanwezig waren bij de ingebruikneming van het gebouw, ziet u daarin dan aanleiding om verontschuldigingen aan te bieden aan de christelijke gemeenschap in Turkije? Zo neen, waarom niet?

Bron: Nieuwsbank.nl

Lees ook:Visumplicht blijft voor Turkse dienstverleners
Lees ook:Duitsland zal Turks EU-lidmaatschap niet blokkeren
Lees ook:PVV wil onderzoek naar eerwraak Turkije
Lees ook:Beraad met Iran vindt plaats in Turkije
Lees ook:Turkije arresteert tientallen Koerden

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “PVV wil opheldering over schandalig gedrag Turkije

  1. ar

    op kankere pvv dit zijn julie zaken niet ik wil ook graag opheldring over die wilders can julie

      /   Reply  / 
  2. Cenk

    Waarom ging deze meneer niet ipv Wilders naar Turkije samen met de kamerdelegatie? Zou dat niet handiger geweest zijn? Ja, maar Wilders denkt alleen om de stemmen, niet de boodschap.

      /   Reply  / 
  3. ronnydee

    Er is niets nieuws onder de zon in Turkije. Zo’n 25 jaar geleden hebben ze 4 minaretten geplaatst op 1 van de wereldwonderen, namelijk de Christelijk Orthodoxe kerk Aya Sophia te Constantinopelis (nu Istanbul). Hoezo disrespect? Vergis u niet Nederlanders, daar liggen de wortels van ons Christendom uiteindelijk. Het gevaar komt uit het Oosten en ik denk dat we nu, na alle waarschuwingen uit het verleden door o.a. de Grieken de ultieme prijs gaan betalen.

      /   Reply  / 
  4. DD

    Pfff waar de PVV zich mee bezig houdt zeg…zeker niks beters te doen daar in Den Haag…Zielig zooitje, je moet er al verstandig persoon niet te lang bij stilstaan…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>