‘s Werelds langste man krijgt bestraling om groei te stoppen

‘s Werelds langste man, de Turk Sultan Kosen, wil wat zoveel 27-jarige mannen willen: een mooie vrouw, settelen en een gezin stichten. Maar hiervoor moet hij zich eerst op iets anders richten: zijn groei remmen.

Sultan Kosen is langer dan 2.40 meter en volgens het Guinness World Records de langste man op aarde. Hij lijdt aan gigantisme, een vreemde aandoening veroorzaakt door een overdreven afscheiding van groeihormoon, het resultaat van een tumor in de halsklier.

“Hij is 5.1 cm gegroeid de laatste zes maanden,” zei Dr. Jason Sheehan, een universitair hoofddocent neurochirurgie van de universiteit van Virginia. Hij zal vandaag een procedure voor Kosen presteren, die moet voorkomen dat hij nog meer zal groeien. De procedure, genaamd gamma knife radiochirurgie, houdt in kleine stralen van radiatie richten op Kosen’s tumor.

“Het activeert de cellen die langzaam zullen sterven, zodat de tumor zal krimpen,” zei Sheehan. “De hersenen zullen geen groeihormoon meer aanmaken en de hoop is dat hij zal stoppen met groeien.”

Bron: abc NEWS

Lees ook:Langste persoon ter wereld is Turk
Lees ook:Langste man ter wereld in kleinste stad
Lees ook:Werelds langste man ontmoet kortste man in Istanbul
Lees ook:Langste man ter wereld is getrouwd
Lees ook:De legende achter de Kız Kulesi in Istanbul

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>