Langste man ter wereld is getrouwd

De droom van Sultan Kösen (30) – de langste man ter wereld – is afgelopen weekend in vervulling gegaan. Hij trouwde met de Syrische Merve Dibo in zijn geboortestad Mardin (in het zuidoosten van Turkije). Het echtpaar scheelt 75 centimeter van elkaar.

Dat klinkt in eerste instatie misschien niet zo heel veel, maar het is een behoorlijk stuk. 

Guinness Book of Records

De Syrische Merve is 1,75 meter lang. Sultan maar liefst 2.51 meter. De 30-jarige Turk kon eerder nooit een vrouw vinden die hem nam zoals hij is. Nu is het hem toch gelukt om de liefde van zijn leven te vinden. Sultan staat sinds 2011 als grootste man ter wereld in het Guinness Book of Records.

Sultan is zo lang omdat een tumor zijn hypofyse (orgaantje in het hoofd) heeft aangetast. Hij groeit ‘gelukkig’ niet meer. Vanwege zijn abnormale lengte heeft hij nooit kunnen studeren. Hij helpt af en toe mee op een boerderij. Zijn ouders en zijn drie broers en zus hebben wel een ‘normale’ lengte.

De Turk heeft naast de grootste lengte ook de grootste handen en voeten ter wereld.

Lees ook:Langste man ter wereld in kleinste stad
Lees ook:Werelds langste man ontmoet kortste man in Istanbul
Lees ook:Langste persoon ter wereld is Turk
Lees ook:10 kilometer lange iftartafel in Istanbul
Lees ook:‘s Werelds langste man krijgt bestraling om groei te stoppen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>