Verdachte moord crèchehoudster voor de rechter

Arzu ErbasVandaag is de rechtszaak begonnen tegen Nevzat K., de man die vorig jaar de Turkse crèchedirectrice Arzu Erbas doodgestoken zou hebben.

Eerder vond een aantal pro-formazittingen plaats, vandaag begint de inhoudelijke behandeling. Er zal een reconstructie getoond worden, die op basis van getuigenverklaringen tot stand is gekomen. Erbas werd vorig jaar augustus voor haar kinderdagverblijf in Amsterdam-West doodgestoken. Justitie in Amsterdam bevestigde eerder dit jaar dat het motief in de relationele sfeer gezocht moet worden.

Volgens justitie had het slachtoffer een relatie met een man die getrouwd is. De echtgenote van die man zou een neef van de familie opdracht hebben gegeven tot de moord op Erbas. Die neef, de 42-jarige Nevzat K., werd enkele weken later opgepakt in een park in Amsterdam, nadat eerder al het steekwapen werd gevonden waarmee Erbas om het leven was gebracht.

De verdachte verbleef illegaal in Nederland en moet in Turkije nog een celstraf uitzitten voor een dodelijke schietpartij. Naar verwachting komt het OM morgen met een strafeis.

Bron: NOS

Lees ook:Verdachte moord crèchehoudster voor rechter
Lees ook:Verdachte moord crèchehoudster voor rechtbank
Lees ook:Moordenaar eigenaresse crèche ervaren moordenaar
Lees ook:Vermoorde eigenaresse kinderdagverblijf is Turkse
Lees ook:Neef-nichthuwelijk: ‘Je mag toch ook niet met je moeder trouwen’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>