Turkse politie vernietigt reuze cannabisveld

In Turkije is het niet zo moeilijk om aan cannabis te komen. Spreek gewoon iemand van de plaatselijke bevolking aan en je wordt al snel doorverwezen. Vraag is wel: Waar komt het vandaan?

Uit Van bijvoorbeeld, een oostelijke provincie in Turkije vlakbij de Iraanse grens, waar de politie vorige week een recordvangst deed. De oogst is in beslag genomen en vernietigd. De planten hadden ongeveer 50 ton hasj moeten opleveren en zouden een straatwaarde hebben gehad van bijna 25 miljoen euro.

De operatie startte vorige week, na een berichtgeving over ‘cannabis in de bergen’ buiten het dorp Hasanbey in de provincie Van. Na de ontdekking arriveerden de soldaten met honderden tegelijk bij de plantage en begonnen de planten te vernietigen. De operatie duurde vijf dagen en meer dan 2 biljoen planten werden vernietigd. Overigens zal er ook vast wel iets verdwenen zijn in de broekzakken van enkele soldaten.

In Zuid-Oost Turkije wordt veel cannabis verbouwd. Door de bergen is het makkelijker de wet te omzeilen. De provincie Van ligt ook op een route van heroïnesmokkelaars.

Bron: Today’s Zaman, 9 augustus 2009

Lees ook:Doden bij aanslag Istanbul
Lees ook:Turkse wraakactie tegen Koerden in Noord-Irak
Lees ook:Levenslang ‘Kalief van Keulen’ vernietigd
Lees ook:Koerdische rebellen doden Turkse militair
Lees ook:Jonge Turkse vrouw overleden na benzine aanval

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>