Aardbeving Oost-Turkijë: zeker 57 doden, ongeveer 100 gewonden

elazig-depEen aardbeving met een kracht van 6.0 op de schaal van Richter heeft maandagochtend vroeg minstens 57 mensen gedood in de oostelijke provincie Elazığ.

De doden vielen in zes dorpen rondom het epicentrum in Karakoçan nabij het stadscentrum van Elazığ. Ongeveer 100 mensen raakten gewond in het gebied dat door de aardbeving werd getroffen. Volgens het Kandilli Observatorium en Aardbeving Onderzoek Instituut had de kracht van 6.0 een intensiteit van 8.0.

“Er was veel angst en paniek onder de mensen. Het duurde ongeveer een minuut. We voelden het zeer sterk en iedereen probeerde naar buiten te komen”, vertelde Nursel Sengezer, een correspondent van persbureau Dogan in Elazig. De aardbeving was voelbaar in de aangrenzende provincies Tunceli, Bingöl en Diyarbakır.

Meer naschokken verwacht

elazig-dep3Reddingsbrigades waren goed georganiseerd in de dorpen. Het in Istanbul gestationeerde Kandilli Observatorium zegt dat de aardbeving in Elazığ plaatsvond om 4:32 ‘s ochtends (lokale tijd). Ook heeft het observatorium 27 naschokken gerapporteerd en er worden er nog meer verwacht de komende uren en dagen.

De meeste regio’s van Turkije zijn aardbevingsgevoelig door de grote breuklijnen die in het land liggen. Bij veel aardbevingen wordt de Marmara aardbeving uit 1999 genoemd in West-Turkije, die tot de meest vernietigende hoort. Rond de 20,000 mensen kwamen om het leven bij deze aardbeving.

Bron: Hürriyet, Wordbulletin

Lees ook:Oost-Turkije weer getroffen door aardbeving
Lees ook:Aardbeving met kracht van 4.7 Centraal-Turkije
Lees ook:Aardbeving in Van Turkije, vandaag 3 jaar geleden
Lees ook:Reddingswerk aardbeving Turkije gestopt
Lees ook:Aardbeving Izmit vandaag precies 15 jaar geleden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>