Meer dan de helft gevluchte Syriërs zijn kinderen

In Turkije verblijven meer dan 100.000 gevluchte Syriërs in vluchtelingenkampen. Meer dan de helft van deze vluchtelingen zijn kinderen.

Deze arme kinderen hebben letterlijk niks. De omstandigheden waarin zij zitten zijn vreselijk slecht. De winter is aangebroken en het is bij de grens in Turkije erg koud. Ook is er een gebrek aan water en voedsel. Van de honderdduizenden vluchtelingen uit Syrië is meer dan de helft minderjarig. Volgens Panos Moumtzis, VN-coördinator voor Syrische vluchtelingen, stromen er elke dag en nacht mensen de grenzen over. In meer dan de helft van de gevallen gaat het om kinderen.

Het hoge aantal kinderen komt doordat Syriërs vaak veel kinderen hebben, gemiddeld wel een stuk of 8. Veel van de kinderen hebben volgens de VN-coördinator de meest afschuwelijke dingen meegemaakt of gezien. Zo waren sommigen getuige van de dood van hun ouders of de verwoesting van hun huis.

Het einde van de vluchtelingenstromen is vermoedelijk nog niet in zicht. Het aantal vluchtende Syriërs kan tegen juni bijna verdubbeld zijn.

Lees ook:Meer dan 80.000 Syrische vluchtelingen in Turkije
Lees ook:Veel meer Syriërs gevlucht naar Turkije
Lees ook:24 vluchtelingen verdonken voor de kust van Istanbul
Lees ook:Irak minst populair
Lees ook:Schokkend: 1.5 miljoen Syrische vluchtelingen in Turkije

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>