Schokkend: 1.5 miljoen Syrische vluchtelingen in Turkije

Eind 2014 zullen er maar liefst 1.5 miljoen Syriers in Turkije verblijven. Sommigen in vluchtelingenkampen, sommige in Turkse steden als Istanbul op zoek naar werk. De VN verwacht dat volgend jaar 300.000 gevluchte Syriërs in vluchtelingenkampen worden opgevangen. En dat de overige duizenden mensen onderdak op andere plekken in Turkije vinden. Op dit moment leven zo’n zevenhonderdduizend vluchtelingen in tentenkampen in het zuiden van Turkije. Een onvoorstelbaar aantal mensen die allemaal de winter hopen te overleven.

Sneeuw in Syrië

Fuat Oktay, het hoofd van de Turkse crisisdienst, zei dat 21 vluchtelingenkampen zijn klaargemaakt voor de naderende winter. Afgelopen week viel er voor het eerst sinds jaren sneeuw in Syrië. Baby’s waren doodgevroren door de kou. Mensen hebben behoefte aan kleding, voedsel en medicijnen. Er worden (onder deze bizarre omstandigheden) nog altijd baby’s geboren.

Het is overduidelijk dat er geld nodig is voor de Syrische vluchtelingen, veel geld. Helaas komt er niet genoeg geld binnen. Turkije heeft al bijna 1.5 miljard euro uitgegeven aan de opvang van vluchtelingen. Eerder vroeg Turkije om extra hulp aan de internationale gemeenschap, maar van het bedrag dat Turkije had gevraagd kwam slechts 37 procent binnen.

Lees ook:Meer dan de helft gevluchte Syriërs zijn kinderen
Lees ook:Meer dan 80.000 Syrische vluchtelingen in Turkije
Lees ook:24 vluchtelingen verdonken voor de kust van Istanbul
Lees ook:Veel meer Syriërs gevlucht naar Turkije
Lees ook:Aantal Syrische vluchtingen (in Turkije) stijgt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>