Çukurcuma: wandeling door het verleden

Antieke wijk in Istanbul

De wijk Çukurcuma in Istanbul maakt deel uit van het wereldse en westers georiënteerde stadsdeel Beyoğlu. Als je er doorheen wandelt lijkt het, door de statige panden en vele antiek- en curiosawinkels, alsof je door het romantische verleden wandelt. Alles is er oud. Het is ook de wijk waar zich de laatste jaren veel kunstenaars vestigden.

Tijdens de periode van Fatih Sultan Mehmet de Veroveraar, meer dan 500 jaar geleden, kwam Çukurcuma tot bloei. De eeuw daarna ontwierp architect Mimar Sinan de Çukurcuma-moskee. Later arriveerden de Griekse emigranten. Het aanbod van antiek is grenzeloos. Op zoek naar dat ene bijzettafeltje of een antiek horloge? Hier slaag je zeker.

Verder vind je er veel cafés en restaurants. Om Çukurcuma echt goed te kunnen bezichtigen, kun je het beste naar het dak van het Taksim-ziekenhuis gaan. Eigenlijk niet bestemd voor toeristische doeleinden, maar mits je niet met een enorme groep komt aanzetten zal waarschijnlijk niemand je tegenhouden!

Bron: Leven in Turkije

Lees ook:Het Saint-Tropez van Turkije
Lees ook:Kliklijnen ontstaan na rookverbod Turkije
Lees ook:Amerikaanse toestanden in mega pretpark Vialand
Lees ook:Traditionele kerstbazaar Istanbul
Lees ook:Miss Nederland Deniz Akkoyun over haar Turkije

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>