Kliklijnen ontstaan na rookverbod Turkije

In Turkije wordt flink geklikt over mensen die het rookverbod in de horeca overtreden. Dat verbod werd zondag van kracht. Niet alleen onbekenden, ook vrienden en familieleden verklikken elkaar.

Er zal in elke stad een kliklijn geopend worden. Tot die tijd kunnen klikspanen terecht bij de politie om te klagen over overtredingen. Steden die nu al een kliklijn hebben, zoals het zuidelijke Adana en het westelijke Izmir, krijgen zeker honderd telefoontjes per dag, melden Turkse persbureaus.

Zo belde een man in Adana om te melden dat zijn vriend in het koffiehuis een sigaret had opgestoken. Meerdere rokers in het koffiehuis maakten zich uit de voeten. Er was geen rook of peuk meer te bekennen, toen de controleurs arriveerden. De lijnen worden overigens niet alleen gebeld door klikkers, maar ook door uitbaters van bars en restaurants die vragen wat ze aanmoeten met klanten die het rookverbod overtreden.

In Izmir belde een jongetje die de nieuwe wet niet helemaal begrepen had en klaagde dat zijn vader thuis een sigaret had opgestoken. Verscheidene Turkse dagbladen melden overigens dat het rookverbod vooralsnog goed wordt nageleefd.

Bron: AD, 21 juli 2009

Lees ook:Koffiehuishouder verwijdert dak na rookverbod
Lees ook:Koffiehuishouders protesteren al rokend
Lees ook:Rookverbod in Turkije schaadt traditie
Lees ook:Turk doet letterlijk moord voor sigaret
Lees ook:Winterse voorbereidingen in Turkije voor rokende klanten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>