Meer luchtballonnen in Cappadocië

De toenemende vraag van zowel buitenlandse als lokale toeristen heeft gezorgd voor een groei van luchtballonnen in de regio Cappadocië de afgelopen drie jaar.

Ballonvaarten zijn een van de meest populaire attracties aan het worden in Cappadocië, een van Turkije’s meest belangrijke toeristische gebieden. Bedrijven in de omgeving vervaardigden in totaal 71 luchtballonnen.

De Centraal-Anatolische regio, die bekend staat om haar sprookjesachtige feeënlandschap, is het centrum van heteluchtballon toerisme geworden de afgelopen jaren, zei operationeel manager Buket Dirican van Atmosfer Ballonnen.

Dirican zei dat de weg voor ballonvaart toeristen was gebaand toen het directoraat voor de burgerluchtvaart vier jaar geleden toestemming gaf voor de opening van nieuwe ondernemingen. Terwijl het aantal bedrijven groeide kwamen er meer toeristen naar de regio om de natuurlijke en culturele schoonheid vanuit de lucht te bekijken.

Hoogte en prijs

Volgens Dirican vliegt de typische ballon tot een hoogte van 500 tot 1,000 meter en duurt bijna een uur en 15 minuten. De standaardprijs voor een ballonvaart is 160 euro, met een korting van 10 procent bij cash betalingen. “Op deze manier kunnen de verste delen van de regio Cappadocië, die niet per voet bereikbaar zijn, worden ontdekt”.

Bron: Hürriyet

Lees ook:Drie doden door botsing luchtballonnen in Cappadocië
Lees ook:Must see video: ‘Watchtower of Turkey’
Lees ook:Topkapı paleis meest bezochte museum in Turkije
Lees ook:Top 10 Turkije
Lees ook:Forse toename aantal Turkse ondernemers

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>