Drie doden door botsing luchtballonnen in Cappadocië

Luchtballonnen.. ze horen eigenlijk wel een beetje bij Cappadocië. Niet zo gek ook, want het is een praktische en mooie manier om het landschap van Cappadocië goed te bekijken. Helaas ging het gisteren (20 mei) mis. Twee luchtballonnen botsten op 300 meter hoogte tegen elkaar aan. Drie Braziliaanse toeristen zijn om het leven gekomen.

In de twee luchtballonnen zaten Spaanse en Braziliaanse toeristen. Naast de drie doden raakten 22 mensen gewond. Toen de ballonnen op 300 meter hoogte tegen elkaar opbotsten vielen ze naar beneden.

In 2009 ging het ook goed mis tijdens een ballonvaart. Een luchtballon met daarin elf mensen stortte neer. Een Britse toerist stierf en negen andere passagiers raakten gewond.

Er gaan in Cappadocië dagelijks tientallen luchtballonnen de lucht in. Het is een populaire toeristische trekpleister. Soms zitten de manden overvol met mensen.

Lees ook:Luchtballon stort neer boven Cappadocië
Lees ook:Meer luchtballonnen in Cappadocië
Lees ook:Duitse toeristen gewond door busongeluk Turkije
Lees ook:Nieuwe ramp Turkije: twee aardbevingen Konya
Lees ook:Minaret in Van ingekort voor vliegtuigen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>