Die Fremde: liefde voor een kind versus familie-eer

Momenteel draait ‘Die Fremde’ in de Nederlandse bioscopen, met onder andere Sibel Kekilli, die eerder in de soortgelijke film ‘Gegen die Wand’ speelde.

Umay (Sibel Kekilli), een jonge Turks-Duitse vrouw, is getrouwd en woont met haar man en zoontje in Istanbul. Het is een ongelukkig huwelijk en Umay vlucht met haar zoontje naar Berlijn, waar haar ouders wonen. Umay weet dat ze veel van haar ouders vraagt, maar hoopt dat hun liefde zwaarder weegt dan de sociale druk van familie en Turkse vrienden in Berlijn. Maar niets is minder waar. Haar ouders besluiten Umays zoontje terug naar zijn vader in Turkije te sturen.

Die Fremde was voor het eerst te zien op in het Panorma-gedeelte van het afgelopen Internationaal Filmfestival Berlijn en won daar de Europa Cinemas Label voor beste Europese film. De film ontving een Bronzen Lola voor beste film en actice Sibel Kekilli won de Lola voor beste actrice. De Fremde was ook genomineerd voor een Lola voor beste regie en beste scenario. Op het Festival de Films de Femmes Créteil 2010 ontving de film de publieksprijs voor beste film. Die Fremde is de officiële inzending van Duitsland om het land te vertegenwoordigen in de race naar de Oscar voor beste buitenlandse film in 2011.

Met: Sibel Kekilli (Umay), Derya Alabora (Halyme), Nizam Schiller (Cem), Florian Lukas (Stipe), Alwara Höfels (Atife), Settar Tanriogen (Kader), Blanca Apilanez Fernandez (Carmen), Almila Bagriacik (Rana), Serhad Can (Acar), Mustafa Jouni (Mete), Tamer Yigit (Mehmet)

Kijk voor meer informatie op de website

Lees ook:Nipplegate nu met Sibel Can
Lees ook:Turkse cineast wint twee prijzen in Ukraïne
Lees ook:Welke Turkse artiest kies jij?
Lees ook:Gouden Beer voor Turkse film ‘Bal’
Lees ook:Turkse film Benim Dünyam: een parel van een film

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>