Turkse film Benim Dünyam: een parel van een film

Niks kunnen horen en niks kunnen zien. Het is moeilijk om je daar ook maar iets bij voor te kunnen stellen. Het leven van de Turkse Ela in de film Benim Dünyam (mijn wereld) is een grote zwarte wereld. Als baby ontdekte de ouders van het meisje dat Ela zowel doof als blind is. Tot haar achtste jaar leeft ze in een duistere en nietszeggende wereld. Totdat ze haar leraar Mahir ontmoet..

Bekende Turkse acteur Ugur Yücel

Mahir heeft zijn oudere zus verloren die ook blind en doof was. Hij weet als geen ander wat de beste manier is om Ela weer ‘tot leven te wekken’ en dingen aan te leren. Met zijn eigen verzonnen taal leert hij het meisje woorden en zinnen. Dit gaat zo goed dat Ela uiteindelijk kan gaan studeren aan de universiteit.

De Turkse film Benim Dünyam is het kijken waard. Een mooie film met goede acteurs en een ontroerend verhaal. Actrice Beren Saat (29) neemt de rol van de dove en blinde Ela op zich. Ugur Yücel (56 ) die Mahir speelt is ook de regisseur van de film. Yücel is een zeer populaire en gerespecteerde acteur in Turkije. Hij speelt al sinds 1984 in films.

Benim Dünyam is nu in de Nederlandse bioscopen te zien. Hij draait in Pathé Arena en Pathé de Kuip.

Trailer Benim Dünyam

Lees ook:Turkse horrorfilm Dabbe 5 ook in Nederlandse bioscopen
Lees ook:Turks-Iraanse film Rhino Season in première
Lees ook:Turkse ouders praten over vermoorde dochter in docu ‘BAHAR’
Lees ook:Turkse film Kod Adı K.O.Z is geen aanrader
Lees ook:Mandıra Filozofu: een Turkse film met een boodschap

1 Reacties // Reageer

One thought on “Turkse film Benim Dünyam: een parel van een film

  1. maria

    Beelden zijn prachtig. Is er een versie met ondertiteling? Mogelijk in Rotterdam waar met enige regelmaat Turkse films worden vertoond?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>