Kerstfilm belicht Turkije’s Oost West deling

A Cheerful Life

Het is waarschijnlijk de eerste moderne Kerstfilm ooit gemaakt voor het Turkse publiek. “Neseli Hayat” of “Een vrolijk leven” vertelt het verhaal van een Turk uit de arbeidersklasse die wordt ingehuurd om als Kerstman te werken.

Het probleem is alleen dat hij helemaal niet weet wie de Kerstman is. Hij heeft dus wat basislessen nodig. In een scene brengt een manager de hoofdpersoon Riza en andere gegadigden bij hoe ze “ho-ho-ho” moeten zeggen. In een andere scene komt de bebaarde Riza in kostuum een wachtruimte binnenlopen en brengt de traditionele Moslimgroet “A salam aleyekum” aan vier andere kleine Kerstmannen, die zonder op te kijken “aleyekum salam” antwoorden. Maar Riza voelt zich verder vooral beschaamd en verbergt zijn baan.

Riza figuurlijke brug Oost West

De schrijver, regisseur en acteur die Riza speelt, Yilmaz Erdogan, zegt dat zijn karakter een figuurlijke brug slaat tussen de twee werelden in Turkije: De rijkere, bovenklasse die een westerse levensstijl heeft en de verstrikkingen van Kerstmis toepast om Nieuwjaar te vieren en de armere Turken die zijn geëmigreerd van het Anatolische centrale hart naar de grote stad en meer bekend zijn met de traditonele gebruiken van het Midden-Oosten.

“Riza is de man die zich in het midden van deze twee groepen bevindt”, zei Erdogan. Hij sprak met CNN tijdens de première van zijn film die debuteerde in de bioscoop van een groot winkelcentrum in Istanbul gedecoreerd met kerstbomen en vrouwelijke hostesses met strakke zwarte jurkjes en kerstmutsen. Westerser kan bijna niet!

Lees ook:Istanbul bouwt aan derde grote brug
Lees ook:Derde brug voor Istanbul
Lees ook:Man wil van Bosporusbrug in Istanbul springen
Lees ook:Plannen voor derde brug over Bosporus naar volgende fase
Lees ook:Bruidegom schiet drie familieleden dood

1 Reacties // Reageer

One thought on “Kerstfilm belicht Turkije’s Oost West deling

  1. canablezskinfreak

    Building sites for steady traffic is the mainstay work for most net marketers or affiliates. You could either buy traffic (pay per click), or use various sources to get free traffic. The art of getting free traffic to your sites is tricky and in order to urge search engine traffic, you need to rank highly. There are loads of strategies for doing this, however as everyone is aware of (or you must grasp) one of the key factors is the quality of your web site is set by how many alternative sites are linking to it. It conjointly depends on the quality of these sites also determined by a high PR. To get these prime quality back links you need to go out, find them, and then add your entry to them. It’s not hard however it does take a long time.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>