Ophef om Turks feest op Koninginnedag

oranjeEen aantal bewoners van de Haagse wijk Transvaal is laaiend omdat uitgerekend op Koninginnedag in Wijkpark Transvaal een Turks cultureel evenement begint.

Het evenement wordt georganiseerd door de Turks Islamitisch Culturele Stichting en maakt deel uit van de Turks Culturele Dagen, die op 30 april en 1 en 2 mei worden gehouden. Op het programma staan onder meer Turkse muziek, folklore, dans en eten.

“Koninginnedag wordt gewoon verkwanseld”, zegt een woedende man die bij het park woont tegen De Telegraaf. “Schandalig!” zegt een onthutste omwonende. “We hebben in dit land één groot nationaal feest en dat is Koninginnedag. Dat verdwijnt nu”.

Voorzitter Tahsin Cetinkaya van de Turks Islamitisch Culturele Stichting is zich van geen kwaad bewust. “Wij zijn een deel van de Nederlandse samenleving. Met zo’n festival kunnen we een brug slaan tussen de culturen” zegt hij in de krant. (TurksNieuws.NL)

Lees ook:Jennifer Lopez bedreigd om bezoek Turks-Cyprus
Lees ook:Geen bijdrage meer Museum Turkije-Nederland in 2010
Lees ook:Turkse touroperators niet langer welkom in SGR
Lees ook:Homoseksuele moslims uitgehuwelijkt tijdens zomervakantie
Lees ook:Istanbul klaar voor Olympische Spelen 2020

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Ophef om Turks feest op Koninginnedag

  1. Hans

    Een pure provocatie, en de man weet dondersgoed wat 30 April betekent voor Nederland. En ik geloof dat niemand in Nederland zit te wachten op Mili Gürus hun activiteiten.

      /   Reply  / 
  2. mehmet

    Ik ben met je wel eens Hans, terwijl ik een Turk ben.
    Milli Gorus heeft helemaal niks te maken met Turken en Turkse cultureel. Milli gorus groeperingen in Nederland moeten streng verboden zal zijn. Milli gorus vormt zelf een gevaar voor Turkije en Turkse secularitatie.
    Turkije heeft al vorige week op 23 april nationale feest gehad, vorige weekend hebben wij in heel nederland vierengen gehad.

      /   Reply  / 
    1. Ferhat

      Milli gorus heeft helemaal gelijk. want als Nederland niet iedereen weet te betrekken bij Kon. dag, dan is het zeer normaal dat een andere organisatie de mensen weet te plezieren op zo’n vrije dag of niet !!!!!!. kort gezegd als jij die mensen links laat liggen dan moet je dat vooral doen. maar dan moet je ook niet gaan oude hrrn over ander die die mensen wel bereikt. kan je volgen mehmt.?

        /   Reply  / 
      1. mehmet

        milli gorus is een illegale groepering in Europa, hoe kunnen ze gelijk hebben terwijl ze niet mocht bestaan. In Nederland krijgen ze te veel tolerantie, daardoor gaat Nederland ook economisch achter uit.
        Weg met die groene illegale fonds, ze zijn helemaal tegen Turkse nationale feestdagen en ze kennen Turkse republiek niet.
        En toch willen ze een dagje organiseren die “Turks cultureel evenement” heet.
        Alles draait voor subsidies. Gemeente’s vergoed altijd de kosten van organisaties van stichtingen en verenigingen.

          /   Reply  / 
  3. Hans

    Mehmet, compleet met je eens. En Ferhat, tijd dat jezelf eens wat doet ipv andere dingen voor je laat doen.

      /   Reply  / 
  4. werner

    Schandalig!!!!!!!!!!!! Het is een nationaal feest en zelfs dat proberen ze ons nu af te nemen. Waarschijnlijk zullen partijen als D-66 / groen links / DP / PVDA dit initiatief steunen. Dat zijn immers de patijen die de nederlandse cultuur ndergeschikt willen maken. Oop zich logisch wat 40% van de stemmen komt uit de allochtonen hoek.
    Jammer..ik ben nu 39 jaar en ik heb nederland zien veranderen en niet in positieve zin:-(

      /   Reply  / 
  5. Ertan Ozkan

    Het is buitengewoon niet normaal dat er op een nationale feestdag iets dergelijks georganiseerd wordt. Dit zeg ik niet omdat ik tegen dit soort evenementen ben, maar om het simpele feit dat niemand op Konninginnedag hier aandacht aan wil/zal besteeden.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>