Turkse travestieten willen ook opening

Bursa TravestileriTurkse travestieten en transseksuelen klagen erover dat ze onvoldoende aandacht krijgen door de regering.

“De Koerden, de alevieten en de zigeuners krijgen hun eigen ‘openingen’. Wij willen ook een opening voor ons,” zei de vertegenwoordiger van de travestieten, Öykü Evren. Sinds vier jaar bestaat de vereniging ‘regenboog’ in Turkije en dit is tevens de eerste vereniging die pleit voor de bescherming van transseksuelen, travestieten, lesbiennes en homoseksuelen.

“Onze leden leven in hele moeilijke omstandigheden. Ook wij zijn burgers van deze staat en wij willen ook fatsoenlijk gebruik kunnen maken van de rechten die we hebben,” zei de voorzitter. De vereniging wil zo de aandacht krijgen om bijvoorbeeld de werkgelegenheid te bevorderen voor de leden van de vereniging.
“Wij kunnen heel goed andere beroepen uitoefenen dan prostitutie. Maar we krijgen gewoon geen kansen. Wij willen dezelfde kansen krijgen die andere bevolkingsgroepen krijgen,” zei Evren.

En wat de vereniging nog meer pijn heeft gedaan is, aldus de vertegenwoordiger van de vereniging Regenboog, dat de Turkse minister van Familie en Vrouwen zei dat homoseksuelen en lesbiennes zieke mensen zijn.
“Dit allen kan alleen opgelost worden door een opening. En die eisen wij,” aldus Öykü Evren.

Bron: Rudaw.nl

Lees ook:Kansen voor Nederlandse agrariërs in Turkije
Lees ook:Openbaar aanklager Turkije vindt boek over lesbiennes obsceen
Lees ook:Transseksuelen staan terecht in Turkije
Lees ook:Hindernissen bij vervolging Generaal Evren
Lees ook:Opening Turks museum Den Haag

1 Reacties // Reageer

One thought on “Turkse travestieten willen ook opening

  1. ans

    Deze site deugt niet als je goed leest is alle nieuws hierbij gwn propaganda tegen turkije. Kijk de bron van deze tekst RUDAW een pkk steunent site.

    CcC SADDAM(L)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>