Timmermans is in Turkije, zal hij naar Ankara gaan?

Koningin bij viering 10 jaar Internationaal StrafhofFrans Timmermans, minister van Buitenlandse Zaken, is vandaag in Turkije. Hij brengt een bezoek aan vluchtelingen aan de Turks-Syrische grens en aan de Nederlandse Patriot-missie in Adana. Nu hij toch in Turkije is, kan hij gelijk zijn onvrede uiten over de gewelddadige Turkse politie. Nederlandse oppositiepartijen eisen dat hij naar zijn Turkse collega’s in Ankara gaat. Rutte zegt echter dat hier geen tijd voor is.

Geen tijd?

Mark Rutte liet weten dat het vanwege het drukke reisschema van Timmermans niet mogelijk is om naar hoofdstad Ankara te vliegen. Wel heeft Timmermans inmiddels telefonisch contact gehad met Ahmet Davutoğlu, de Turkse minister van Buitenlandse Zaken.

Zowel Rutte als Timmermans veroordelen het ’buitensporige politiegeweld’ als een ‘buitengewoon ernstige zaak’, waar de Nederlandse regering zich grote zorgen over maakt.

Brief aan de minister via Facebook

Een groep Nederlandse Turken heeft via Facebook een brief aan Timmermans opgesteld. Deze brief is via Facebook ondertekend door zo’n 130 mensen. In de brief staat dat Timmermans zo snel mogelijk zijn onvrede moet uiten tegenover de Turkse regering.

Mark Rutte samen met premier Erdoğan

Minister-president-Mark-Rutte-wordt-ontvangen-door-zijn-Turkse-collega-Tayyip-Recep-Erdogan

 

Lees ook:Rutte in Ankara
Lees ook:Erdoğan krijgt oranjeshirt van Kuyt
Lees ook:Nederlandse Patriots eind januari naar Turkije
Lees ook:Turkije boos op Rutte
Lees ook:Ook Nederlandse Patriots naar Turkije

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>