Nederlandse Patriots eind januari naar Turkije

Als alles mee zit, gaan de twee Patrioteenheden die Nederland naar Turkije gaat sturen, eind januari hun werk doen. Dat heeft Mark Rutte vandaag na afloop van een gesprek met NAVO-baas Anders Fogh Rasmussen gezegd.

De Nederlandse Patriots zullen in eerste instantie voor maximaal 1 jaar worden ingezet. Het gaat 42 miljoen euro kosten als de missie een jaar gaat duren. De kosten worden betaald uit het zogeheten HGIS-potje van het ministerie van Buitenlandse Zaken waarin geld van meerdere ministeries zit voor internationale missies. Het gaat dus gelukkig niet ten koste van het ministerie van Defensie dat al zwaar moet bezuinigen.

Het is nog niet duidelijk op welke locaties de raketten worden neergezet. Daar beslist Nederland nog over.

Rasmussen zei tijdens het gezamenlijke persmoment met Rutte dat hij gelooft dat de ineenstorting van de Syrische regering nabij is. ,,Ik denk nu dat het enkel een kwestie van tijd is.”

Bron Volkskrant

Lees ook:NAVO-baas: EU niet eerlijk tegenover Turkije
Lees ook:Erdoğan komt bezoek brengen aan Nederland
Lees ook:Erdoğan krijgt oranjeshirt van Kuyt
Lees ook:Dienstplicht blijft voor Nederlandse Turken
Lees ook:Geen lening meer voor afkopen dienstplicht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>