Ook Nederlandse Patriots naar Turkije

Nederland heeft ook besloten: op korte termijn worden er twee Nederlandse Patrioteenheden naar Turkije gestuurd.

Grensgebied tussen Turkije en Syrië

De ministers Jeanine Hennis (Defensie) en Frans Timmermans (Buitenlandse Zaken) hebben dit gisteren tijdens de wekelijkse ministerraad besloten. Het duurt nog een paar weken voordat de raketten er staan. Een paar honderd (zo’n 360) Nederlandse militairen zullen ook meegaan naar het grensgebied tussen Turkije en Syrië.

Het is volgens Timmermans uitgesloten dat Nederlandse militairen betrokken raken met de burgeroorlog in Syrië. De Patriot-raketten zijn alleen bedoeld om Turkije te helpen verdedigen. Patriots kunnen namelijk raketten die uit Syrië komen boven Turks grond gebied uit de lucht schieten, maar kunnen geen doelen raken in of boven Syrië.

Lees ook:Duitsland zegt ja tegen Patriots
Lees ook:Nederlandse Patriot-raketten naar Turkije
Lees ook:Minister Hennis (defensie) op bezoek in Turkije
Lees ook:Sinterklaas bezoekt Nederlandse militairen in Turkije
Lees ook:Turken demonstreren tegen VS: ‘Yankee go home’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>