MaNga voor Turkije naar Songfestival

manga

De groep MaNga gaat Turkije op het volgende Songfestival vertegenwoordigen. Dat beweert althans de krant Milliyet. De Turkse omroep heeft het bericht nog niet bevestigd.

Met de aanduiding van MaNga geeft TRT gehoor aan de wens van de kijkers. In een internetpoll kwam de groep al prominent in beeld als favoriet om naar het Songfestival te worden gestuurd. De groep is niet zomaar de eerste de beste. Eind vorig jaar viel deze nog in de prijzen bij MTV. MaNga won de award voor Europe’s Favourite Act. Bij MTV Turkije kreeg de groep dezelfde nationale award.

Wie is MaNga?

MaNga werd opgericht in 2001 en is vernoemd naar ‘manga’, het Japanse woord voor stripboek. Ze bestaat uit vijf leden: Ferman Akgül, Yagmur Sangül, Cem Bahtiyar, Efe Yilmaz en Özgür Öney. De doorbraak van de groep kwam er nadat ze tweede eindigde in het ‘Sing your song’-festival. Het leverde hen een platencontract en een debuutalbum in 2004 op. Muzikaal tapt MaNga vooral uit het nu-metal, rap en hip-hopvaatje en mixt ze deze stijlen met melodieën van Anatolië.

De groep bracht intussen drie albums uit: ‘maNga’ in 2004, ‘MaNga+’ in 2006 en ‘Sehr-i-Hüzün’ in 2009. MaNga heeft aardig wat festivalervaring achter de kiezen. In 2006 concerteerde de groep ook al in Nederland en Duitsland. 13 april 2008 trad MaNga met Tarkan op in het Wembleystadion te Londen. Vorige maand nog stond de groep in de Islington O2 Academy in Londen.

Eurosong.be

Lees ook:maNga gekozen tot Best European Act MTV
Lees ook:Sebnem Ferah weigert Songfestivalaanbod
Lees ook:Genomineerden Turkse deelname Eurovisie Songfestival bekend
Lees ook:Turkije doet weer niet mee aan Eurovisiesongfestival
Lees ook:Hadise wint awards in Turkije

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “MaNga voor Turkije naar Songfestival

  1. tedd.

    nice jonge, ik vind die gastjes nice.

      /   Reply  / 
  2. A.

    Kvin ze suppr (L)ze
    !x

      /   Reply  / 
  3. Linda

    Nice kerel

    hebben jullie ook hyves?
    groetjes
    Linda xx

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>