Turkije kan WK 2014 wel vergeten

De kans dat Turkije zich alsnog plaatst voor het WK voetbal in Brazilië in 2014 is nu zo klein dat de Turken de hoop eigenlijk al opgegeven hebben. De Turken verloren afgelopen dinsdag met 3-1 van Hongarije. Niemand had verwacht dat de Turken zo slecht zouden spelen.

Het Turkse elftal, dat tijdens de kwalificatiewedstrijden niks heeft laten zien, heeft in totaal slechts 3 punten binnengehaald. Dat is vooralsnog niet voldoende om mee te mogen doen met het WK voetbal in 2014. Landen als Nederland, Hongarije, Roemenië hebben het veel beter gedaan. Nederland staat met 9 punten bovenaan.

Volgend jaar staan de volgende kwalificatiewedstrijden op het programma. Alle landen uit groep D (waar zowel Turkije als Nederland in zitten) moeten dan allemaal nog een keer tegen elkaar spelen. In oktober moet Turkije het weer tegen Nederland opnemen. Er moet een wonder gebeuren wil Turkije de misgelopen punten inhalen. Nederland, Hongarije en Roemenië zouden bijvoorbeeld veel moeten verliezen en Andorra of Estland zouden een aantal keer moeten winnen. Dat klinkt leuk, maar hier kunnen de Turken alleen van dromen.

 

Lees ook:Tijd voor voetbal: Nederland -Turkije
Lees ook:Roemenië te sterk voor de Turken
Lees ook:Nieuwe ronde, nieuwe kansen: WK 2014
Lees ook:Oranje speelt tegen Turkije in Istanbul
Lees ook:Er komt toch een loting voor WK 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>