Fethullah Gülen en de CIA (5)

Als het aan neocons in de VS als Michael Rubin en Soner Cagaptay ligt bestaat er geen harder onderscheid dan tussen Fethullah Gülen en het Ergenekon netwerk, dat verondersteld wordt een einde te willen maken aan het regeren van de AK-partij in Turkije.

De AK-partij waarvan Gülen als grote inspirator geldt. Toegegeven, zo lijkt het in eerste instantie ook in elkaar te steken. Wie verder graaft vindt echter scheuren in de gewekte indruk. Kijk bijvoorbeeld eens wat er gebeurde na de aanslag in 1998 op de links georiënteerde mensenrechtenactivist Akin Birdal, die daarbij zwaar gewond raakte, maar wist te overleven. In verband met de aanslag op Birdal werd de militair Cengiz Ersever opgepakt door de politie. Die kwam vervolgens met een interessante verklaring.

Ersever kreeg de opdracht voor de aanslag op Birdal van Mahmut Yildirim, een schimmige figuur die in Turkije onder de codenaam ‘Yesil’ (groen) bekend staat. Een paar jaar daarvoor werd Ersever door Yesil opgedragen om informatie bijeen te brengen over de maffia in Istanbul. Zoals over de maffiabaas Sedat Peker, die momenteel achter de tralies zit op verdenking van betrokkenheid bij Ergenekon.

Ersever zag dat Peker veel bezittingen had in Roemenië en Bulgarije. Maar hij ontdekte ook iets over een financiële transactie tussen Peker en Fethullah Gülen. Peker zou zelfs betrokken zijn geweest bij het opzetten van scholen voor Gülen. Dat is een merkwaardige omstandigheid in het licht van de veronderstelde tegenstelling tussen Gülen/AK-partij en Ergenekon. Begrijpt u het nog? Wij wel. Het heet theater.

Bron: Yesilkoy Press Agency

Lees ook:Soner Yalcin wilde Ergenekon-onderzoek hinderen
Lees ook:DHKP/C lid verklaart JITEM infiltrant te zijn
Lees ook:Fethullah Gülen en de CIA
Lees ook:Politie speurt naar kopieën van Ahmet Siks boek
Lees ook:Politie inval bij odatv.com. in Istanbul

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>