Turkse lobbyorganisatie chanteert Amerikaanse politiek om Armeense genocide

Jan SchakowskyEr is vertegenwoordigers van de Turkse republiek in de VS veel aan gelegen om de Armeense genocide ontkend te houden door de Amerikaanse politiek. Dat men daarbij teruggrijpt op onorthodoxe methoden blijkt uit de gebeurtenissen rond de Amerikaanse Jan Schakowsky, een lid van het Amerikaanse huis van afgevaardigden.

Jan Schakowsky stond in de Amerikaanse politiek als progressief bekend en was bijvoorbeeld een fel tegenstander van de Amerikaanse oorlog in Irak. Daartoe steunde ze de nominatie van Barack Obama voorafgaand aan de Amerikaanse verkiezingen. Daarnaast was over Schakowsky bekend dat ze bereid was een resolutie te ondertekenen waarin het onder Armeniërs aangerichte bloedbad in 1915 het etiket ‘genocide’ kreeg. Dat was waar de schoen klemde voor de American Turkish Council (ATC), de belangrijkste Turkse lobbyorganisatie in Washington. Daar werd Jan Schakowsky als een steen des aanstoots ervaren.

ATC ontdekte echter dat ze in het geheim biseksuele gevoelens had en herkende mogelijkheden in die informatie. Kort daarop kwam de moeder van mevrouw Schakowsky te overlijden. Er verscheen toen een aantrekkelijke vrouw in haar leven, die een en al aandacht was en haar veel troost bood. De ontmoeting leidde tot een seksuele relatie. Wat Jan Schakowsky in al haar passie niet merkte was dat de praktische kanten daarvan nauwgezet op geluid- en videotape werden vastgelegd door medewerkers van de ATC. Daar zal ze uiteindelijk wel op een onplezierige manier van op de hoogte zijn gesteld, want kort daarna veranderden de standpunten van Jan Schakowsky radicaal.

Waar ze eerder verklaarde bereid te zijn tot de ondertekening van een resolutie waarin het bloedbad in 1915 onder de Armeniërs genocide werd genoemd, transformeerde ze plotseling in een tegenstander van dit uitgangspunt. Een kanttekening bij dit alles is dat Jan Schakowsky via de Niagara Foundation betrokken was bij het netwerk van de uit Turkije afkomstige, doch in de VS woonachtige islamitische prediker Fethullah Gülen, die door velen wordt beschouwd als de drijvend kracht achter de AK-Partij van premier Erdogan. Dat is een saillant detail, aangezien Gülen regelmatig onder vuur wordt genomen door publicisten uit het milieu rond de ATC.

Bron: Peter Edel

Lees ook:Turkije woedend om genocide-resolutie VS
Lees ook:Turkije boos op Zweden om Armeense kwestie
Lees ook:VS mag vervolging Armeniërs geen genocide noemen
Lees ook:Turkse premier dreigt met deportatie 100.000 Armeniërs
Lees ook:Kim Kardashian: ‘Tijd dat Turkije Armeense genocide erkent’

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Turkse lobbyorganisatie chanteert Amerikaanse politiek om Armeense genocide

  1. Jan Bos

    Beste lezer,

    Als de Turken beweren dat er geen genocide jegens Armeniers was gepleegd waar zijn nu 24 miljoen Armeniers(deze gegevens komt uit de toenmalige Amerikaanse ambassadeur in Turkije Henri Mogentauer. Hij schreef in zijn memorieboek dat tussen 1894 tot 1920 woonden 24 miljoen Armeniers in West Armenie”Anatolie”.) dat in die tijd in West Armenie”Anatolie”wonnen? Ik vraag mij af hoe lang de Turken blijven liegen over de Armeense Genocide. Er zijn miljoenen bewijzen hierover. U kunt zelfs Franse,Duitse, Britse, Russische, Iraanse, Syrische, Saudische, Indische en Chineze archieven de feiten over Armeense Genocide vinden.Dus Turkije moet als landen: China, Rusland,America, Brazilie, Nederland, Venesuela, Polen, Rusland, Ukraine, Slovenie, Slovakije, Baltische staten,Kazachstan, Turkmenistan, Ethopia, Greekenland, Cyprus, Libanon, Syrie, Iran,Iraq, Canada, Franktijk, Switserland volgen met het erkennen van Armeense Genocide, ander isoleert Turkije zich van de internationale gemeenschap.

      /   Reply  / 
    1. tolga

      man hou toch s op te suggereren, er zijn onafhankelijke mensen gaan tellen en toen ze in die jaren een telling hielden telden de armeniers in het hele ottomaanse rijk niet meer dan 1,1 miljoen inwoners waarvan er in klein azie ongeveer 640 000 hoe kunnen ze dan die anderhalve miljoen over het hoofd gezien hebben of zouden dat eigenlijk de turse inwoners zijn, zeg ma wat

        /   Reply  / 
  2. arthur

    wel voor al die dames en heren die alleen maar een bron van informatie hebben namelijk de TRT ;

    PUNT EEN: Wat is het nut van een onderzoek als er toch door de Turkse staat is aangegeven dat er nooit een genocide zal worden erkent.
    PUNT TWEE In 1915 bestond geen Armeens staat en de Armeniërs leefden voor een deel in de Ottomaanse rijk en voor een andere deel in de Russische keizerrijk dus ik weet niet over welke archieven zij hebben vooral, als je bedenkt dat toen der tijd ook niet nu internationale zaken niet uit provincies worden geregeld.
    Waar je veel kunt vinden zijn de Duitse, Engelse, Nederlands, Amerikaanse, Franse, Oostenrijkse etc. en andere archieven.
    Vooral de Duitsland toentertijd bondgenoot van Turkije kun je kilometers aan archief vinden.
    PUNT DRIE Turkse staat heeft systematisch haar archieven vernietigd. Dat kun je zien door de onderzoeken verricht door Turkse historicus Tamer Akcam.
    PUNT DRIE een historiesche onderzoek is een politieke afleiding van de Turkse regering die tijd wil rekken om vervolgens haar verantwoordelijkheden te ontlopen. bijvoorbeeld het terugbetalen van die honderd duizenden geplunderde Armeniërs.

    laat je voortaan wat bredere informeren dan allen door de Turkse propaganda.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>