Erdoğan bezoekt Iran en Irak in oktober

Recep Tayyip ErdoğanDe Turkse premier Recep Tayyip Erdoğan zal in oktober of november een bezoek brengen aan Iran en Irak, als onderdeel van het nieuwe beleid om goede betrekkingen te onderhouden met de buurlanden.

De Turkse premier zei donderdag na zijn ontmoeting met de Iraanse president Mahmoud Ahmedinejad tijdens de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties dat hij Iran zal bezoeken. “We hebben onze standpunten duidelijk gemaakt met betrekking tot Iran in de VN Veiligheidsraad. We zullen nu een bezoek brengen aan Iran aan het einde van oktober of in november. Dan zullen we de mogelijkheid om deze kwesties in meer detail te bespreken.”

Op vrijdag zei Erdoğan tijdens de G-20 top in Pittsburg dat hij ook plannen heeft om volgende maand zijn zuidelijke buurland Irak te bezoeken. “We zullen Irak in het midden van de volgende maand bezoeken,” aldus de Turkse premier.

Bron: Rudaw.nl

Lees ook:Erdoğan komt bezoek brengen aan Nederland
Lees ook:Paus Franciscus volgend jaar naar Turkije
Lees ook:Mark Rutte op bezoek in Turkije
Lees ook:‘Als Iran kernwapens krijgt, zal Turkije volgen’
Lees ook:Turkije gaat niet in op verzoeken Obama

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>