De rijksten van Turkije

Istanbul telt maar liefst 37 miljardairs, een stad met veel rijke Turken dus. In de rest van Turkije wonen nog eens 6 miljardairs. Maar wie zijn deze mensen? En waarmee zijn ze zo rijk geworden?

Hier de top 3:

- Ferit Şahenk (48), voorzitter van megabedrijf Doğuş Holding. Garanti Bank, één van de grootste banken van Turkije, behoort tot Doğuş Holding. Ook importeert Doğuş Holding auto’s van de merken Porsche, Audi en Volkswagen en verkoopt ze door aan de Turkse markt. Ferit bezit 3.400 miljoen dollar.

 

 

 

- Semahat Arsel (84), deze oude dame behoort tot de Koç familie, een welgestelde en bekende Turkse familie. Semahat is mede-eigenaar van Koç Holding. Het bedrijf werd in 1926 opgericht en is één van de grootste bedrijven in Europa. Koç Holding bevat 113 bedrijven en 90.000 werknemers. De Turkse Semahat heeft 3.200 miljoen dollar.

 

 

- Hüsnü Özyegin (68) is een Turkse zakenman in de financiële sector. Hij is de eigenaar van FIBA Holding, een groep van voornamelijk financiële bedrijven, waaronder Fibabanka en Credit Europe Bank. Hij heeft zo’n 3.100 miljoen dollar op zijn bank staan.

Lees ook:Istanbul: stad vol rijke stinkerds
Lees ook:Grand Prix Turkije 2010 de laatste?
Lees ook:Turkije en Nederland gaan 400 jaar diplomatieke betrekkingen vieren
Lees ook:Grand Prix van Turkije in gevaar
Lees ook:Op een na rijkste man van Turkije krijgt 11 jaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>