Saban B. domme held in Turkije

bogazliyan“Saban B. is geen pooier maar een grote stoere man die een Nederlander te grazen had genomen, nadat deze een Turkse vrouw verkrachtte”, aldus neeflief.

De neef in Turkije vertelde ook dat Saban B. niet slim genoeg was om een vrouwenhandelaar te kunnen zijn en gelooft dan ook niet in de verdenkingen tegen zijn stoere neef. Ook een oom prijst Saban B. de hemel in als een gezellige, goedlachse jongen met een gouden hart is. “Ze hebben hem erin geluisd.” Maar daar blijft het niet bij. Zijn hele geboortedorp, Bogazliyan, gelooft in Saban’s onschuld.

“Hij is er niet slim genoeg voor”, zei een dorpeling. Overigens is Saban B. in het dorp nog niet gesignaleerd. “Hij heeft veel geld. Hij zit in Istanbul”, zei een bewoner. De beruchte pooier houdt er in Turkije duidelijk een heel ander imago op na dan in Nederland, waar zijn slachtoffers doodsangsten uitstaan sinds zijn verdwijning. De in Nederland tot 7,5 jaar veroordeelde B. is in de ogen van de dorpelingen volgens de krant een Rambo die vecht tegen onrecht.

Volgens een jurist in het 13.000 Saban B.-aanhangers tellende dorp kan de crimineel in Turkije veroordeeld worden voor slavernij. In dat geval kan hij levenslang krijgen en minimaal 25 in de cel blijven. Een uitlevering aan Nederland is uitgesloten.

Bron: Trouw

Lees ook:Saban B. mogelijk in Turkije gehoord als getuige
Lees ook:Saban Baran voorgeleid aan rechter
Lees ook:‘Saban B. moet iedere dag achterom kijken’
Lees ook:Saban B. runt discotheek in Turkije
Lees ook:Bijna 8 jaar celstraf voor Turkse vrouwenhandelaar Saban B.

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Saban B. domme held in Turkije

  1. Jenny Theirlynck Auteur

    Waarschijnlijk heb je gelijk. In Nederland wordt bij plaatsen zonder historische stadsrechten gekeken naar het aantal inwoners en dat is vanaf 25.000. Misschien was dat de maatstaf voor Bogazliyan die er minder telt.

      /   Reply  / 
  2. jantje

    lekker voor hem!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>