Turkse mijnwerkers Ermenek nog steeds niet gevonden

turkiyede_ermenek_komur_ocaginda_iscilerin_mahsur_kalmasi_h38140Het komt er steeds slechter uit te zien voor de familieleden van de achttien Turkse mijnwerkers die nog altijd niet gevonden zijn. De mijnwerkers zitten sinds 28 oktober vast in een mijn in Ermenek in het zuiden van Turkije. Niemand weet of de mannen nog leven.

De mijn liep zes dagen geleden vol met duizenden liters water. Er wordt alles gedaan om de mannen te vinden, maar dit is nogal een zware operatie vanwege de grote hoeveelheden aan water die zich in de mijn bevinden.

Op dit moment bevindt er nog zo’n 2.500 ton aan water in de mijn. Vandaag werden journalisten bij de ingang van de mijn gevraagd te vertrekken. Familieleden van de mijnwerkers hadden hier om gevraagd.

Mijnrampen in Turkije

In een andere mijn in Turkije zijn afgelopen weekend twee Chinese mijnwerkers om het leven gekomen. Het gebeurde in de provincie Bartin in het noorden van het land. Een derde mijnwerker kon worden gered. Volgens Turkse media was de mijn bij een test in september afgekeurd en gesloten.

De ergste mijnramp ooit in Turkije was die in Soma dit jaar, 301 mensen kwamen toen om.

Lees ook:Erdoğan de schuldige achter mijnramp Soma
Lees ook:17 mijnwerkers omgekomen in Turkije
Lees ook:15 jonge mensen verdronken in Turkije
Lees ook:Doden Turkije door explosie mijn
Lees ook:Levenslang geëist tegen managers mijnramp Soma Turkije

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>