Turkije onderzoekt Armeens vliegtuig

Opnieuw heeft Turkije een vliegtuig onderschept en doorzocht. Dit keer gaat het om een Armeens vliegtuig.

Afgelopen maandag werd een Armeens verkeersvliegtuig in het oosten van Turkije doorzocht op wapens. Na korte zoektocht mocht het toestel weer vertrekken. Wapens werden niet gevonden. De Armeense autoriteiten meldden dat ze vooraf met de tussenlanding hadden ingestemd. Turkije gaf anders geen toestemming om door het Turkse luchtruim naar Aleppo te vliegen. De lading van het toestel was volgens Armenië ‘humanitair’ van aard.

Turkije dwong vorige week een Syrisch vliegtuig te landen, toen het door het Turkse luchtruim vloog op de terugreis uit Rusland. Daarbij is materiaal in beslag genomen dat de Turken als militair bestempelden. Afgelopen weekeinde verboden Turkije en Syrië elkaar nog langer over elkaars grondgebied te vliegen.

BRON ANP

Lees ook:Turkije laat Israëlisch vliegtuig omvliegen
Lees ook:Syrische burgervluchten niet meer welkom in Turkije
Lees ook:Turkije en Armenië verzoenen zich eindelijk
Lees ook:Valse bommelding Turks vliegtuig om vlucht te halen
Lees ook:Piloten Turkish Airlines toch onschuldig

1 Reacties // Reageer

One thought on “Turkije onderzoekt Armeens vliegtuig

  1. gold account

    Een Armeens verkeersvliegtuig is vandaag onderweg naar Syrië in het oosten van Turkije geland en doorzocht op wapens. De Armeense autoriteiten meldden dat ze vooraf met de tussenlanding hadden ingestemd, omdat ze anders geen toestemming van Turkije kregen om door het Turkse luchtruim naar Aleppo te vliegen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>