Multitalent Mustafa Ceceli in Deventer

Mustafa CeceliMustafa Ceceli is een nieuwe ster aan het firmament van de Turkse muziekwereld. Op 4 april 2010 kunnen zijn fans getuige zijn van het eerste optreden in Nederland.

In korte tijd breekt hij door als arrangeur voor onder anderen Sezen Aksu en Kenan Doğulu. Na dit succes brengt hij zelf een aantal singles uit, die stuk voor stuk bovenaan de hitlijsten eindigen. Stichting Mystiek speelt hierop in en nodigt deze veelbelovende zanger/arrangeur uit voor een concert in Deventer Schouwburg.

Het leven van de in Ankara geboren Mustafa Ceceli staat al vroeg in het teken van muziek. Op 6-jarige leeftijd raakt hij in de ban van keyboard en mag op les. Zijn muziekleraar onderkent het aangeboren talent van Mustafa en adviseert hem later keyboardspeler te worden. Op aanraden van zijn ouders, combineert hij het lyceum en zijn studie diergeneeskunde aan de universiteit van Ankara, met lessen in muziek.

Tijdens zijn studietijd speelt Mustafa Ceceli keyboard in een door hem opgericht bandje. Ook neemt hij deel aan het door de TRT (nationale radio en tv van Turkije) georganiseerde project ‘Zomerconcerten’.
Na drie jaar verruilt Mustafa Ceceli de universiteit van Ankara voor die van Istanbul, waar hij economie studeert. Zijn eerste stap op de ladder van een professionele muziekcarrière zet hij als achtergrondzanger in de Nukhet Duru en Cenk Eren Band. Bij de productie van hun album komen niet alleen de zangkwaliteiten van Mustafa Ceceli aan de oppervlakte, hij blijkt tevens een begenadigd arrangeur.

Deze gave blijft onder gevestigde Turkse artiesten niet onopgemerkt; al gauw vraagt een grote ster als Kenan Doğulu hem voor het arrangement van zijn hit Aklım Karıştı. Niet veel later valt hem de eer ten deel door Sezen Aksu te worden ingelijfd bij de hofhouding van deze ongekroonde koningin van de Turkse muzikale wereld. Voor haar arrangeert hij onder meer de tophit Gidemem.
De naam Mustafa Ceceli is hiermee voorgoed gevestigd en hij besluit zelf een aantal singles op te nemen.

Met groot succes; de nummers Karanfil, Limon Çıçekli en Unutamam blijken grote hits en bezorgen hem diverse prijzen. Zijn debuutalbum staat op stapel, hij wordt in binnen- en buitenland uitgenodigd voor concerten. Een ster is geboren!

Concert: Mustafa Ceceli
Datum: Zondag 4 april 2010
Aanvang: 20.15 uur
Locatie: Deventer Schouwburg

Rang 4 € 22,50
Rang 1-2-3 € 27,50
Golden Seats € 35,00 [eerste 2 rijen]

Verkooppunten:
- Deventer Schouwburg / W. www.deventerschouwburg.nl / T. 0570 683 500 [Rang 1-4]
- Verkooppunt: EMGCOM / A. T. G. Gibsonstraat 11, Deventer / T. 0570 785 242 [Golden Seats]

Informatie:
Stichting Mystiek
Postbus 20642
1001 NP Amsterdam
Tel 020 694 27 04
www.stichtingmystiek.nl
[email protected]

Bron: TurksNieuws.nl

Lees ook:Sıla en Mustafa Ceceli winnaars Kral TV Music Awards
Lees ook:Nieuwe videoclip Sertab Erener
Lees ook:‘Wanhopige’ single naar Turkije voor rust
Lees ook:Turkey Now! 2012
Lees ook:Laat je raken door Ferhat Göçer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>