Birsen Basar: een jonge Turkse vrouw met autisme

Deze week staat autisme in de belangstelling. Morgen is het zelfs Wereld Autisme Dag. Holland Doc 24 zend de komende dagen een documentaire uit over Birsen, een Turkse vrouw van 27 met autisme. Zij kwam er pas op haar 21ste achter dat zij autisme heeft.

De documentaire ‘Birsen’ van Pauline van Tuyll gaat over Birsen Bişar, een jonge Turkse vrouw uit Breda met autisme. Birsen kreeg pas op haar 21ste te horen dat zij autisme heeft. Voor haar was dat een opluchting, want eindelijk was er een naam voor haar ‘anders zijn’. Sindsdien probeert Birsen autisme onder de aandacht te brengen. In de documentaire probeert regisseur Pauline van Tuyll duidelijk te maken wat leven met autisme betekent binnen de Turkse gemeenschap.

Boek ‘Ik wil niet meer onzichtbaar zijn’

Birsen Başar (1986) is schrijfster, spreker en volgde na de havo de hbo-opleiding Management, Economie en Recht. Ze werkt parttime bij de gemeente Breda. Haar boek ‘Ik wil niet meer onzichtbaar zijn’, kwam in mei 2010 in Turkije en Nederland uit.
Uitzendtijden Birsen op Holland Doc 24:

Dinsdag 2 april                  9.25 uur

Woensdag 3 april            12.54 uur

Woensdag 3 april            16.01 uur

Donderdag 4 april           22.00 uur

Lees ook:Birsen Bişar uit Breda wil tweede docu maken over autisme
Lees ook:Turks-Nederlandse brengt autobiografisch boek uit over autisme
Lees ook:Holland Doc: De kinderen van mijn vader
Lees ook:Turkije staat stil bij Holocaust
Lees ook:Docu over Turkse leraar hele week op Holland Doc

1 Reacties // Reageer

One thought on “Birsen Basar: een jonge Turkse vrouw met autisme

  1. de theedrinker

    Een zeer indrukwekkende documentaire, die veel duidelijk maakt over autisme. Ik heb bewondering voor haar en mn haar familie dat ze hier zo open over durven praten.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>