Geert Wilders wenst minder Islam in 2011

Geert Wilders bezit niet alleen een tomeloos gevoel voor humor, hij blijkt ook over een talenknobbel te beschikken. In zijn beste Arabisch wenste hij iedereen een voorspoedig Nieuwjaar toe op Twitter. Of nou ja, dat was niet helemaal de boodschap.

De nieuwjaarswens van Geert Wilders was wat merkwaardig als je de vertaling eenmaal kent. ‘Fijne feestdagen en minder Islam in 2011′, luidde de boodschap aan alle Nederlanders. De échte Nederlanders dan volgens Geert. Eerder deze week al wilde de PVV-voorman dat het extremistische islamitische netwerk Sharia4Holland wordt verboden en dat mensen van deze club het land worden uitgezet. Beetje flauwe tweet van Geert. Maar, hij weet wel weer de aandacht te trekken. Een krachtig wapen in zijn arsenaal.

Lees ook:Wilders manipuleert Koranteksten
Lees ook:Wilders naar Turkije in januari
Lees ook:Wilders wil geen emancipatie moslima’s
Lees ook:Geert Wilders beleefd of dom?
Lees ook:Geert: ‘Immigratie niet-westerse landen kost 6 miljard’

56 Reacties // Reageer

56 thoughts on “Geert Wilders wenst minder Islam in 2011

  1. aallii

    nou dan wens ik in 2011 dat pvv naar de dieptepunt gaat met de zetels naar 0 dan zijn wij allemaal opgelucht
    wilders heb alleen over islam en moslims mensen en andere problemen bemoeien en oplossen doet die niet
    hij kan beter een andere baan zoeken

      /   Reply  / 
  2. Peterke

    Beste aallii.
    Als jij nou eens begon met het vertrekken hier uit Nederland,en gelijk al die moslimfanaten mee terug neemt naar jullie eigen land van herkomst
    Dan zouden er miljoenen Nedrlanders opgelucht en dolblij zijn.
    Geert Wilders spreekt doodgewoon de waarheid.
    Dat zijn jullie Islamieten niet gewend.
    Die hele islam van jullie hangt aan elkaar met leugens en bedrog.
    Een moslim in een rolstoel dat is Is Lam.

      /   Reply  / 
    1. Süreyya

      ahahah Peterke, wat praat je over de leugens van de Islam, wat dacht je van onze overheid?? Geen leugens en bedrog? Ik ben geboren en getogen hier, maar wat ik de laatste drie jaar aan racisme hier mee maakt is gewoonweg niet normaal meer. En het komt niet door een paar straat terroristjes van Marokkanen. Nee het komt door de crisis, overbevolking en ophitsing als de media en Mijnheer Wilders. Laat je niet opslurpen in deze madness als de mensen in 1945 deden naar de joden toe… verdraagzaamheid en vrede graag van welk komaf en geloof dan ook!

        /   Reply  / 
  3. Kerstverbod voor "Seculiere" Satanklaas

    jodenDOM, christenDOM, moSLIM

      /   Reply  / 
    1. Mark

      Nou echt slim noem ik het niet, aangezien je bij joden-dom en christen-dom, splits door een lettergreep. Bij moslim zou het moeten zijn mos-lim.

        /   Reply  / 
  4. Peterke

    Gelijk heb je met je comentaar over dat mo-slim.
    Ik heb nog nooit een slimme moslim gezien.
    Wel een luie moslim en een laffe moslim.Met een groepje zijn ze sterk,maar alleen durven ze je niet aan te kijken.Maar laten we vooral een ding niet vergeten.Zolang als dat onderontwikkeld volk denkt dat ze bij zelfmoord 70 maagden tot hun beschikking krijgen,zo lang worden ze gehaat over de hele wereld.
    Bij zelfmoord ben je net zo goed pierelewaaien als bij een gewone doodsoorzaak.Maar ja,breng dat die inteeld figuren maar eens aan hun beetje verstand.

      /   Reply  / 
    1. Süreyya

      Je hebt het hier echt niet over ‘echte’ moslims. Teveel media gezien maybe? Ken genoeg hoog geleerde Turken. En ken daarbij ook genoeg zwak begaafde Nederlanders. Het hangt af van de genen en je IQ, niet door je geloof. Ik denk…ik zeg je het maar ff…

        /   Reply  / 
  5. klaas

    enige wie lui en laf is dat ben jij Peterke

      /   Reply  / 
  6. Meersche Helden

    grof, provocerend, maar wel eerlijk. Ik hou van eerlijkheid en vind het wel grappig!

      /   Reply  / 
    1. Süreyya

      Zolang het maar van een Hollander afkomt he’

        /   Reply  / 
  7. Peterke

    Beste Klaas.
    Wat ben jij.
    Houte Klaas of Sinterklaas,kortom een figuur dat nul komma niks voorsteld.
    Als jij zo graag opkomt voor die aangeklede varkens,ga dan met ze mee terug naar inteeld land.
    otte Boer.

      /   Reply  / 
  8. fatimazohra

    Goedendag Peter, Wat een haat naar alle moslims toe.Wij moeten weg met zijn allen uit Nederland?Wie heeft ons binnen gehaalt, toe jullie je veels te goed vonden om schoonmaak werk te doen?Kijk als jullie je troep zelfs hadden opgeruimt was jullie regering niet uit noodzaak hulp gaan vragen aan moslims landen.Vervdt jij ons dom. de snelst groeiende ondernemers zijn nog steeds Turken(moslims)in Nederland.Hoevvel gezins drama,s heeft nederland in 2010 gehad en hoeveel daarvan waren moslims?Hoeveel pedo schandalen heeft Nederland in 2010 gehad en hoeveel daarvan waren door moslims gepleegd. Hoevvel moorden/overvallen, geweldsdelicten en hoeveel moslims waren daarbij betrokken. Dus al zouden wij met z,n allen vertrekken,is het nog een drama in Nederland.Waar ga jij trouwens op vakantie naar toe? ik hoop niet een moslim land, gezien jouw haat zul je wel een zeer grote hypocriet zijn als je bv. naar Turkije op vakantie gaat.Wij moslims zijn wel machtig dat wij zoveel invloed hebben op jouw gemoedstoestand, zijn wij toch nog ergens intelligent voor.Ik wens jouw een vredige, warme 2011.Geniet van het leven, daar je niet weet hoe lang je nog te leven heb en stop je energie in positiviteit en geef je moslim haat een plaats want we zijn er en we gaan nergens naar toe, dus het beste wat je kunt doen, is ons accepteren, je kunt spuien zoveel je wilt uiteindelijk heb je alleen jezelf daarmee.we hebben intussen een olifanten huid gekregen.
    Eet geen doner,geen turkse pizza, houd je bij je stampot, want elke keer dat jij een doner koopt/turkse pizza maak je ons rijker en dat wil jij toch niet lieve peter.

      /   Reply  / 
    1. Süreyya

      Hmm…weinig aan toe te voegen ;)

        /   Reply  / 
  9. Peterke

    Fatimazohra
    Waar worden kinderen van 10 / 12 jaar uitgehuwelijkt???.
    Juist JA in Moslimland.
    Waar gaat de Profeet met opgeheven lid (stijve lul)naar de moskee im zijn 12 jarige bruid te penitreren (Neuken) ????
    Juist ja in Moslimland.
    En dat jullie hier komen om te poetsen is doodeenvoudig,Jullie ruimen de rotzooi op voor een habbekrats om dat jullie aan gewoon werk niet toe komen.(meschien te dom ervoor )
    Moet ik nog verder gaan of vind jij dat voorlopig genoeg.

      /   Reply  / 
  10. fatimazohra

    Peter, ik zal niet inhoudelijk op jouw reageren, want anders verlaag ik mij tot jouw niveau. pedofiele, waar gebeurt dit het meest?wie reizen naar de andere kant van de wereld daarvoor,kinderporno zegt jouw dat iets. Peter verbeter de wereld, maar begin eerst bij jezelf. wens voor een ander wat je voor jezelf wenst, denk niet dat jij beter bent dan welke moslim dan ook, want als je sterft kom je onder dezelfde grond te liggen en niet onder een speciale grond dat afgestemd is op niet moslims(denk daar maar aan) Turkije heeft een snel groeiende economie, hoe zou dat nou komen denk jij.
    Ik verwijs je naar een site; http://www.charter for compassion.com.geniet van het leven, want je weet nooit wanneer het voorbij is en Peter je kunt zoveel over de profeet schrijven,het doet mij niets, daar ik weet waar het vandaan komt.Stop je hand maar in eigen boezem.
    Ik wens jouw nogmaals een vredige, liefdevolle, 2011 toe en geniet voluit van het leven

      /   Reply  / 
  11. 1453

    Peter, wist je dat nog geen 4 generaties terug er hier in Nederland meisjes van 12 ook moesten gaan trouwen? Misschien is je overgroot oma wel gelijk nadat ze ongesteld werd uitgehuwelijkt weet jij veel?

    Trouwens, 150.000 moslims zijn vermoord tijdens de politionele acties in Indonesië nadat ze hun onafhankelijkheid op eisten. En nog moeten jullie kaaskoppen “sorry” zeggen, maar daar zijn jullie te laf voor…

      /   Reply  / 
    1. Hans Worst

      Jouw kennis is wel erg selectief! In Indonesie, een onterechte koloniale oorlog met inderdaad zo’n groot aantal doden. 4 generaties meisjes van 12 hier ook trouwen, gewoon niet waar.
      Waarom praat jij over kaaskoppen? Ik heb het ook niet over mocro’s of turki’s. Dat vind ik minderwaardig. Als je zo praat ben je geen haar beter als ons Peterke. Je praat te veel zwart/wit. Denk eerst! Je kunt beter doen als Fatimazhora.

        /   Reply  / 
  12. Frank Bikker

    Ik vind het zielig dat Wilders het altijd over de islam heeft, aangezien hij zelf gedeeltelijk van moslims afstamt! (Indonesie) Hij verloochent zichzelf als het ware gedeeltelijk.

      /   Reply  / 
    1. Süreyya

      Dat deed Hitler ook!

        /   Reply  / 
      1. frank bikker

        Ja, want zijn grootmoeder was waarschijnlijk joods.

          /   Reply  / 
  13. fatimazohra

    Alle bezoekers van deze site. Ik wens jullie allen ongeacht, kleur, religie etnisiteit een positief, liefdevolle en tolerante 2011 toe, waarin de zorg,liefde aandacht voor elkaars naasten het belangerijkste zal zijn. Haat heeft nog nooit tot positieve dingen in de wereld. GIVE PEACE A CHANGE(JOHN LENNON)

      /   Reply  / 
  14. Aylan Ergene

    Fethullah Gülen: Turkse voorvechter van de Turkse Geheime Dienst (MIT)
    15.02.2009; door L.Uzel, Voor alle lezers
    Kenan Evren, Fethullah Gülen, Mehmet Eymur, resp. de leider van de staatsgreep door het leger in 1980, de leider van de Nurcus sekte van af 1970 en het hoofd van de Afdeling contra terreur van de Geheime Dienst van 1965 tot 1998; Alle drie zijn vanaf 1980 in heel korte tijd populair geworden in Turkije en bekend geworden in de hele wereld. Zij vergaren roem, rijkdom en macht tot aan de dag van vandaag. Samen vormen zij “het lichaam” van de Fethullah Gulen / Nurcus beweging.
    Hoofdstuk 1
    Inleiding, een eerste kennismaking met Fethullah Gulen beweging/Nurcus
    Fethullah Gülen, een fenomeen:
    Fethullah Gülen, een Turks prediker die in eigen land omstreden en veroordeeld is omdat hij het seculiere karakter van Turkije in gevaar zou brengen, maar hij vluchtte naar Amerika om gevangenisstraf te vermijden. Hij staat daar onder de bescherming van de geheime dienst. In ruil voor informatie uit Irak en Oost-Turkije.
    Hij krijgt ineens in een snel tempo zonder enige twijfel grote bekendheid in de hele wereld en in Nederland. Meestal in positieve zin. Omdat ze ter wereld goed georganiseerd zijn en steun van een deel van de Turkse staat krijgen.(Turkse ambassadepersoneel is altijd aanwezig bij hun activiteiten.) (Serif Ali Tekalan, Isvicre’ den Mogolistan’a, Zaman, p. 229, Istanbul-2005)
    Hij werkt in wezen niet net als de andere organisaties die wij kennen.
    Niettemin gebeuren er geheime dingen binnen deze organisatie, waardoor ze van verschillende soorten kwaadaardige praktijken verdacht worden.
    De meeste kritiek van tegenstanders richting deze organisatie komt via geruchten en roddel naar buiten. Omdat de mensen daarachter altijd met harde hand worden “afgehandeld” binnen deze organisatie. 
    Wie is Gülen eigenlijk en wat zijn zijn principes?
    Zijn jeugd jaren:
    Fethullah Gülen wordt 1938 geboren, als tweede kind van een gezin met acht kinderen, in stad Erzurum, kleine stadje Pasinler, het dorp Korucuk, een dorp in het oosten van Turkije. Zijn vader Ramiz is een dorpeling, zonder beroep en zijn moeder Refia is analfabeet, zorgt voor het huishouden. Fethullah Gülen heeft zijn basisschool opleiding verlaten, nadat hij 3 jaar op de zelfde school had gezeten. Als jong schoolverlater krijgt Gülen koranles van de plaatselijke imam.
    Zijn beroepsleven:
    Hij werkte in Edirne (1959), in het westen van Turkije. Daarna werkte hij vier jaar als voorganger, totdat hij in 1966 als prediker wordt aangesteld in de seculiere stad Izmir. Daar mocht hij zich nestelen. Van dan af zal hij geleidelijk aan uitgroeien tot een van Nurcus meest populaire predikers en geestelijk leiders binnen de Nurcus- beweging.  (kaartje)
    Nadat hij gebroken had en een andere richting was gegaan en hij zichzelf als geestelijk leraar en opvolger van Said-i Nursi (1876-1960 politiek actieve prediker) had aangewezen, kreeg hij vele negatieve reakties binnen de Nurcus sekte (1970). Sindsdien wordt ook wel van de Fethullah Gulen-beweging gesproken.
    - Toen hij aan niet-officiële religieuze activiteiten (koranles thuis aan kinderen en jongeren) deed, heeft hij zijn best gedaan voor de Turkse autoriteiten om terroristische elementen op te sporen. In de tweede helft van de jaren ’70 begon hij in dit werk directe steun van de geheime dienst te krijgen. Hijzelf werd binnen de ultra-rechtse MHP geparachuteerd door de afdeling anti-terrorisme. De reden hier van is dat daarmee de jongeren en studenten van MHP klaar gestoomd worden voor de toekomstige Jihad. Hiermee hebben hij en zijn leidsmannen toegang verkregen tot de bestaande studentenhuizen van MHP. Hij heeft voor dit doel een heel hoog bedrag geld als gift gedoneerd. (Nedim Sener, Ergenekon Belgelerinde Fethullah Gülen ve Cemaat, p. 41) Eenmaal hiermee zijn positie gevestigd, werd het beheer van de studenten- huizen van alle richtingen die onder het toezicht van de staat stonden, aan hem toevertrouwd door de liberale politicus Demirel (van de DP en DYP) en de linkse Ecevit (van de DSP). 
    Onder het mom van religie heeft hij zo de vrije hand gekregen om namens anti-terreureenheden van de verschillende regeringen, bij grote groepen studenten en scholieren te infiltreren in de moderne en seculiere steden zoals Izmir, Istanbul en Ankara.
    -Voor zijn activiteiten is hij daarna beloond. Hij heeft toen ook zijn goedkeuring aan het militaire regiem van 12 september 1980 gegeven. Binnen de kortste keren kreeg hij door zijn positieve uitspraken m.b.t. het regime, de republiek en het leger de bevoegdheid van geestelijk leraar voor de koranschool aangewezen, hoewel hij er niet voor gestudeerd had. Dit is voor hem de eerste stap geweest op weg naar een carriere in staatsdienst, omdat hij er goed voor betaald werd.
    - Islamitische principes worden door Gülen vanaf dat moment afwijkend van de traditie uitgelegd met het oog op de staatsopvatting van de islam (de zogenaamde Turk-islam). Daarna is hij voor Turkije de man geworden van het zogenaamde turanisme (een groot Turks land maken zoals het oude regiem van het Ottomaanse Rijk).
    Hierdoor werd hij acceptable voor de geheime organisatie Ergenekon met welke hij nauw samenwerkte. Totdat hij zelfs voor deze organisatie te groot werd. (Nedim Sener, Ergenekon Belgelerinde Fethullah Gülen ve Cemaat, p.34.)
    - Typerend voor zijn periode in de Verenigde Staten vanaf 1997, zijn de thema’s in zijn preken en publicaties die in het volgend hoofdstukje onder ‘specifieke kenmerken’ worden behandeld (intussen verschenen al zo’n vijfentwintig boeken van zijn hand en worden ze verplicht gesteld en verkocht aan de sekteleden).
    Nog enkele persoonlijke gegevens:
    Hij is altijd bewust ongetrouwd gebleven.
    Hij heeft altijd veel ziekte’s gehad zoals suiker, hartziektes, hoge koorts.
    Specifieke kenmerken van Fethullah Gulen zijn:

    -Anticommunistisch: Hij is een lid van de gelijknamige beweging. Fetullah Gulen heeft de vereniging “bestrijding tegen het communisme” (Komünizmle mücadele derne?i) in Erzurum opgericht. (Nedim Sener, Ergenekon Belgelerinde Fethullah Gulen ve Cemaat, p. 32-33)
    - Hij wil geen hand geven aan de vrouwen.
    (Hurriyet, interview met F.G. 20 januari 1995)

    - Hij volgt de islamitische opvattingen van de Turkse staat /Turk-islam (terwijl hij beweert dat hij onafhankelijk is) (bron). Turk-islam is de  doctrine van de nationalistische partijen.
    - Hij beschikt over een nationale, breed functionerende organisatie. D.w.z. is in heel Turkije actief.
    Manipulatieve, politieke bezigheden:
    - Fethullah Gulen beheerst veel politieke partijen en bezit veel grote media. Hij is hierin te vergelijken met Berlusconi in Italie. Erdogan is hem hierin gevolgd. Rafsanjani is een voorbeeld in Iran.
    - Hij spreekt religieus, maar hij treedt nationalistisch op.
    - Hij krijgt ondersteuning van alle achtereenvolgende staatshoofden en regeringen van links tot rechts in Turkije.
    - De organisatie is niet alleen spiritueel bezig, maar houdt zich ook bezig met allerlei wereldse zaken, van handel tot onderwijs en van fabrieken tot missionaire activiteiten.
    - Hij beveelt zijn militanten aan om een ascetische levenswijze te voeren.
    - Hij drukt zijn volgelingen op het hart zich in woord en gedrag verre te houden van vastgoed, sexuele activiteiten en sociale bezigheden en wijst hen hierop:
    “Iman edip te hicret edenler ve Allah yolunda mallar?yla, canlar?yla mücadelede bulunanlar rütbe bak?m?ndan Allah kat?nda daha üstündürler. Kurtulu?a erenler de i?te onlard?r.” (Tevbe, 9/20) (M. Fethullah Gulen, Kurandan Idrake Yans?yanlar, 179, Zaman, Feza gazetecilik A. ?, Istanbul-2000)
    “Nadat ze bekeerd zijn en op hun weg naar God strijd voerden met hun vastgoed, met hun ziel / leven, worden ze beter/hoger bij God. Ze zijn degenen die worden verlost /bevrijd.” (Korantekst tevbe,9/20)
     - Hij kan gewelddadig zijn als het nodig is. Dit geldt zowel voor mensen van binnen als van buiten de beweging.(zie bijlage)
    - Fanatisme/ extremisme:
    Hij predikt aan zijn mensen, dat moslims volgens hem “altijd op de ongelovigen (kafirler) en spelbrekers (münaf?klar) moeten letten”.  Çünkü  “Onlar sag?rlar, dilsizler, körlerdir; bu sebeple onlar (içinde bulunduklar? halden) geri dönmezler. (Bakara, 2/18)”  (M. fethullah Gulen, Kurandan Idrake Yans?yanlar, 41,Zaman, Feza gazetecilik A. ?, Istanbul-2000)
    Omdat “ze doven, stommen, blinden zijn. Daarom worden ze niet bekeerd”. (“Ze blijven leven zoals ze zijn”.), (Korantekst Bakara, 2/18)
    Samenvattend belang van Fethullah Gulen voor de Turkse samenleving en in het buitenland:
    ‘Hodja efendi’ (geestelijke leraar) wordt Gülen in Turkije genoemd. Hij ontleent zijn reputatie niet in de laatste plaats aan zijn rol als volksopvoeder.
    Daarom wil de Turkse staat/de geheime dienst via hem de laagste laag van de maatschappij bereiken (Krant Hürriyet, 26 januari 1995, p.15)
     en controleren. Hij beklemtoont daarom, als tegendienst, bij voortduring het belang van een hem horige groep van het Turkse leger, van het Turkse onderwijsveld, de politie en de Turkse nationale civiele autoriteit zoals het ambtenarenapparaat, (Eyup Can, Ufuk Turu, een interview met Fethullah Gulen, blz. 82 Dogan Yay?n Holding, 1996-Istanbul.)
    Volgens hem nodig om controle te houden over de burgers als individu.
    - Opkomst van Fethullah Gulen-scholen. De Turkse staat heeft in 1990 besloten het Turkse onderwijs via privé organisaties naar hetbuitenland te exporteren. (Mehmet Ali Bayar, op de videoband nummer lll)
    Het denken van Gülen is inmiddels inspiratiebron voor meer dan vijfhonderd scholen, vijf colleges en zes universiteiten, niet alleen in Turkije en Centraal-Azië, maar ook daarbuiten. Alles is onder zijn naam ondergebracht. Deze scholen staan bekend zogenaamd om hun moderne, seculiere karakter. Waar de staat een uur per week godsdienstonderwijs voorschrijft, zoals in Turkije, voeren ze dat uit.
    -Anti westerse uitlatingen;
    “Bat?’n?n. Bat?yla zivaf için elli defa talip olduk, elli defa vizale ko?tuk, elli defa ?eb-i arus dedik, ba??m?z döndü, bak???m?z buland?, kendimizi att?k onlar?n kucaklar?na. Ben diyorum ki art?k, zevc-i aher olduktan sonra, medrese ruhu ile mektep ruhu bir araya gelebilir. Yeni bir izdivac akdedebilirler”. (Eyup Can, Ufuk Turu, een interview met Fethullah Gulen, blz. 78 Dogan Yay?n Holding, 1996-Istanbul)
    “m.b.t. Het Westen, om lid van de Europese Unie/westen te kunnen worden, hebben wij ons 50 keer kandidaat gesteld, 50 keer hebben wij voor niets de pogingen gedaan, 50 keer hebben wij ons verzoek herhaald, zo duizelig zijn wij er van geworden, onze ogen zien het niet meer scherp, zo hebben wij ons overgegeven/uitgeleverd in hun armen.
    Uiteindelijk stel ik voor, nadat het duidelijk (als het niet goed komt met het lidmaatschap van de Europese Unie) is geworden, kan de ziel van de scholen van wetenschap (seculaire krachten)zich met de ziel van de islamitische geestelijke scholen verenigen”.
    N.B. Hierbij bedoelt hij samen met seculieren en religieuzen de krachten bundelen en samen een grote Turkse beweging maken.
    - Inzet voor dialoog:
    Zijn boodschap naar het Westen en Amerika toe:
    “Liefde is de reden van het bestaan en de essentie ervan en het is de sterkste band die schepselen bindt. Alles in het universum is het werk van God”, aldus Gülen.
    Hij is op vraag van de Turkse autoriteit zich de afgelopen decennia steeds meer gaan inzetten voor de interculturele en interreligieuze dialoog. Hij ontmoet journalisten, schrijvers, kunstenaars, politici, zakenlui, sporters en wetenschappers van uiteenlopende overtuiging. Verder is hij de laatste twee jaar begonnen om te spreken met de geestelijke leiders van de voornaamste religieuze gemeen-schappen, eerst in Turkije en later in het buitenland: joden, christenen en orthodoxen.
    Let op: Parallel hieraan begint de Turkse regering hetzelfde te doen (1983) (Turgut Özal, Turkey In Europe end Europe in Turkey, Great Britain-1988, p.305-357)
    In 1998 had Gulen een ontmoeting met paus Johannes Paulus II. Zo wilde hij de positie van hoogste imam in de wereld claimen. Een dergelijke ontmoeting is niet acceptabel voor de islamitische wereld. Hij heeft gewoonweg het niveau er niet voor. Hij is te kleinzielig.
    Imago-building:
    Om zogenaamd maatschappelijke kwesties in een breder perspectief bespreekbaar te maken en een goede indruk in het buitenland te maken wordt in 1999 door de Stichting van Journalisten en Schrijvers in Turkije, waarvan Gülen erevoorzitter is, het Abant Platform in het leven geroepen. Aan dit platform doen vooral journalisten mee die daar belangen bij hebben. Het platform behandelt pro forma onderwerpen als democratie, scheiding van kerk en staat en de rechtsstaat.

    -     Hij organiseert met de steun van de

    Ambassade van Turkije allerlei cursussen voor Turkse schrijvers van de verschillende Turkse landen. Ook in Nederland
    (zie foto)
    Machtsvorming:
    - Hij heeft veel leden van de Grijze Wolven en de “Alperens” (martelaren) achter zich gekregen. (De Krant Zaman, “Gulen is nationalistisch bezig”, 08 januari 2001, blz.2)
    In Nederland is de bekende Grijze Wolf, voorzitter van stichting Turkevi, de heer Veyis Gungor, een van de belangrijkste mensen voor Fethullah Gulen beweging.
    - Fethullah Gülen blijft een grote groep mensen binnen zijn organisatie halen, ook in Nederland, waar diverse organisaties op het gebied van onderwijs, media, cultuur en handel mede op het officiële Turkse gedachtegoed zijn gebaseerd.
    - Naast staatsgesteunde maatschappelijke activiteiten vormt de verspreiding van  zijn boeken, artikelen en cassettes een hinderlijke ergenis want het is  verplicht om die zonder vragen af te nemen en daarbij-ongewenst een verplichte (geld) bijdrage aan de wereldwijde organisatie te leveren. En om daarbij hun maatschappelijke positie niet in de waagschaal te brengen.
    Veel arbeiders hebben niet eens het  niveau om dit soort boeken echt te lezen en te begrijpen. De boeken die op een ongewenste manier aan de participanten van de activiteiten verkocht worden, worden ook niet echt gelezen of ingekeken. 
    Veel van de participanten van hun activiteiten voelen zich verplicht  daar aanwezig te zijn.
    - De Turkse staat steun alle activiteiten van Fethullah Gulens beweging in Nederland en in andere landen. Daarom voelen de turkse mensen zich verplicht om mee te doen met hun activiteiten.
    Hoofdstuk 2
    De beweging
    Kern:
    Wat wel de ‘Gülen-beweging’, of ‘hizmet’ (wat ‘dienst’ of ‘dienstbaarheid’ betekent) wordt genoemd, is volgens  buitenstaanders in feite een uitgebreid, met elkaar verbonden netwerk van zogenaamd zelfstandige scholen en  universiteiten; zogenaamd niet-gouvernementele organisaties; en ondernemingen in media- en uitgeversland.
    Als iemand een beetje verstand van de islam en de Turkse maatschappij zou hebben, begrijpen ze, dat Gulen in feite een samenwerkingsverband met de Turkse staat is waardoor hij uniek is in de moslimwereld en er niets in de hele wereld is wat met zijn beweging vergelijkbaar is. Oppervlakkig gezien lijkt zijn beweging enigszins op een sociale beweging in de trant van de Arabische Moslim Broederschappen, onder meer bekend van deelname aan het parlement in Egypte en Jordanie. Geradicaliseerde leden zijn bekende kaderleden van Al-Qaida in Afganistan en Irak. In het begin van het bestaan van Al-Qaida werden zij gesteund en opgeleid door de Verenigde Staten van Amerika. Nu zij zich tegen de V.S. hebben gericht, probeert Fethullah Gülen dit machtsvacuum te vullen tot nu toe met succes. (Nedim Sener, Ergenekon Belgelerinde Fethullah Gülen ve Cemaat, p.
    In hun werkwijze valt verder de vergelijking te maken met de Mormonen (Moonsecte). Denk aan het in bezit hebben van grote industrieen en fabrieken overal in de wereld. De vergelijking is verder door te trekken doordat, zoals de Moon-secte zich zelf tot goede christenen verklaart, de Nur- secte van Fethullah Gulen zich zelf tot een goede muslim verklaart.
    Uitwerking van hun identiteit:
    De ‘Gülen-beweging’ kan men echt niet vergelijken met geaccepteerde christelijke en islamitische sociale bewegingen. En ook niet met organisaties die actief zijn in het maatschappelijk middenveld, want ze staan nergens ingeschreven op hun eigen naam. Daar zijn duizenden stichtingen die verband houden met en gebruik worden door hen. Er is geen vereniging van mensen/burgers te traceren die openlijk actief wil zijn in de samenleving of politieke verantwoordelijkheid willen dragen namens een achterban die heel klein is en de stichtingen beheert. Daardoor is de groep hecht onder elkaar en loyaal aan de leider. En ongewenste controle wordt buiten de deur gehouden.

    Hoofdstuk 3
    De dubbele agenda’s van Fethullah Gulen:
    Dat Fethullah Gülen in Turkije omstreden is van wege het feit dat seculiere karakter van Turkije in gevaar zou brengen, komt doordat aan het licht is gekomen dat hij dubbele agenda’s hanteert. (Kijk naar de video baantjes, die hij voor zijn (abis) hoge leden versprijd heeft)
     Sinds 1999 verblijft hij overigens in de Verenigde Staten, zogenaamd voor een medische behandeling.
    Het valse basisbeginsel:
    Aan de ene kant beweert Gülen erfgenaam te zijn van de sekteleider en strijder/schrijver Said Nursi, die op zijn beurt veel van zijn ideeen ontleende aan de grote soefi ‘Mevlana’ Djalaal-ad-Din Roemi (1227-1273). Dit standpunt van Mevlana houdt in dat je vrede bewaart met iedereen. Dit ziet eruit als een verbinding met een traditie van een vreedzame samenleving. Tegelijkertijd heeft Fethullah Gulen anti-westerse uitlatingen gedaan die niet overeenkomen met het standpunt van Mevlana en een vernederende visie m.b.t. Europa gegeven.
    Gülen houdt zich officieel niet bezig met onderwerpen als een islamitische staat of met de invoering van islamitische wetgeving (sharia) hoewel sommige machthebbers hem daar herhaaldelijk van hebben beschuldigd. Maar op geheime cassettebandjes maakt hij aan zijn volgelingen duidelijk, dat hij een sharia-regime voorstaat en daarvoor een geheime organisatie en geheime afspraken noodzakelijk vindt. Originele videobeelden zijn te zien op negen banden.  Bovendien zijn hierover voldoende verklaringen gedaan die door verraders of verlaters van zijn organisatie afgelegd zijn.
    Rechtszaken
    Er zijn in Turkije verscheidene rechtszaken tegen hem gevoerd. Hij is keer op keer op dit punt eerst veroordeeld daarna vrijgesproken. Het is wel merkwaardig. Alle officieren van justitie die Gulen voor de rechter wilden slepen, werden allemaal of met pensioen gestuurd of om een andere reden uit hun dienst gezet. De officier van justities die onderzoek gesteeld hebben, m.b.t. Fethullah Gulen, worden ze nu allemaal voor de rechter geslepen. (Krant Vatan, 04.12.2009)
    Voorbeelden van anti- westerse uitlatingen en een vernederende visie m.b.t. Europa: (Eyup Can, Ufuk Turu, een interview met Fethullah Gulen, blz. 130, Dogan Yay?n Holding, 1996-Istanbul,)
    “Bat?, medeniyet olarak verecegini vermis, 50-60 ya??na girmi?, acuze-i ?emta ihtiyar bir kad?n gibi görüyorum. Ne ilkaha, ne de telakkuha kabiliyeti yok art?k…” (Eyup Can, Ufuk Turu, een interview met Fethullah Gulen, blz. 46, Dogan Yay?n Holding, 1996-Istanbul,)
    “Het Westen, ze hebben al gedaan wat ze moesten doen m.b.t een wereldbeschouwing. Ik zie het Westen als een oude vrouw van 50-60. Ze hebben geen kracht meer om te bevruchten en taken te aanvaarden”.
    Eerder hebben we er al op gewezen dat een wezenlijk kenmerk van Gülen is zijn streven naar een vernietigingsactie tegen de communisten. Juist in tijden van gewelddadige conflicten, die Turkije meermalen heeft gekend en die dwars door gezinnen liepen (was een opzet van gepentioneerde anti coministische militairen en politie funktionarissen), riep Gülen zijn gehoor op om de officiële visie van de militaire junta, die de staatsgreep gedaan hebben te verspreiden. Daarop wordt hij ook door de Turkse (junta) autoriteiten beloond en komt hij een trapje hoger op de maatschappelijke ladder te staan. Hij wordt namelijk als imam aangewezen, hoewel hij ook voor deze dienst niet bevoegd was. Hiermee kreeg hij de bescherming van de staat en kon hij zich overal vrij bewegen.
    Steun voor democratie:
    In zijn vervalste variatie van zijn visie op en benadering van de islam legt Gülen de nadruk op rationaliteit, op een open, onderzoekende geest, op tolerantie ten-opzichte van verschillen en op pluralisme.
    Dat is natuurlijk echt nodig om positieve aandacht van Europese en Amerikaanse autoriteiten te krijgen.
    Het keer op keer noemen van deze principes leiden bij Europese landen juist tot steun voor zijn organisaties. Op deze manier kreeg en krijgt zijn organisatie miljoenen subsidie van  de verschillende gemeentes en ministers in Europa.
    Zijn opstelling heeft verschillende gezichten.
    Naar de autoriteiten van Turkije toe:
    Voor Gülen betekent seculiere democratie de enige geschikte weg naar bestuur in de moderne staat. Koran en soenna (de profetische traditie, red.) mogen dan wel duidelijk zijn over godsdienstige waarden waarover men moet nadenken en die men moet hooghouden in de staat, toch bevatten ze geen blauwdruk voor de dagelijkse politiek.
    Gülen stuurt richting de Europese landen deze boodschap:
    “Volgens mij de democratie zelf, met als argument dat het de meest geschikte vorm van bestuur is in de moderne tijd en dat het volledig in overeenstemming is met de islam”.
    Gülen stuurt richting eigen sympathisanten deze boodschap:
    In de praktijk doet hij heel anders en hij geeft aan dat de regels van de Koran niet te veranderen zijn.
    Hoewel de islam volgens hem staat voor een onveranderlijke vorm van regering, toch probeert hij daar een andere draai aan te geven (M. fethullah Gulen, Kurandan Idrake Yans?yanlar, 19-27, Zaman, Feza gazetecilik A. ?, Istanbul-2000)   en zand in de ogen te strooien van het Westen. (Krant Hurriyet, 26 januari 1995, blz.15)
    Gülen wil bij de Europeanen en Turkse autoriteiten anders overkomen dan wat hij in wezen wil en daarom zei Gulen: ‘Samenwerking met mensen van andere religies en levensbeschouwingen is als een noodzaak’.
    Samengevat: Hij laat horen wat de Europeanen en Turkse autoriteiten van hem willen horen: bv.liefde, respect, tolerantie, genade, vergevingsgezindheid, vrede, mensenrechten, broederschap en vrijheid.
    Hoofdstuk 4:
    De schandalen rond de Nederlandse beweging Fethullah Gulen:
    Een meerderheid in de Tweede Kamer (CDA, PvdA, SP en VVD) wil dat de minister van Integratie onderzoek doet naar organisaties in Nederland die zijn gedachtegoed zouden uitdragen.
    Naar onze observatie zijn de volgende punten hierbij van belang:
    -De Fethullah Gülen beweging heeft een belangrijke rol gespeeld bij “de zwendel zaak /groene fondsen” van Milli Görüs (Krant: ZAMAN, 26 augustus 2000)
    - Allang geleden werd bekend dat veel politieke partijen ook in Nederland door Turken die zich vrijwillig inzetten voor de Turkse geheime dienst, worden geïnfiltreerd. Later is bekend geworden dat ze allemaal van de Fethullah Gulen beweging zijn.
    - Bovendien infiltreren ze in de hele wereld, dus ook in Nederland, Politie en Justitie. Deze infiltranten hebben de taak om andere Turken te controleren en zijn daarvoor bij belangrijke en regionale bijeenkomsten aanwezig. (naar eigen zeggen,zie videoband ll)
    - Ze werven Turkse jongeren en verzwakken hun vertrouwen in de Nederlandse staat.
    Financiele armslag:
    Hij heeft 25 miljard dollar onder zijn kontrole en hij kan niet verklaren waar hij het geld vandaan gekomen is. (Nedim Sener, Ergenekon Belgelerinde Fethullah Gulen ve Cemaat, p.48)
    De inkomsten komen van:
    - Fethullah Gulen’s militanten hebben hun eigen groene fondsen opgericht. Bovendien hebben ze ook de groene fondsen van Milli Gorus ondersteund. (Zaman2, nummer:15, blz.18)
    Ze verplichten meestal de winkeliers en zakenmannen. Ze verzamelen geld van de zakenmannen en de winkeliers. Meestal nodigen ze de zakenmannen voor een dinertje en tijdens het eten wordt er de nadruk op gelegd dat ze de Turkse kinderen van de modder (Europese leefstijl) willen redden. Ze beschrijven een erg negatief beeld van de Turkse kinderen en jongeren. Ze zouden in de toekomst de relatie met hun eigen ouders verbreken vanwege westerse leefgewoontes volgens Gulens vertegenwoordigers in Nederland. Om geld van de participanten te kunnen krijgen, vragen ze de mensen ben je een Turk? Ben je muslim? Als men ja zegt, dan moet je meedoen met onze hulpactie zeggen ze. Er zijn weinig Turken die iets anders durven te zeggen en te doen.
    Bovendien beloven ze de zakenmannen dat ze binnenkort voor hen een groot bedrag aan krediet zouden regelen. (Interview met de heer Ilhan, zakenman, woonachtig in Nederland, voormalige sympatisant van F.G.)
    -De Turkse overheden hebben tot nu toe miljarden euro’s aan hen uitgeleend en nooit teruggevraagd. Hun boeken worden kosteloos gedrukt en uitgegeven.
    - Samen met sectes uit Saudie Arabie en Iran die verdacht worden financiers van terreur-organisaties te zijn, hebben ze de Asyabank en Isik verzekering opgericht. Hij kon dat niet uitleggen, wanneer een jurnalist een vraag hier over gesteld had. Hij ontkent ook dat hij mee te maken heeft met deze instellingen (Zaman 2, sayi;15, p.13) Er zijn overigens heel veel geruchten.
    - Ze bieden hun kranten en boeken gratis aan aan de bewoners. Enkele maanden later krijgen ze als nog de rekening toegestuurd.
    - De sympatisanten die echt lid willen worden, moeten ze hun vastgoed en hun hele vermogen overdragen.
    - In de Verenigde Staten van Amerika wordt ook een grote som geld aan subsidies opgestreken.
    Daarnaast zijn er heel veel instituten die hen sponsoren met de bedoeling om tegenwicht te bieden aan de geradicaliseerde islamitische groepen.
    - Geld verzamelen van de middenstand. Men gaat van deur tot deur, vraagt om een bedrag; als ze niet willen betalen worden ze letterlijk uitgemaakt voor kafir (ongelovige). (Interview met de heer Murat, in Nederland woonachtig)
    - Er zijn ook veel geheme contacten tussen deze beweging en allerlei criminele mensen. Maar er is niets op papier, alle activiteiten worden uitgevoerd op de namen van allerlei organisaties en personen, die niet voor deze beweging verantwoordelijk te zijn. 
    Hoofdstuk V
    Slotwoord:
    - In Nederland was men aan het begin actief m.b.t. de beweging van Fethullah Gulen. Een onbekende kracht/macht heeft drie infiltranten uit de lijst van de politieke partijen voor de parlementsverkiezingen van november 2006 geschrapt en daarbij een verklaring doen uitgaan die niets met de zaak te maken had. Het zou gaan om niet erkennen van de volkenmoord op de Armeniers. Dit is gebleken, nadat zij wel voor de gemeenteraden zijn gekozen. Hieruit kan de conclusie worden getrokken dat ze gevaarlijk waren voor de Tweede Kamer.
    Het bevreemdt ons, dat een Marokkaanse spion – overigens met een progressief profiel – in het openbaar ontmaskerd is waarna de minister van Buitenlandse Zaken actie heeft ondernomen m.b.t. de betreffende autoriteiten in Nederland en Marokko en hun dringend verzocht  hiermee te stoppen, terwijl dit verkiezingsschandaal niet is aangegrepen om openlijk  en op gelijke wijze te protesteren tegen bemoeienis vanuit de Turkse staat.  
    -Alle aanwijzingen uit het verzameld en hier getoond materiaal geven aan dat Fethullah Gulen’s beweging niet onschuldig is, maar zich verschuilt achter alle respectabele thema’s die door de beweging naar voren gebracht zijn en worden. Daarom juist willen de opstellers van dit document een grondig onderzoek door de Tweede Kamer.
    - Met deze publicatie is het geheime karakter van de beweging doorbroken. De bewijzen zijn zo overduidelijk en hard en in groten getale aanwezig, dat een onomkeerbaar proces in gang is gezet.
    BIJLAGEN
    Tekstbijlage 1  ”ALPERENS” / JIHAD-STRIJDERS” binnen de organisatie.
    Citaat uit: (Aksiyon, tijdschrijft van Fethullah Gülen. (13-19 juli 1996), blz.28)
    Deze jonge mannen (……)die “ALPERENLER” /strijders worden genoemd, weten bijna allemaal op welk tijdstip en in welke eeuw ze leven en elk van hen spreekt minstens een van de vreemde talen, plus doen ze mee met gebed en ze geven voldoende ruimte voor hun religie in hun  leven.
    Wij zien wel een nieuw type /soort jongeren. Ze zijn model /voorbeeld voor het jaar 2001, zo luidde zijn antwoord op vragen van de nieuwe jongeren. 
    Ze hebben een belangrijke taak als vrijwilliger te realiseren. Ze gaan over de Turken en Turkije daar vertellen en verlichten, vooral over het onderwijs en andere gebieden. Ze gaan dat doen met behulp van vrijwilligersverenigingen in vele landen in de wereld. Ze willen er niet rijk van worden en niet de eigen belangen behartigen daar in de landen, waar ze gaan werken.
    Ze willen alleen maar over Turkije en de essentie van de mensheid vertellen, hoewel een deel van de jongeren hun tijd om acceptabele redenen in het café doorbrengen en plannen maken voor een aanslag in hun geheime woningen.
    Hun vertrek naar Centraal Azië, Kafkazië en het Verre Oosten mogen ook als historische terugkomst van de ALPERENLER /de martelaren uit de Ottomaanse tijd genoemd worden.”
    Ps. De alperens bestaan ook in Nederland. Ze werken samen met de Fethullah Gülen beweging.

    ALPERENS/JIHADSTRIJDERS VAN FETHULLAH GULEN
    Tekstbijlage 2
    Citaat uit: Bashechmediler “Ze hebben zich niet laten omverwerpen” van ALPERENS Yusuf Arpacik.
    12 Eylül öncesi ya?anan olaylar?n içinde yer alan Yusuf Arpac?k, Ba?e?mediler’ isimli kitab?nda Gülen’in kendilerine, “Allah k?l?c?n?z? keskin etsin” dedi?ini anlat?yor. Fethullah Gülen: Allah k?l?c?n?z? keskin etsin! Zorlu geçen takip günlerinden sonra ?zmir’e giden Arpac?k, bir ba?ka firari arkada??yla birlikte Bornova’da bir camide cuma namaz? k?l?yorlar. ?öhretini duyduklar? Cuma ?mam?’n?n hararetli vaaz?ndan etkileniyorlar. Namaz sonras?nda camiinin küçük odas?nda Hocaefendi ile özel bir görü?me yap?yorlar. Hocaefendi firari olduklar?n? bildi?i iki delikanl?y?, “Ben de hapishanede yatt?m. 1960 senesiydi. Yüce Allah sizin k?l?c?n?z? keskin etsin. Bu ülkenin kurtulu?u sizin elinizdedir. Ülkücüler olmasayd? bu ülke i?gal tehlikesiyle kar?? kar??ya kalm??t?. Siz milli direni?i temsil ediyorsunuz. Siz olmazsan?z Türkiye Afganistan’a dönecek. Allah yard?mc?n?z olsun” sözleriyle u?urluyor. Arpac?k devam?n? ?öyle anlat?yor: “Samimi bir veda ortam?ndan sonra oradan ayr?l?yoruz. Daha sonra isminin Fethullah Gülen oldu?unu ö?rendi?imiz, dönemin a??r ?artlar?n? kavram?? olan bu hoca efendi ülkenin buhranl? döneminde canlar?yla sava?anlar? dualarla yolcu etmi?ti.”
    Yusuf Arpac?k (jihadstrijder van Fethullah Gulen en de Grijze Wolven), die mee gedaan heeft aan de terreuracties van voor 12 september 1980, vertelt in zijn boek, genaamd Bashechmediler “Ze hebben zich niet laten omverwerpen” van ALPERENS Yusuf Arpacik.
    “Ze hebben zich niet laten omverwerpen”, dat Fethullah Gülen hen warm opgevangen heeft en zei:“Moge God jullie zwaard scherp maken” 
    Foto:
    Fethullah Gülen: “Moge God jullie zwaard scherp maken”  …….
    Fethullah Gülen zei verder:
    “Ik heb ook in de gevangenis gezeten. Dat was 1960. De grote God moge jullie zwaard scherp maken. Jullie zijn de enige, die het land kunnen redden. Als de GRIJZE WOLVEN niet bestonden, was dit land bijna zeker bezet. Jullie vertegenwoordigen het nationale verzet. Als jullie er niet zijn, zal Turkije op Afghanistan lijken. God moge jullie helpen”.

    Blz. 13.
    Nuri Gürgür, bekende Grijze Wolf en   Voorzitter van de (Türkocaklar?) (Türkocaklar?), de georganiseerde Grijze Wolven en Voorzitter van de Kamer van Koophandel in Ankara, neemt de richtlijnen over van de bekende Nationalist Ziya Gökalp.
    Door de Fethullah Gulens scholen:
    “Het is belangrijk om te zien dat de droom van de Grote nationalist Gaspirali zich aan het realiseren is in de enorm grote landstreek  Turkistan.” Gasp?ral?n?n hayallerinin Türkistan bozk?rlarinda yesermekte oldugunu gormek her aç?dan büyük önem tasiyor.
    (Serif Ali Tekalan, AK ASYA Hikayeleri, Isvicre’den-Mogolistan’a, ZAMAN,
    blz. 131)
    “In Astana zijn er 36 leerlingen afgestudeerd. de leerlingen begonnen aan het afscheidsfeest met een prachtig Turks  nationaal liedje.”
    (De schrijver, Y?lmazer Türköne, voormalige adviseur van Nationalistische Partij (MHP), merendeel van de aanhanger van de ‘Grijze Wolven’, is nu een van de vertrouwelingen van de NURCUS beweging.)

    Asker konusunda; Gurbet ufuklar?, 206-207
    “Bütün karga?alar, huzursuzluklar ve nihayet y?k?l? lar, hep onun kendinde olmad?g? zamanlara rastlar. Bütün irfana eri?, kendine geli? ve dirili?ler ise, onun zinde ve canl? oldugu günlerde görülür.
    Medrese, tekke, k??la birligi, k??la; iç dünya da disiplin, dis dünyada da aç?l?m  ve her türlü tehlikeye kar?? devleti, milleti, milli ruh ve dü?ünceyi muhafaza etme vazifesini üstlenmi?tir. K??lan?n as?rlar boyu yapageldigi bu hizmetler onu milletin karakteri ile butunle?tirmi?tir. Zaten ba?kada du?unulezdi. Zira o bu milletin bagrindan ç?kan  bir kurumdu. Í?te bu du?unceler bana y?llar once sizin soruda i?aret ettiginiz cumleyi söyletmi?ti: Askerlik meslegi, milli seciyemizin önemli bir rüknudür. (Fethullah Gülen, Gurbet Ufuklar?, blz. 201-202)
    “De samenvoeging van scholen+mystieke plek van gebed+leger betekent: innerlijke
    discipline, open naar buiten en de taken, als de staat  tegen alle gevaren beschermd wordt, en de nationale ideeen en het nationale gevoel worden versterkt.”

      /   Reply  / 
    1. Süreyya

      Geloof niet dat mensen dit daadwerkelijk doorlezen….ik hield het niet bij iig.

        /   Reply  / 
  15. Hans worst

    En wat te doen met deze info? (propaganda?)

      /   Reply  / 
  16. Peterke

    Fatimazhora.
    Ik wens jouw en je hele moslimaanhang het allerbeste.
    MAAR dan wel in dat Moslimland waar jullie vandaan komen.
    Het is wereldwijd bekent dat jullie een zeer overheersend volk zijn die menen dat ze de wijsheid aan hun kont hebben hangen.Overal waar jullie zich nestellen is er onvrede.
    Wij echte Nederlanders hebben in Nederland heel veel geloven die allemaal naast elkaar werken zonder elkaar lastig te vallen.
    Alleen dat Moslimvolk van jouw zorgd voor problemen.
    Dus beste meid,hoepel op en Nederland is van een heel grote zorg af.

      /   Reply  / 
  17. fatimazohra

    Peter, ik wens jouw het allerbeste. Je hebt 2 nodig om een “oorlog”" te beginnen, maar 1 om hem te eindigen en ik kies ervoor om uit deze zinloze discussie te stappen. Ga jouw frustraties maar op anderen afreageren. Het beste

      /   Reply  / 
  18. Peterke

    Fatimazhora.

    Het spreekwoord zegd.
    De ratten verlaten het zinkende schip.

      /   Reply  / 
  19. frank bikker

    He Peterke het NIOD heeft een gedeelte van haar archieven vrijgegeven. Heb je je opa al gevonden bij de SS of NSB?

      /   Reply  / 
  20. Osman

    Peterke,

    Ik wil best terug naar het land waar ik vandaan kom. Maar een vraagje aan jou dan:

    Wanneer neemt Europa AL zijn onderdanen die in de afgelopen eeuwen zijn geemigreerd terug in Europa? Daarbij bedoel ik dus ALLE Europese blanken in de Amerika’s, Afrika en Australie?

    Daarna kunnen we praten over een eventuele terugkeer van moslims terug naar moslimlanden.

    Allen, een fijne 2011 met MINDER wilders en aanhangers gewenst!

      /   Reply  / 
    1. bakker bik

      Je moet stukjes gaan schrijven. Je schiet aardig raak!!!

        /   Reply  / 
  21. Peterke

    Nee Frank Bikker en Osman.
    Als mijn Opa bij de SS of NSB was geweest dan waren jullie nou niet hier in Nederland om te profiteren.En beste Osman,het zijn de Europianen die de wereld hebben ontdekt en grootgemaakt.Jullie willen hem overheersen maar nogmaals zolang als dat Islamvolk geloofd in die 70 maagden,zolang worden ze gehaat over de HELE wereld.(Wat te doen na 70 dagen als er geen maagden meer zijn)Terug keren naar moeder aarde meschien en opnieuw beginnen.Ha Ha lulletjes zien jullie en anders niks.
    Waardeloze creaturen ontsproten uit het brein van een geestelijk gestoorde.

      /   Reply  / 
  22. frank bikker

    Beter de geschiedenis bestuderen, Peterke. Mensen uit Europa, die de wereld ontdekt hebben. Nou dat ging over en weer hoor! Nog even een weetje van de profiteur (zoek eerst even op wat dat woord betekent): Vele christenlijke/ antieke filosofen zijn tot ons gekomen via de islamistische wereld. En nog iets Peterke: Ik heb een christenlijke opvoeding en scholing gehad en heb niets met de islam te maken. Ik vind alleen: als ik respect krijg/geef dan wens ik respect te krijgen/geven. Dit is mijn laatste woord hierover, beste puber.

      /   Reply  / 
    1. Hans

      Mijnheer frank bikker. Niet helemaal juist wat je hier zegt over Griekse filosofen en de Islam: Tijdens Middeleeuwen werden de Griekse ideeën grotendeels vergeten in Westelijk Europa. Met de val van Rome, werden zeer weinig mensen in het Westen verlaten wie het wist hoe te om het Grieks te lezen. Vele Islamitische heersers verzamelden de manuscripten en huurden vertalers in om hun prestige te verhogen. Islamitische filosofen zoals Al-Kindi, Al-Farabi, Avicenna en Averroes (laatste waren geen Moslims!!) geherinterpreteerde Griekse filosofieën in de context van hun godsdienst. Hun interpretaties werden later (weer!) overgebracht aan de Europeanen in latere Middeleeuwen, toen de Griekse filosofieën het Westen door vertalingen van Arabisch aan Latijn opnieuw input gaven. De reïntroductie van deze filosofieën, die met de nieuwe Arabische commentaren wordt gecombineerd, had een grote invloed op filosofen zoals Thomas Aquinas.

        /   Reply  / 
      1. bakker bik

        Ook weer uit je putje gekropen, Hans! Je moet eens beter lezen wat ik heb geschreven. Er staat enkel: Tot ons gekomen via de arabieren, niet meer en niet minder.

          /   Reply  / 
        1. Hans

          F.Bikker schrijft:
          Vele christenlijke/ antieke filosofen zijn tot ons gekomen via de islamistische wereld
          —————————————————————–
          Dus gewoon ONjuist!
          Lees je eigen schrijven nog eens terug.
          en…ik zag geeneens in een putje

            /   Reply  / 
  23. Lucas

    Vindt het heel erg dat er nog zoveel mensen als Peterke uit brabant leven in ons land. Schaam me er diep voor dat er zulke nederlanders zijn. Ik ben trots op ons land en vlag, maar daar hoef ik geen moslim voor te haten. Genoeg moslims die een goede opleiding hebben en een goede baan. Genoeg moslims die respect hebben voor onze kerk en voor onze cultuur. Je hebt niet echt een hoog IQ peterke dat blijkt wel uit je reacties. Volgens mij heb je een zware jeugdtrauma. Gekke koe.

      /   Reply  / 
    1. Süreyya

      Wat ben ik blij met dit soort reactie’s :)

        /   Reply  / 
      1. Süreyya

        Bedoel meer in die zin dat er dus ook Nederlanders hier komen die niet alleen maar de Turken of Moslims af te kraken. Gelukkig maar ;)

          /   Reply  / 
  24. Peterke

    Lucas en Frank.
    Als jullie het goed vinden dat andersdenkende door dat inteeld volk ongelovige honden worden genoemd,en jullie vrouw,zuster of dochter hoeren zijn in de ogen van die aangeklede varkens dat moeten jullie weten.
    En Lucas jij hoeft je niet te schamen voor mij dat je Nederlander bent,jij moet alleen bezorgd zijn dat Nederland binnen onafzienbare tijd overheerst word door die door jouw zo geprezen Islam.En Frank,als jij mensen uitmaakt voor SS of NSB verdien je net zo veel respect als het achterste van een varken.Nul comma niks.Zo denk ik over jullie botte boeren.

      /   Reply  / 
    1. Lucas

      Gast ik prijs de islam niet. Ik wil alleen maar aangeven dat er genoeg moslims zijn die niet zo zijn zoals jij denkt. Wie is er hier nou de boer? Ik woon gewoon in een stad Peterke. Heb mijn diploma en baan en ben een tevreden mens. Ik heb thuis geleerd dat je iedere mens moet respecteren, ongeacht ras, huidskleur, geloof. Zoals fatimazohra al zei. We komen onder de zelfde grond te liggen. Jij bent echt niet beter dan wie dan ook. Ik zie jou dan ook als de rotte appel van onze samenleving. Ga iets doen met je leven. Ik vindt dat eerder zulke ‘mensen’ als jij mogen oprotten dan bijvoorbeeld onze turkse bakker in de buurt. Maar waar kan je naar toe? Ik denk dat overal in de wereld wel moslims zitten? Wel erg voor je. Ik zou zeggen stop ermee, als je toch weinig IQ heb en je vindt het maar niks met al die moslims. Spring dan voor en trein ofso :P

        /   Reply  / 
  25. Peterke

    Lucas (soms familie van de profeet)ook in de stad wonen boeren,die zijn soms nog dommer als die wat ik bedoel.En bij die domme daar hoor jij bij.
    Flikker op met je Moslim vriendjes,want daar hoor jij bij anders maakte je niet zoveel trammeland over dat volk.
    Die eten geen varkensvlees om dat je je eigen soortgenoten toch niet opeet.Ik respecteer OOK ieder ras ongeacht het zelfde als wat jij opsomt,maar men moet mij niet hun wil op willen leggen.En dat is wat dat inteeld volk wil doen.En als jij en al die andere die zich dik maken over mijn comentaar op dat moslimgespuis dat niet wil inzien moeten jullie zelf weten Maar let op mijn,en duizenden echte Nederlanders hun woorden.
    Dat tuig wil de wereld overheersen,en daar zijn ze heel goed mee bezig,vooral met zo een handlangers als jullie zijn Dom geboren,en nooit wat bijgeleerd ondanks je behaalde diploma’s. Trouwens voor zwemmen en veilig verkeer krijg je die dingen ook dus dat is echt niks bijzonders.Allah is groot.Iende discussie.

      /   Reply  / 
    1. bakker bik

      P. leer eens fatsoenlijk te spellen, want daar liggen wat hiaatjes.

        /   Reply  / 
  26. Peterke

    Als jij zo slim bent bakker bik waarom ben je dan zo een moslim vriendje.Maar ondankst die hiaatjes weten jullie verdomd goed wat ik bedoel.
    Ik heb geen diploma nodig om de waarheid de schrijven.Jullie met je knappe koppen meschien wel.
    Nogmaals jullie zijn allemaal van die soepkippen die anderen de kastanjes uit het vuur laten halen (ik bedoel ons NEDERLAND te vrijwaren van die Islaminvasie.)Zelf hebben jullie daar het lef niet voor.
    PS kijk je even of er geen hiaatjes in staan,dan zie ik het wel als er weer zulk lullig comentaar komt.

      /   Reply  / 
  27. Lucas

    P. Ga jij (rotte appel) vooral die kastanjes uit het vuur halen. Ga aub niet over lef praten, want jij (rotte appel) bent zelf een bange kip. Xenofobie, daar heb jij (rotte appel) last van. Je weet zeker niet wat dat betekent, ga maar opzoeken. En ik ben een moslimvriendje, jodenvriendje en christenvriendje ja, niemand legt jou wat op rotte appel :P . Leef je leven hoe jij dat wil gozer, maar dat kan natuurlijk niet, want waarschijnlijk woon je in een achterstandsbuurt met heel veel turken en marokanen waar je niets van moet hebben, je hebt immers geen baan en geld voor beter. Of nogmaals je hebt een zware jeugdtrauma opgelopen. Je valt in herhaling en van mij win jij (rotte appel) geen 1 discussie. :) ) Jij niet peter, Nu stop ik ermee, want heb wel wat beters te doen. Dag rotte appel, niet huilen ok :P

      /   Reply  / 
  28. fatimazohra

    Heren, ik ga ervanuit dat jullie vergeleken bij Peter wel een degelijke opleiding hebben genoten, stop deze zinloze discussie met hem, hij zit achter een computer voelt zich heel stoer, schrijft maar van alles, ik zou hem wel persoonlijk willen ontmoeten en kijken of hij dan nog zo stoer is en praat, het gaat hier misschien om de een of ander gefrusteerd, zielig mens, die zich hier achter schuilt, daar gaan jullie respectvolle mensen toch niet mee in discussie, verlagen jullie je niet tot zijn niveau, zolang hij aandacht krijgt, blijft hij reageren, als we besluiten hem geen aandacht meer te schenken zal hij opzoek moeten gaan naar een andere bron.
    Ik hoop jullie allen terug te zien bij zinvolle discussie. groetjes en Peter ik bied jouw graag gratis een cursus bewust wording aan

      /   Reply  / 
    1. Lucas

      Beste fatima,

      Idd dit schiet toch niet op. Wou toch even kijken of onze boer nog wat te melden had :P Jij bent een slimme meid en je hoeft je echt niet te verdedigen tegenover zulke figuren. Trouwens dat doe je ook niet en terecht. Persoonlijk afspreken met zo een gast? Zonde van je tijd en hij heeft er inderdaad toch geen ballen voor.
      Ik walg van zulke mensen als peter. Idd stoer doen achter een pc, mensen beledigen en uitschelden. Aan die cursus heeft hij niets meid, zijn hersenen zijn gewoon verkracht, hij is ziek.
      Dit komt nooit meer goed met peter :P

        /   Reply  / 
      1. fatimazohra

        Goedendag,
        Ja daar heb jij gelijk in.
        Maar ik dacht om het toch maar even te proberen vanuit mededogen voor een medemens.

          /   Reply  / 
        1. frank bikker

          Beste Fatima,
          Jij wilde onze Peterke in zijn gezicht kijken. Ik denk dat je dan een stotterende puber getooid met een gele koppen-puisten bezaaid gezicht ziet, die elke dag vergeet de spinazie uit zijn wiebertjesgebit te poetsen. Dit is een opmerking van een zeer laag niveau, maar je kunt niet iemand maar onbeperkt zijn “mening” uit laten kotsen zonder zelf eens goed van je af te bijten. Oneens zijn mag, maar er dient nog wel altijd een minimum van wederzijds respect over te blijven en ik geloof dat dit manneke die zijn aars verwart met z’n mond zelfs dit minimum heeft overtreden.

            /   Reply  / 
          1. Peterke

            Bikker.
            Volgens mij kij jij wat vaak in een spiegel.
            Er zijn miljoenen mensen op de wereld die dat moslim tuig haten.
            Daar ben jij dus niet bij.
            Ben je ook te dom voor.

              /  
  29. 1453

    Peterke, 1 ding moet je niet vergeten. Wij zullen nooit en te nimmer in een kast ergens achter een muurtje verschuilen om te wachten totdat jij ons plekje verraad. Integendeel zelfs, wij zullen jou soort komen opzoeken…snotaap dat je bent

      /   Reply  / 
    1. Süreyya

      Waarschijnlijk ben je gewoon zo’n achterstandsbuurt kindje met mama die in de bijstand zit en al je ellende wilt bot vieren op Moslims. Waarschijnlijk ken jij er geen één in je persoonlijke leventje maar enkel die je in de Telegraaf ziet, Fitna en oja…die brutale Marokkaanse gasten op het hoekje van het straat waar je niet langs durft te lopen.

        /   Reply  / 
      1. Peterke

        Als ik al in een achterstandsbuurt zou wonen 9wat gelukkig niet het geval is) komt het doordat men dat schorem waar jij toe behoort allemaal daar op een hoop zet.
        En bang voor die Kamelenneukers op de hoek van de straat,vergeet het maar.
        Ik voel mij te netjes om me met die aangeklede varkens aan te leggen.Trouwens daar hoor jij ook bij.Ik ken genoeg niet Nederlanders in de buurt,maar die maken ons niet uit voor ongelovige hond en onze vrouwen voor hoer.Zo netjes is dat moslimtuig waar jij bij behoort.

          /   Reply  / 
        1. Süreyya

          Wat ken jij mij goed, stumpert! Lachwekkend dit! Ga werken ipv hier je tijd te verdoen. Waaruit baseer jij dat ik niet ongelovig ben? Mijn naam, dat zegt al hoe oppervlakkig jij bent ;)

            /   Reply  / 
          1. Süreyya

            Woon trouwens in een koopwoning in een nette wijk en jij? Hoe kom je daar? Niet door de bijstand!

              /  
        2. frank bikker

          He, hij is stil. Nog!

            /   Reply  / 
          1. Süreyya

            Ja gelukkig wel, het werd tijd! Misschien is hij wel daadwerkelijk werk zoeken hihi!

              /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>