Man verbouwt marihuana in Topkapı Paleis

Een beveiligingsbeamte die in het Topkapı Paleis in Istanbul werkt, is schuldig bevonden aan het verbouwen van marihuana in het paleis.

De beveiligingsbeambte werd dinsdag gearresteerd en vervolgens weer gevrijwaard van een rechtszaak. Hij wist namelijk niet wat voor een zaadjes het waren die hij bij iemand had gekocht. Gedurende reguliere inspecties op 21 augustus werden er twee wietplanten aangetroffen in het gedeelte waar de beveiligingsbeambte, Ali Gezer, werkte.

Toen zijn chef hem hiermee confronteerde gaf hij toe dat hij de zaadjes had geplant, maar hij had niet geweten waar de zaadjes voor waren. Gezer werd kort daarop geschorst en heeft sindsdien verzocht om zijn pensionering.

The adjunct-directeur van het museum, Gülendam Nakipoğlu, vertelde de politie dat toen ze Gezer ondervroegen, hij vertelde dat hij de zaadjes alleen maar had gepland om te zien wat er zou groeien. Nakipoğlu zei dat het bestuur van het paleis hier een klacht over in ging dienen wegens het schenden van de status van het paleis.

Het Topkapı Paleis in Istanbul was het hoofdverblijf van de Ottomaanse sultans tussen 1465 en 1853 en is een van de meest toeristische bestemmingen in Turkije. Ook het Ministerie van Cultuur en Toerisme heeft inlichtingen ingewonnen over de kwestie.

Het paleis heeft het afgelopen decennium al eerder te maken gehad met een reeks breuken in de beveiliging. In 1999 werd er een handgeschreven Koran gestolen, Kelam-ı Kadim, en in juni 2007, werden er andere historische kunstvoorwerpen gestolen uit het paleis. In juli 2007 werd een dief betrapt met drie kostbare stukken afkomstig van muurbetegelingen.

De directeur van het museum, professor İlber Ortaylı, nam geen blad voor de mond: “Dit is wat er gebeurt wanneer je het uitschot van de maatschappij inhuurt. Degenen die werden ontslagen bij Türk Telekom na de privatisering werden beveiligingsbeambtes. Ze ontvangen 2,000 lira aan salaris. Aan deze mensen wordt de veiligheid van het paleis toevertrouwd.”

Bron: Milliyet, 2 september 2009

Lees ook:Topkapı paleis meest bezochte museum in Turkije
Lees ook:Mevlana Museum Konya ondergaat grootste renovatie ooit
Lees ook:Ayla Erduran in Topkapı paleis Istanbul
Lees ook:Europa’s eerste ijsmuseum geopend in Istanbul
Lees ook:Sinterklaas is geen Turk maar een Griek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>