Belangrijke vondst voor geschiedenis Turkije

Het is reeds bevestigd door het Turkse ministerie van Toerisme en Cultuur. Er is een 1500 jaar oude bijbel gevonden.

Deze bijbel draagt veel geschiedenis met zich mee, om te beginnen is het geschreven in het Aramees; dat is een taal die vroeger door Jezus gesproken zou zijn.

Het exemplaar werd de laatste jaren bewaard in een kluis in de rechtbank van Ankara, maar wordt nu overgedragen aan het Etnografisch Museum in Ankara. De bijbel is in 2000 bij smokkelaars vandaan gehaald samen met nog een hoop andere kunstvoorwerpen.

Het is een zeer belangrijke bijbel, dat is ook de reden dat de Turkse media er uitvoerig bij stil staan. Het bevat namelijk ook een evangelie van Barnabas.

Dat werd omstreeks de vijfde/zesde eeuw na Christus door een moslim geschreven en geeft een islamitische interpretatie over Jezus. Zo kondigt Jezus de komst van de profeet Mohammed aan.

Enkele van de Turkse media kondigen aan dat het Vaticaan om een onderzoek heeft gevraagd van de tekst in Ankara. Maar wordt ook weer sterk ontkend door het Turkse ministerie van Toerisme en Cultuur.

Lees ook:Oude bijbel in Turkije gevonden
Lees ook:Antieke haven bij Turkse Troje gevonden
Lees ook:Turkije vindt Julianne Moore een slechte actrice
Lees ook:Turkije eist sfinx terug uit museum Berlijn
Lees ook:Turkije wil resten Sinterklaas terug

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>