Turkije arresteert twintig verdachten van moord op christenen

In Turkije zijn twintig mensen opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de moord op drie christenen in 2007. De aanhoudingen vonden donderdag plaats in negen Turkse provincies.

Bij de moorden in een christelijke uitgeverij in de stad Malatya kwamen in 2007 twee Turken en een Duitser om het leven. De aanhoudingen donderdag maakten deel uit van een grootschalig onderzoek naar Ergenekon, een beweging die ervan wordt verdacht de Turkse regering ten val te willen brengen. De beweging wordt ook verdacht van betrokkenheid bij de moord op de Armeens-Turkse journalist Hrant Dink in 2007 en op de rooms-katholieke priester Andrea Santoro in 2006.

Onder de gearresteerden zijn een vooraanstaan moslimtheoloog en een voormalige commandant van de militaire politie. De Turkse politie hield eerder al vijf verdachten aan.

Bron: Reformatorisch Dagblad

Lees ook:Nieuwe arrestaties wijzen op verband tussen Ergenekon en moord op christenen
Lees ook:Turkije moet betalen voor vermoorde journalist
Lees ook:Katholieke bisschop doodgestoken in Turkije
Lees ook:Proces tegen moordenaar Hrant Dink moddert voort
Lees ook:Gendarme gelinkt aan moord op Hrant Dink

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>