“Berkin Elvan helemaal niet zo onschuldig”

De 15 jarige Berkin Elvan die deze week  - na negen maanden in coma te hebben gelegen – overleed was volgens aanhangers van premier Erdoğan helemaal niet zo onschuldig. Zij geloven niks van het verhaal van het bezoek aan ‘de bakker’ en zeggen dat hij juist mee deed aan de protesten. Erdoğan denkt hier precies hetzelfde over. Sterker nog; hij vertelde gisteren tijdens een campagnebijeenkomst in het zuidoosten van Turkije dat Berkin banden zou hebben gehad met terreurorganisaties.

Er is afgelopen dagen een foto van een jongen met een sjaal om zijn gezicht opgedoken op internet, waarover sommigen zeggen dat dit Berkin is. Erdoğan heeft die foto blijkbaar ook gezien en gelooft er heilig in dat dit inderdaad Berkin is. ”Hoe kon de politie weten hoe oud de jongen was met die sjaal om zijn hoofd?”, zei Erdoğan.

Geen condoleance

President Gül condoleerde de ouders van Berkin met het verlies van hun zoon, maar Erdoğan heeft dit spijtig genoeg niet gedaan. Hij heeft de ouders van de jongen met zijn uitspraken alleen nog maar meer verdriet gedaan.

Social media

Ook op Twitter en Facebook gaan steeds meer geruchten rond over het onschuld van Berkin. Ook uit de reacties op deze blog is uit te maken dat sommigen het niet kunnen geloven dat Berkin alleen maar naar de bakker ging en niks met de protesten te maken had.

Lees ook:Turkije toont respect aan Berkin Elvan
Lees ook:‘Symbool’ Berkin Elvan (15) na 269 dagen coma overleden
Lees ook:Politiegeweld in Turkije is nog (lang) niet voorbij
Lees ook:Duizenden mensen naar ceremonie Berkin Elvan
Lees ook:Telefoongesprek tussen Erdoğan en zoon nep of niet?

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on ““Berkin Elvan helemaal niet zo onschuldig”

 1. Ihsan

  Hij was 14. Als er mensen zijn die kritiek op hem hebben, dan zijn het iig geen moslims. Volgens de Islam worden kinderen leeg geboren en zijn zij heilig tot zij volwassen zijn. Als Erdogan of andere terroristische AKP’ers kinderen willen aanvallen en uitschelden dan kan dat, maar we hoeven er geen aandacht aan te schenken.

    /   Reply  / 
  1. Fatih

   Wanneer ben je volgens jou dan volwassen? Je moet goed oppassen met mensen stempelen als ‘niet moslims’, als je zelf ook n moslim bent

     /   Reply  / 
  2. Saim

   Dat is lekker makkelijk zeg! Een jongen van 14 is volwassen genoeg om te bedenken dat wat er op straat gebeurt gevaarlijk kan zijn en als hij er zo bij loopt (zie foto) dan hoef je mij niet te vertellen of hij wel of niet weet wat hij doet. beelden zeggen genoeg.
   Iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen daden, ook als je 14 bent. Anders de ouders, die hadden hem anders thuis moeten houden.

     /   Reply  / 
  3. Ismail

   @ihsan, als je goed leest is deze jongeman 15 en geen 14. Toen ik 14/15 was, was ik aan het voetballen en aan het spelen. Bijgevoegde foto laat heel goed zien wat deze straat terrorist aan het doen is. Tevens is ook een ander jongen overleden, wat maakt het leven van deze Elvan terrorist belangrijker ? Wat ook erg toevallig is dat Elvan/terrorist net voor de verkiezingen komt te overleiden. Stekker eruit getrokken om ophef te maken misschien ?

     /   Reply  / 
 2. Euph

  Berkin was 14 op het moment dat de gezi-park protesten begonnen en is afgelopen januari (in het ziekenhuis, in comateuze toestand) 15 jaar geworden. Ik vind het zwak om demonstranten zonder pardon te bestempelen als ‘straat terroristen’. Ik ben zelf bij de protesten geweest en weet dus uit ervaring dat dit vooral passieve gebeurtenissen zijn tot het moment dat de politie hardhandig ingrijpt.

  Het afschieten van traangasgranaten, waarbij gericht is geschoten naar hoofd- en bovenlichamen, is in strijd met mensenrechten (artikel 3 – European Convention of Human Rights) en hiervoor is Turkije in 2006 al op de vingers getikt. Het is een uiting van onnodig excessief geweld tegen haar eigen burgers.

  Erdogan is een doorgedraaide hedendaagse dictator en Turkije is hard aan vernieuwing toe.

    /   Reply  / 
 3. Bûse

  gebruik jullie verstand even. welke ouder zou tegen zijn/haar kind zeggen van ‘haal jij even het brood’ als er gewelddadige protesten aan de gang zijn. welke ouder zou om even een hapje brood te kunnen eten de leven van zijn/haar kind WILLEN/DURVEN te riskeren. De familie als de jongen zelf (Berkin) wist wat er aan de gang was en zo te zien was hij er ook bij betrokken. Je raakt niet zomaar betrokken bij de protesten. Je weet wat er aan het handje is en doet mee of het kan je niets schelen en wilt enkel en alleen het slechte voor Turkije en ‘relt’ daar als het ware voor. Wordt een wakker mensen. Ik heb nog nooit van mijn hele leven ac hter Tayyip Erdogan gestaan. zoals de turken ook wel zeggen ‘O herife gunahimi bile vermem’, maar dit keer heeft hij gelijk. Dat kind was niet onschuldig en zijn familie liegt dat ze barsten. Natuurlijk gaan ze niet zeggen dat hun kind aan het protesteren was e.d. dan raken ze in de problemen buiten dat is hun naam dan ook gelijk ‘vuil’ gemaakt. aklinizi kullanin.

    /   Reply  / 
 4. Buse

  dipnot: ik zeg niet dat het goed is dat een kind nu dood is. ik zeg enkel dat de turkse volk een keer zijn ogen moet openen. ik ben een turks-circassian. ik weet hoe mensen zulke spelletjes spelen door mijn verleden, ik weet hoe mensen een land in ‘tig delen ‘breken’ en bloed doen vergieten zonder aangewezen te worden als de schuldige. het valt me ook op dat het zelfde jammer genoeg met turkije gebeurt alleen dat op een iets langere periode. Allah sonumuzu hayir eylesin.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>