Turkse president Erdoğan kun je beter maar niet ‘beledigen’

In Turkije moet je goed oppassen met wat je zegt over of tegen de overheid, want voordat je het weet hangt er een proces aan je broek. En dit overkomt niet alleen journalisten. Echt iedereen kan ‘gepakt’ worden. Zo kan ex-miss Turkije Merve Büyüksaraç twee jaar gevangenisstraf krijgen omdat zij president Erdoğan beledigd zou hebben.

Turks model Merve Büyüksaraç

Het 26-jarige model plaatste vorig jaar een onschuldig bericht op haar Instagram. In haar bericht noemde Merve Erdoğan niet eens bij naam, het bericht ging over het corruptieschandaal binnen zijn familie. “Het is niet normaal wat hier gebeurt, politici moeten open kunnen staan voor kritiek,” aldus Merve.

Niet alleen Merve plaatste het bericht, ook duizenden anderen deelden het. Ook is het nog steeds te vinden op social media. Ze heeft ‘geluk’ gehad dat ze het bericht plaatste toen Erdoğan nog premier was en geen president. Voor het beledigen van de president staat een hogere straf.

Ook een 16-jarige student uit Konya moest voor het gerecht komen vanwege het beledigen van Erdoğan afgelopen december. De jongen had op Twitter geschreven dat Erdoğan een  ‘stelende eigenaar van zijn illegale paleis’ was.

Lees ook:Celstraf voor beledigen president op Facebook
Lees ook:Turkse president Erdoğan shockeert met opvattingen over vrouwen
Lees ook:13-jarige naar gevangenis na beledigen Erdoğan
Lees ook:Erdoğan komt bezoek brengen aan Nederland
Lees ook:Nieuwe president Erdoğan legt de eed af..

1 Reacties // Reageer

One thought on “Turkse president Erdoğan kun je beter maar niet ‘beledigen’

  1. Yusuf

    Da’s bijna overal zo….Niet alleen in Turkije

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>