Opmerkelijk: President Erdoğan actief op Twitter

Een twitterende Erdoğan.. het moet niet gekker worden. Dat Erdoğan een Twitteraccount heeft, was al bekend, maar gisteren heeft niet één van Erdoğan’s medewerkers, maar hij zelf een tweet in de wereld gestuurd. Vorig jaar wilde Erdoğan Twitter nog verbieden, het was een gevaar voor de samenleving en hij wilde het zo snel mogelijk verbannen uit Turkije.

Recep Tayyip Erdoğan

Erdoğan twitterde gisteren over het gevaar van roken. De aanleiding was de ‘nationale dag tegen tabak’ in Turkije. “Wees sterk, dit is gif” schreef hij met de hashtag #SigarayaTeslimOlma (geef niet toe aan sigaretten). Daarachter stonden zijn initialen: RTE.

Gisteren werd ook bekend dat Turkije de meeste verzoeken indient bij Twitter om content te laten verwijderen. Tussen juli en december vorig jaar gebeurde dit precies 477 keer. De helft van deze tweets zijn ook echt verwijderd.

(Bron: NOS)

Lees ook:Twitter geblokkeerd in Turkije
Lees ook:Blokkade Twitter in Turkije blijft
Lees ook:Erdoğan wil Facebook en Youtube verbieden
Lees ook:Turkse president Erdoğan shockeert met opvattingen over vrouwen
Lees ook:Ook Youtube doet het weer in Turkije

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>