Erdogan is de nieuwe president van Turkije

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoewel lang niet alle Turken blij zijn met de uitkomst van de presidentsverkiezingen van vandaag , was het wel te verwachten dat Erdogan ze zou gaan winnen. En dat is gebeurd. Erdogan is de nieuwe president van Turkije. Hij won met 52% van de stemmen. Een ruime meerderheid. Medekandidaat Ihsanoglu van de CHP behaalde ‘slechts’ 39 %. En derde kandidaat Demirtaş van de BDP helaas maar 9. Bijna 53 miljoen Turken konden vandaag in Turkije hun stem uitbrengen op één van de drie mannen. De opkomst was 76 procent.

Feest in Turkije

Op veel plaatsen in Turkije vieren mensen vanavond feest. In Istanbul lijkt het net alsof Turkije het WK gewonnen heeft. Overal toeterende auto’s en gillende en feestvierende mensen op straat. Morgen wordt de officiële uitslag  bekend gemaakt. Nog niet alle stemmen zijn geteld. Maar dat zal aan de uitslag niets veranderen. Erdogan is nu echt de ‘grote’ baas van Turkije.

Lees ook:Erdoğan lijkt nu al grote winnaar verkiezingen
Lees ook:Heel Turkije naar de stembus
Lees ook:Ruime overwinning Geert’s PVV
Lees ook:Turkije viert 89-jarig bestaan
Lees ook:Turkije onderweg naar familie: record aantal auto’s

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>