Turkije bidt voor Gaza

Over de vliegramp met de MH 17 hoor je in Turkije vrij weinig. Waar de kranten wel vol mee staan is met nieuws over de gewelddadige en bizarre aanvallen van Israël op Gaza. Meer dan 700 Palestijnse doden, waaronder een groot aantal kinderen.. het raakt de Turken diep in het hart. Wat de Turken ontzettend boos maakt is dat de rest van de wereld toekijkt en de kant van Israël blijft kiezen (waar de Nederlandse overheid ook een ster in is).

#ISupportGaza  

Veel Turken spreken op social media hun ongenoegen uit over de onmenselijke situatie in Gaza. Op Twitter is de hastag #ISupportGaza trending topic. In een speciale tweet schrijven Turken hun naam op, waar ze vandaan komen en daarachter komt #ISupportGaza. Op deze manier willen ze laten zien dat zij wél achter Gaza staan. Niet alleen op social media wordt woedend gereageerd. Bijna iedere avond komen duizenden Turken in Istanbul bij elkaar voor het Israëlische consulaat. Vanmiddag kwamen duizenden mensen bijeen op het plein in Eminönü (vlakbij het toeristische hart van de stad) om voor Gaza te bidden.

 

3 dagen nationale rouw

De afgelopen dagen hingen de (Turkse) vlaggen halfstok door het hele land. Drie hele dagen van nationale rouw. De rouwperiode liep gisteren af.

De Turkse premier Erdogan heeft natuurlijk ook van zich laten horen. Hij vindt het Israëlische geweld tegen Gaza een vorm van barbaarsheid die erger is dan die van Hitler, ook zegt Erdogan dat Israël een terreurstaat is.

 

Lees ook:Turkse steun aan Gaza is immens
Lees ook:Duizenden Israëliërs annuleren vakantie Turkije
Lees ook:Israël overweegt toe te geven aan Turkije
Lees ook:Turkije verdenkt Israël van complot met Koerden
Lees ook:Erdogan: ‘Israël is grootste bedreiging vrede regio’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>