Blokkade Twitter in Turkije blijft

Turken moeten het al sinds 21 maart zonder Twitter doen en vandaag werd bekend dat de Twitter blokkade niet zal verdwijnen, dit ondanks uitspraak van de rechter. 

Premier Erdoğan ziet Twitter als een grote vloek en zal er alles aan doen om ‘het’ weg uit Turkije te houden. Eerder oordeelde een administratieve rechter al dat de blokkade moest worden opgeheven, maar daar luisterde Erdoğan niet naar. Vandaag kwam er opnieuw een uitspraak, dit keer van het constitutioneel hof. Ook hier luistert hij niet naar. Ook Youtube doet het nog steeds niet in Turkije.

‘Twitter is onze krant’ 

Waarom ziet Erdoğan Twitter als een groot kwaad? Dat antwoord is vrij simpel. Omdat er Turkije amper een vorm van persvrijheid bestaat en journalisten beperkt worden in wat zij wel en niet mogen schrijven of filmen, zijn sociale media zoals Twitter de enige mediabron voor de Turken. Je hoort Turken vaak zeggen dat Twitter hun krant is. In de meesye Turkse kranten staat vooral onzinnieuws over sterren, positief nieuws over de AKP en Erdoğan, voetbal en halfblote vrouwen. Wat er echt speelt in het land, dat lees je niet. Op Twitter dus wel.

Toch op Twitter en Youtube

Inmiddels hebben de meeste Turken een omweg gevonden om toch op Youtube en Twitter te komen. Het is dus niet zo dat Turken niet meer op Twitter te vinden zijn, want dit gebeurt nog steeds (massaal). De laatste tweet van president Abdullah Gül was overigens wel op 21 maart. Gül, die regelmatig op Twitter zit, is het trouwens niet eens met de blokkade.

Erdoğan was zelf trouwens ook niet vies van een tweet.. zijn laatste was op 20 maart.

 

 

Lees ook:Turkije blokkeert Facebook, Twitter en YouTube
Lees ook:Ook Youtube doet het weer in Turkije
Lees ook:Twitter geblokkeerd in Turkije
Lees ook:Erdoğan wil Facebook en Youtube verbieden
Lees ook:Twitter terug in Turkije

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>