Turkije stelt zomertijd uit ivm verkiezingen

De Turken moeten nog een dagje wachten voordat ook zij de klok een uur vooruit kunnen zetten. De zomertijd gaat namelijk vannacht pas in Turkije in. Premier Erdoğan bedacht zich dat het ‘niet handig’ zou zijn om vandaag de klok vooruit te zetten in verband met de (lokale) verkiezingen die vandaag in Turkije plaatsvinden. Het uurtje tijdverlies zou zonde zijn en mensen zouden bijvoorbeeld te laat op het stembureau kunnen komen als ze zouden vergeten om de klok vooruit te zetten..

Telefoons en computers gingen overigens vanochtend wel automatisch een uur vooruit. Mensen die niet wisten dat de zomertijd nog een dagje werd uitgesteld, stonden vanochtend voor een dichte deur bij het stemlokaal. Zij waren dus een uur te vroeg

Lees ook:Jaaroverzicht (2014) Turkije
Lees ook:Ook reiswereld niet blij met e-visum voor Turkije
Lees ook:Vandaag 5 minuten stilte tegen geweld in Turkije
Lees ook:Levenslange gevangenisstraf voor journaliste Füsun Erdogan?
Lees ook:Turkije staat stil bij sterfdag Atatürk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>