Telefoongesprek tussen Erdoğan en zoon nep of niet?

Een nieuwe schandaal rondom premier Erdoğan houdt Turkije behoorlijk bezig. Er is een telefoongesprek uitgelekt op Youtube waarin de premier en zijn zoon Bilal praten over het wegmoffelen van een enorm geldbedrag – zo’n 30 miljoen euro - uit hun huis. Erdoğan zegt dat het telefoongesprek in elkaar is gezet en ontkent ook maar iets te maken te hebben met het hele verhaal. Vandaag kwam in het nieuws dat het gesprek inderdaad ‘nep’ is. De AKP liet de opname onderzoeken door een Amerikaans bedrijf. Zij zeggen dat het in elkaar is gezet. Het gesprek zou bestaan uit vijf echte gesprekken van Erdoğan, die tot 1 gesprek zijn verwerkt.

Opnieuw protesten

Het nieuwe corruptieschandaal waar Erdoğan in verwikkeld is, heeft gisteren geleid tot protesten in 11 Turkse steden. Ook vanavond en morgen staan nieuwe protesten tegen de overheid gepland, waaronder in Taksim in Istanbul.

Het telefoongesprek waar het allemaal om gaat zou plaats gevonden hebben op 17 december, dat was de dag waarop de Turkse politie een grote operatie tegen corruptie hield. Er werden toen zonen van drie ministers opgepakt. Nadat de opname uitlekte op Youtube riep Erdoğan gelijk dat het nep was en dat het een aanval was op hem.

Wat denk jij? Zouden Erdoğan en zijn zoon Bilal echt zo stom zijn geweest om over fout geld te praten over de telefoon? Zij zouden toch moeten weten dat hun telefoons afgeluisterd kunnen worden?

Erdoğan viert trouwens vandaag zijn 60ste verjaardag. Hij werd geboren in Istanbul op 26 februari 1954.

Lees ook:Erdoğan wil Facebook en Youtube verbieden
Lees ook:Turkse premier Erdoğan aangekomen in Nederland
Lees ook:Jaaroverzicht (2014) Turkije
Lees ook:‘Symbool’ Berkin Elvan (15) na 269 dagen coma overleden
Lees ook:Ook Youtube doet het weer in Turkije

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Telefoongesprek tussen Erdoğan en zoon nep of niet?

 1. Ihsan

  100% echt. En inderdaad 5 gesprekken. Dat is ook duidelijk aangegeven in de youtube video.

    /   Reply  / 
  1. Halil

   #ihsan.. je schrijft 100% echt heb je mmee geluisterd dat je dat zo zeker weet of ben je gewoon anti RTE? Iedere Turk weet dat er altijd al gesjoemeld werd en word door de politici maar niemand durfde zijn mond open te trekken. Ik keur het absoluut niet goed maar vroeger deden ze ALLEEN maar in eigen zak nu gebeurt er toch nog iets voor de bevolking. En helaas er is op dit moment geen alternatief voor dit regering. CHP is een goede partij met slechte leider, idem voor MHP. Ja dan maar AKP. RTE heeft tenminste chrarisma en een leider. Zolang er geen betere is stem ik op RTE.

     /   Reply  / 
 2. frank

  Kan bijna niet wachten op de reacties ;)

    /   Reply  / 
 3. Halil

  #ihsan.. je schrijft 100% echt heb je mmee geluisterd dat je dat zo zeker weet of ben je gewoon anti RTE? Iedere Turk weet dat er altijd al gesjoemeld werd en word door de politici maar niemand durfde zijn mond open te trekken. Ik keur het absoluut niet goed maar vroeger deden ze ALLEEN maar in eigen zak nu gebeurt er toch nog iets voor de bevolking. En helaas er is op dit moment geen alternatief voor dit regering. CHP is een goede partij met slechte leider, idem voor MHP. Ja dan maar AKP. RTE heeft tenminste chrarisma en een leider. Zolang er geen betere is stem ik op RTE.

    /   Reply  / 
  1. alper

   Zo is DAT..jaloezie, ACH wie heeft daar geen last van

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>