Erdogan krijgt warm onthaal in Brussel

De Turkse premier Erdogan werd vanavond in Brussel onthaald als een filmster. Honderden Turken uit Nederland en België name de oproep om Erdogan ‘warm te onthalen’ zeer serieus en kwamen massaal naar zijn hotel in Brussel. De Turkse aanhangers stonden met vlaggen en spandoeken voor het Steigenberger Grandhotel en zelfs op bussen hingen doeken met het gezicht van de premier.

Er werd een paar dagen voor zijn komst al een oproep (zie foto) door Turkse belangenorganisaties op social media gedaan om Erdogan een warm onthaal te geven als hij in Brussel zou aankomen. En dat gebeurde massaal. De aanhangers van de premier willen met deze steunbetuiging laten zien dat zij achter de premier staan, ondanks alle negatieve publiciteit over hem en zijn regering.

Opmerkelijk dat ook de Nederlandse Turken het er voor over hadden om af te reizen naar Brussel om voor het hotel van de premier te gaan staan met vlaggen en spandoeken.

Erdogan is in Brussel om te praten over de eventuele toetreding van Turkije tot de EU. Het is een tijd geleden dat Erdogan in Brussel was, de laatste keer dat hij een bezoek bracht aan de Belgische stad was 5 jaar geleden.

(foto: Turksnieuws)

 

 

Lees ook:Turkije viert 89-jarig bestaan
Lees ook:Taksim en Gezi Park keihard ‘schoongeveegd’ door Turkse politie
Lees ook:Erdogan: protesten Brazilië en Turkije één groot complot
Lees ook:Koerdische premier positief over toenadering Turkije
Lees ook:Turkije bidt voor Gaza

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>