Turken beperkt in googlen

Alsof er in Turkije nog niet genoeg websites waren geblokkeerd, is sinds deze maand ook de toegang tot Google Sites gesloten.

De reden zal duidelijk zijn: Atatürk voelde zich weer eens beledigd. Google Sites is een verzamelsite waar mensen zelf hun webpagina kunnen aanmaken. De pagina’s zouden ruimte bieden aan sites met beledigende inhoud over Atatürk, Turkije’s vader des vaderlands. En dit is in Turkije bij wet verboden.

Een organisatie die het gedachtegoed van Atatürk beschermt, diende een klacht in tegen Google Sites. Hierop werd de site op last van een Turkse rechter verboden. Ruim een jaar geleden werd om dezelfde reden de toegang tot Youtube geblokkeerd. Premier Erdogan liet zich onlangs nog wel ontglippen dat hij, evenals miljoenen andere Turken, Youtube vaak bezoekt met een programmaatje dat de blokkade omzeilt.

Lees ook:Turkije blokkeert ook Google
Lees ook:YouTube weer toegankelijk in Turkije
Lees ook:Turkije blokkeert 3700 websites
Lees ook:YouTube opnieuw verbannen in Turkije
Lees ook:Twitter terug in Turkije

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>