Turkije niet meer enthousiast over EU-lidmaatschap

Het enthousiasme van Turkije over het EU-lidmaatschap flink is geslonken door de vijandige houding van Europa.

Dit zei de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan maandag. Zo hebben de leiders van Frankrijk en Duitsland openlijk het Turkse EU–lidmaatschap afgekeurd. Ook Ankara is woedend op extreem rechtse politieke partijen.

Tijdens hun campagne voor de Europese verkiezingen tegen het Turkse lidmaatschap pleitten zei om ’islamisering van Europa te voorkomen’. Turkije begon in 2005 met toetredingsgesprekken. Ankara’s weigering om EU–lid Cyprus te erkennen heeft het proces onder meer vertraagd.

Lees ook:Erdogan bekritiseert Sarkozy over toetreding EU
Lees ook:Duitsland zal Turks EU-lidmaatschap niet blokkeren
Lees ook:Toetreding Turkije tot EU houdt Europa verdeeld
Lees ook:Turken zitten niet meer in Europese wachtkamer
Lees ook:Heel Turkije naar de stembus

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>